Mărturia teologului Danion Vasile în fața Consiliului Local Târgu Ocna (30 mai 2013)

3:31 pm Danion Vasile, Sfinţi Români

In ședința Consiliului Local Târgu Ocna de joi, 30 mai 2013, s-a supus la vot proiectul de retragere a titlului de cetățean de onoare al orașului acordat lui Valeriu Gafencu. După o pledoarie de 40 de minute a teologului Danion Vasile și intervențiile d-nei judecător Carmen Păduraru, ale tânărului Alexandru Costache, reprezentantul Asociației Foștilor Deținutilor politic și ale părintelui din Tg. Ocna s-a supus la vot, fiind nevoie de 10 voturi pentru a i se retrage titlul. Rezultatul votului a fost următorul: 8 voturi pentru retragerea titlului, 6 contra și 3 abțineri. Astfel, acest atac a fost sortit eșecului, Domnul neîngăduind pătarea memoriei Sfântului Mucenic Valeriu Gafencu și minciunile la adresa Mișcării Legionare. Considerăm că nu titlul de cetățean de onoare a fost apărat, cât adevărul despre jertfa și credința noilor mărturisitori din temnițele comuniste.

Sursa: Apologeticum

3 Responses
 1. clement :

  Date: June 2, 2013 @ 11:30 pm

  Hristos a Inviat!
  Toata admiratia pentru domnul Costache.
  Este un model de constiinta romaneasca ce trebuie promovat prin toate mijloacele media.
  Doamne ajuta!

 2. Eufimia :

  Date: June 3, 2013 @ 11:07 am

  Ma mir ca cei opt consilieri care au votat pentru retragerea titlului mai pot dormi noaptea,nu s-au gandit ca au urmasi care vor plati pentru orbirea lor atee.

 3. claudiu :

  Date: June 3, 2013 @ 11:38 am

  Hristos a inviat!

  Am privit consternat cum niste indivizi care nici macar nu au fizionimie de romani se erijeaza in judecatori ai neamului si fac o “vanatoare de vrajitoare” culpabilizand in masa categorii sociale. La fel au facut cand au venit cu tancurile sovietice si au arestat elita romaneasca numindu-o cu nerusinare “tradatoare a statului” , si pe taranii gospodari expropriindu-i sub pretextul ca sunt “chiaburi”.
  Acum vin cu aceeasi nonsalanţă si cu un tupeu si obrăznicie iesite din comun sa faca praf constiinta poporului roman, cautand sa ne domine la noi acasa.
  Si baga in oala razboiului ideologic pe toti pe care ii vad ca pot fi modele vrednice de urmat, pe toti care pot da un sentiment de incurajare si demnitate oamenilor.

  Daca noi demonstram ca aceia care au adus si au implementat comunismul la noi in tara si care au facut un holocaust romanesc au fost straini de neamul nostru, musafiri gazduiti la noi din dragoste crestineasca, sar toate asociatiile straine din tara noastra sa nege adevarul istoric sustinand ca suntem antisemiti daca pomenim ceva despre actiunile lor. Si motiveaza ca daca “unii” dintre ai lor au facut ceva rau nu inseamna ca toti sunt rai.
  In schimb ei ne baga toti patriotii nostrii in aceeasi oala a stigmatizatilor. Si stigamtizeaza pe cine le convine fara nici o dovada.
  Iar cand un martir de al nostru, care si-a dat viata cedand medicatia sa unui evreu, este declarat cetatean de onoare in propria tara, tot acesti “musafiri” sar sa il culpabilizeze si pe el si pe noi care indraznim sa ne cinstim neamul si memoria.

  Pai cum ar fi daca noi am duce comunismul in tara lor si am baga in puscarie elita lor si am lua pamantul oamenilor si apoi nici nu i-am lasa sa isi cinsteasca eroii impunandu-ne opinia noastra in consiliile lor administrative ?
  Si apoi sa strigam ca tot ei sunt cei care ne prigonesc pe noi?

  Dar Dumnezeu e sus si e tare si nu doarme!

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.