The Man Who Planted Trees / L’homme qui plantait des arbres (1987) (online in engl. si download cu subtitrare in ro. pe o perioada limitata)

11:28 pm From Youtube / Trilulilu/ VideoGoogle etc.

Puteti descarca filmul OMUL CARE PLANTA COPACI (459,3 MB) pana pe 29 ian. de la adresa:

http://dl.transfer.ro/Transfer_ro-19Jan-6266d6466ab396.zip

Aici gasiti si subtitrarea in lb. romana. Trebuie doar sa schimbati extensia fisierul de subitrare din .txt in .srt

Daca cineva poate arde subtitrarea pe film si face upload pe videogoogle, sa ne dea si noua de veste!

The Man Who Planted Trees este un film animat castigator al premiului Oscar in 1988 la categoria “Best Short Film, Animated”.

Un comentariu gasiti pe blogul lui Marius Necula

the man

7 Responses
 1. anonim :

  Date: January 19, 2010 @ 11:54 pm

  E un film foarte interesant. Arata ce mare putere are omul. Arata pe cineva care descopera simtul timpului. Dar daca lipseste Hristos devine anatema. Adica din proprie vointa ajunge cu trupul, mintea si sufletul in iad. Ca ispitele trebuie sa vina si daca omul face ceva cu incrancenare din proprie vointa, devine stapanit de draci daca nu-i ancorat in binecuvantarea unui sfant sau a unui preot pentru ceea ce face.

  Poate filmul s-ar apropia de Ostrov dar fara Hristos. Sau de filmul “Plata in avans”.

 2. laurentiu :

  Date: January 20, 2010 @ 4:18 am

  La pc-ul meu, BSPlayer-ul il ia automat, fara a mai schimba extensia fisierului de subtitrare.

 3. laurentiu :

  Date: January 20, 2010 @ 4:31 am

  @ anonim

  Nu deducem din film ca Elzéar Bouffier a lucrat ca un necredincios, dimpotriva, si-o fi pus nadejdea in Domnul, Creatorul a toate. Era un om suferind, isi pieduse copilul si sotia si se retrasase in pustie. Observam ca nu-l infrunta pe padurarul ursuz care ii spune, amenintandu-l cu amenda, ca nu are voie sa faca focul in padure si nici nu trambiteaza autoritatilor ca padurea este munca LUI, a lui Elzéar Bouffier. Stia si simtea cine-i cu adevarat Creatorul ei. Se simtea, de buna seama, o simpla unealta. Perseverenta, curajul, jertfa, nadejdea si mai ales discretia cu siguranta au bineplacut Domnului.

  La baza filmului sta “L’homme qui plantait des arbres”, o poveste alegorica publicata de scriitorul francez Jean Giono in 1953. Desi mai circula si sub numele sugestiv “The Story of Elzéard Bouffier, The Most Extraordinary Character I Ever Met”, autorul ar fi marturisit spre sfarsitul vietii ca e doar fictiune si ca textul s-a dorit a fi un manifest care sa ne imbarbateze spre a face o lume mai buna, mai frumoasa. Mai multe pe wiki.

  Vreo conspiratie? Nicidecum. Un banal manifest ecologist? Nu cred, simt ca e mai mult decat atat, e un gand bun. Deci nu vad nicio anatema pe capul bietului personaj, cu atat mai mult cu cat vorbim de un text fictional. E ca si cum am vorbi de anatema asupra lui Harry Potter sau Robocop sau, pentru ca suntem la un desen animat, asupra reginei din “Alba ca zapada”, capitanului Hook din “Peter Pan”, Cruellei din “101 Dalmatieni”, lui Sher Khan din “Cartea Junglei” sau a lui Chick din “Cars”. Si inca acestea-s vadit personaje negative. Elzéar Bouffier nu face rau nimanui. Desigur, daca scriitorul Jean Giono i-ar fi dat si un snur de metanii…

  Iertare! Nu va suparati! Multumesc pt link!

  @all

  Tre’ sa precizez ca linkul il am chiar de la @anonim, si stiu ca tare i-a placut si mult s-a ostenit pana sa-l vada tradus si upload-at pe transfer. Nu inteleg de ce lupta acum impotriva lui.

 4. nu conteaza :

  Date: January 20, 2010 @ 8:42 pm

  nicidecum. Nu ziceam nimic de Aboufier ci de modul in care e prezentat de catre Giono lucrul bun pe care-l face Aboufier.

  Trebuie abordata cu atentie si finete. Ca sa deosebim duhurile. Aboufier o fi facut ceva bun dar modul cum e prezentat de autor il exclude parca pe Dumnezeu si risca sa educe oamenii inspre umanism sau gnosticism. Ati vazut “Plata in avans”? E doar la un mm distanta de umanism, de pietism.

  Realitatea e asa cum e. Dar modul in care lasi aceasta realitate sa-ti influenteze sufletul te poate duce in sus sau in jos… Atentia la micile detalii fac diferenta intre zidirea sau surparea vietii tale de mai incolo… Am considerat ca e de folos sa nu ridicam in slavi ceva ce pare frumos la prima vedere…

 5. nu conteaza :

  Date: January 20, 2010 @ 8:51 pm

  E doar o atitudine de continua atentie pe care ne-o recomanda si Parintele Arsenie Papacioc. Ca nu tot ce pare bun este si bun. Ca si gurusii indieni si bonzii budisti tin post si fac matanii dar nu pentru a intra in Imparatia lui Dumnezeu ci in alt loc ceea ce nu-i si locul unde vrem sa mergem noi.

 6. Irinuca :

  Date: January 21, 2010 @ 6:50 pm

  Pe mine m-a impresionat, e chiar frumos ceea ce poate sa faca un singur om cu preseverenta si cu rabdare, dar daca toti am fi asa? Deja ar fi Raiul pe pamant.

 7. simona cretu :

  Date: February 3, 2010 @ 11:15 pm

  si eu am plantat 100.000 de copaci pana acum cu ajutorul voluntarilor. daca doriti sa participati va puteti inmscrie pe grupul http://groups.yahoo.com/group/impaduriri/

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.