Bombă atomică cu ceas… (part. II). Punctul de vedere al lui Mihail Neamțu referitor la Amendamentul lui Chiuariu privind interzicerea discriminării bazată pe orientarea sexuală

11:32 am Anunţuri, Lumea pe dos, Provita

CONSTITUȚIA USL: UN ATENTAT ÎMPOTRIVA LIBERTĂȚII INDIVIDUALE

Noua Republică afirmă primatul drepturilor naturale ale omului în raport cu drepturile sociale. Noua Republică susține supremația drepturilor individuale asupra drepturilor colective. Noua Republică crede în superioritatea libertății de conștiință și a dreptului la proprietate – așadar în superioritatea drepturilor fundamentale și inalienabile – în raport cu toate celelalte drepturi. În sfârșit, Noua Republică susține legătura constitutivă între libertate și responsabilitate.

Plecând de la aceste considerații, Noua Republică își exprimă îngrijorarea cu privire la deciziile recente ale Comisiei de Revizuire a Constituției, care pregătește o lege fundamentală cu iz paternalist. Sub îndrumarea lui Crin Antonescu, principiile liberalismului clasic – în primul rând, demnitatea persoanei și primatul individului în raport cu orice colectivitate – sunt călcate în picioare.

Marți, 4 iunie, Comisia amintită a adoptat un amendament la actualul Art. 4 din Constituție care consacra – la fel de bine și până acum – egalitatea cetățenilor României în fața legii și lipsa oricărei discriminări. 

Profitând de faliile și tulburările deja existente în societatea românească, Crin Antonescu a introdus o prevedere cu potențial exploziv. La propunerea lui Tudor Chiuariu, Constituția va face referire la orientarea sexuală a cetățenilor.

O asemenea propunere va avea consecințe constituționale, instituționale, sociale și morale pe termen lung. Autoritatea Legii fundamentale și forța Statului vor putea fi invocate și utilizate pentru a schimba orice normă sau comportament sociale care ar putea fi interpretate drept discriminatorii la adresa unei “orientări sexuale” minoritare. O consecință imediată va fi revizuirea definiției familiei din actualul Cod Civil (art. 259) conform căreia „Căsătoria este uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie, încheiată în condițiile legii”. O altă consecință ar fi regimul adopțiilor de copii în cazul cuplurilor homosexuale. Comunitățile religioase, instituțiile educaționale și bisericile se vor confrunta cu restricții legale în activitatea lor catehetică, pastorală și misionară.

Noua Republică deplânge toate aceste demersuri. Forumul Constituțional a ajuns o organizație de fațadă, cu explicită agendă stângist-progresistă. Constituția trebuie să fie un document care unește, nu dezbină. Viitoarea Constituție USL – credem noi – păcătuiește prin excesul de reglementare, care devine un atentat împotriva libertății. Constituția, susține Noua Republică, nu poate ontologiza gusturi, capricii și porniri de ordin estetic-sexual. Așadar, Constituția nu poate oferi substanță juridică și legitimitate politică pasiunilor culturale prin care minoritatea bicicliștilor sau a iubitorilor de animale își definesc dreptul la fericire.

Există minorități și minorități: minoritatea etnică este una, iar minoritatea celor care înțeleg fenomenul juridic este cu totul alta. Dl Tudor Chiuariu, avocat și fost administrator al sistemului judiciar din România, ignoră faptul că însăși CEDO a considerat drept suficientă existența protecției prin interdicția discriminării pe bază de sex. 

Noua Republică vede în Charta drepturilor fundamentale un document menit să protejeze libertatea de conștiință a cetățeanului în fața puterilor Statului. Există în România milioane de cetățeni pentru care orientarea sexuală a unei minorități radicale va fi mereu incompatibilă cu definiția tradițională a familiei (prin referire la noțiunea constitutivă de tată și mamă). Constituția trebuie să protejeze libertatea de conștiință a majorității în raport cu agenda progresist-colectivistă a unei minorități radicale.

Bagatelizarea noțiunii de minoritate și trivializarea noțiunii de discriminare vor conduce la degradarea dezbaterii publice. Garanțiile constituționale pentru nediscriminarea individului nu trebuie să devină garanții pentru susținerea juridic-politică a unor colectivități minoritare. 

În final, Noua Republică solicită imperativ publicarea stenogramelor complete ale tuturor ședințelor Comisiei pe pagina de internet a Camerei Deputaților. Cerem, de asemenea, opinia Avocatului Poporului pe această speță.

2 Responses
  1. vasile dumitru :

    Date: June 8, 2013 @ 5:05 am

    Cetind aceste declaratii, declar ca ma retrag din randurile partidului domnului Neamtu in care m-am inscris din cauza unui entuziasm care nu sta bine unui om batran. Vasile.

  2. laurentiu :

    Date: June 10, 2013 @ 10:19 am

    Ați îmbătrânit, părecum ziceți, dar v-ați adoptat ideilor noi revoluționare de care părinții și bunicii dvs. s-ar fi rușinat tare, s-ar fi închinat și ar fi zis: Doamne, ferește!! Asta stă bine unui om bătrân? Poate veți prinde ziua în care homosexualii, zoofilii si pedofilii vor putea sa reclame statul român că îi discriminează, încălcând propria Constitutie – pe motiv că nu le dă voie să se căsătorească între ei, cu minori sau cu animale. Atunci, sigur, o să vedeți mai nuanțat lucrurile.

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.