O carte de suflet: Juliana Schmemann, Calatoria mea cu parintele Alexander (Ed. Theosis, 2010)

4:04 am Anunţuri

Mărturia Julianei Schmemann confirmă părtăşia la o experienţă duhovnicească aparte: proximitatea personală ca încântare. „Ritualul” zilnic al conversaţiilor de dimineaţă, prezentat ca un adevărat dejun spiritual, e poate exemplul cel mai elocvent al vitalităţii unei prietenii conjugale cu savori eshatologice. Mai mult decât atât, exerciţiul „benchetuirii tainice” (pentru a prelua minunata sintagmă a „Imnului Acatist al Maicii Domnului”) în proximitatea persoanei iubite se împleteşte inefabil cu cel al unei alte proximităţi iubitoare, teandrice. Dincolo de orice aproximări teologice se află taina vie a comuniunii, cu Dumnezeu şi cu oamenii.

O recenzie semnata de Catalin Bogdan gasiti pe blogul Doamnei preotese Corina Negreanu din Cluj

4 Responses
 1. Doerl :

  Date: May 12, 2010 @ 10:30 am

 2. vlad :

  Date: May 14, 2010 @ 12:29 am

  am aruncat un ochi pe linkul lasat de Doerl. Incredibil cum nu mai pot unii monahi de vanitatea altora. Cum nu pot ei sta in rugaciune pentru ca altii se mandresc, mai, mai.
  Cine stie, or fi ceva Sfinti in viata care vad mai adanc decat Parintele Sofronie de Essex.

 3. Vasile :

  Date: May 14, 2010 @ 11:21 pm

  Vlad,
  sigur ca un monah are cel mai greu cuvant intro problema ca aceasta; si nu e vorba de orice monah, ci de parintele arhim Mihail Stanciu.
  Klaus Kenneth nu propovaduieste in duh ortodox, si orice monah sau preot din tara este dator sa atentioneze tineretul de acest fapt, caci un asemenea “misionar”(culmea, ne trebuiesc noua misionari din strainatate, cand tara e plina de biserici si manastiri)rataceste tineretul; dar, s-ar parea ca unora le place in ratacire ! Dar cat de greu iti este apoi sa te mai intorci pe Cale, daca mai poti sa te intorci; dar cu ajutor de la Domnul, si vointa proprie, se poate ! Greu, dar posibil. Nu va lasati amagiti asa de usor. KK duce o viata aventuroasa in continuare, placuta, cred ca si comoda, dar nu in Domnul. Imi pare rau pentru el. Domnul sa-l ajute sa ajunga pe Cale, iar pana atunci ar fi bine sa nu i se mai faca atata publicitate, spre ratacirea tinerilor necunoscatori, si foarte derutati.
  HRISTOS S-A INALTAT !

 4. axxa :

  Date: May 16, 2010 @ 3:38 pm

  @ vlad
  nu cred ca parintele Mihail a scris ce a scris in invidie 🙂 🙂

  Am citit si eu cartea lui Klaus acesta.
  Am citit-o cu o spranceana ridicata. Si asa am si ramas.
  Habar nu am sa spun eu chestii duhovnicesti.
  Am remarcat doar ca are si spuse in duhul parintilor, are si multe pe langa.

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.