La Multi Ani, Parinte Lucian Grigore!

9:09 pm LD. Exerciţii de admiraţie

pr-lucian-023a

Părintelui paroh Lucian Grigore de la Biserica Domnească “Sf. Gheorghe” din Piteşti i se potriveşte ca o mănuşă sintagma “cu timp şi fără timp”. Se împarte (cum oare?!) între amvon, administraţia şi viaţa parohială, responsabilităţile de la Episcopie, catedra de la facultatea de teologie, studiile doctorale, creşterea şi educarea celor trei copii şi alte câteva.

Dacă n-ar fi fost preot, ar fi fost probabil un inspirat director al unei publicaţii cu ţinută, căci are condei gazetăresc dar şi vitalitate de manager, sau poate ar fi făcut carieră în programarea pe calculator, sau ar fi fost un prim solist în vreun cor cu prestanţă. Dar Dumnezeu, care ştie toate, l-a rânduit la locul cel mai potrivit, la chemat la cea mai înaltă slujire de pe acest pământ…

Departe de oferta nebuloasă a postmodernităţii, prins între datorii şi preocupări, Părintele Lucian Grigore este un mărturistor şi prin excelenţă un om liber. E fericit cu ce i-a rânduit Bunul Dumnezeu şi aşteptă pe mai departe bucuria slujirii celor sfinte. Caută cu nerv molipsitor să desluşească taina bunătăţilor ce ni le-a pregătit Dumnezeu întru adevăr dincolo, la masa cinei din seara Zilei fără de apus, pentru a împărtăşi această bucurie sfântă celor pe care Hristos i-a rânduit a păşi smerit şi cu bună cuviinţă în Biserica Domnească “Sfântul Gheorghe”!

Astăzi, 18 iulie, este ziua sa de naştere!
Îi urez pe această cale sănătate, bucurii şi sfinte împliniri!

La Mulţi Ani, în Domnul, Părinte Grigore!

Laurenţiu Dumitru

7 Responses
 1. Liana :

  Date: July 18, 2009 @ 10:49 pm

  LA MULTI ANI dumneavoastra si tuturor celor dragi !Ii urez si eu parintelui Lucian, pe care nu am avut bucuria de al asculta in slujba sau predica, dar am citit unele scrieri de-ale dumnealui, postate pe internet, si cu adevarat am o mare consideratie fata de domnia sa.
  Sa ne traiti intru multi ani, cu sanatate si bucurii !

 2. Ionut Trandafirescu :

  Date: July 19, 2009 @ 12:35 am

  in tineretile mele, in inceputurile mele pe calea credintei eram nedefinit in admiratia ce i-o purtam, pt ca era mostenita de la apropiati… mi se parea, totusi, greu de crezut ca un preot de mir sa aiba asa dragoste si grija pentru Biserica. cu timpul, aflandu-l, ascultandu-l si citindu-l am descoperit un om deosebit. am fost de fiecare data fascinat de luarile de pozitie fata de anumite probleme si preocupari pe care le intampina Biserica. se cuvine asadar sa ii uram dragului nostru parinte spor duhovnicesc si dragoste pentru turma sa.
  Sa ne traiti, ca ne trebuiti, parinte drag.

 3. Marius :

  Date: July 19, 2009 @ 12:41 pm

  La multi ani!

 4. ioan :

  Date: July 19, 2009 @ 8:36 pm

  Cu bucurie imi alatur si eu urarea: La multi ani!Sa va daruiasca Dumnezeu putere sa le faceti pe toate.

 5. octaviandarmanescu :

  Date: July 19, 2009 @ 9:23 pm

  Cel mai bun şef posibil, vă asigur!
  Bun simţ, luciditate şi ce-a pierdut românul prin tranşee, de când cu întoarcerea armelor: simţ istoric!

  Un angajat:))

 6. Lucian Grigore :

  Date: July 19, 2009 @ 10:41 pm

  Vă mulţumesc frumos pentru gândurile bune. Nu am să pot da în schimb decât o măsură cel puţin egală a dragostei şi a preţuirii. Am primit rândurile acestea ca pe o rugăciune dezinteresată făcută de nişte prieteni cu inimă bună. Vă mulţumesc şi doresc să plinească Dumnezeu timpului nostru tot binele ce l-a gândit din veci pentru noi toţi !

  Amin.

  L.G.

 7. jocruj :

  Date: August 31, 2009 @ 8:01 am

  FRATE PREOT ,cine oare mai poate face dreptate in tara asta,EU CRED CA NUMAI PUTEREA LUI D-ZEU,,ASA CA NE VOM RUGA CU TOTI,ca d-zeu sa binecuvinteze poporul ROMAN

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.