S-a descoperit antidotul mortii

10:25 am LD. Publicistică

vatopedi_monastery__mount_athos__greece

Laurenţiu Dumitru

Trebuie să recunosc că mă aştept ca această postare să atragă, prin titlu, mulţi cititori. Am cugetul împăcat pentru că titlul nu este deloc o păcăleală, medicamentul chiar există!!! Nu sunt avid de trafic, am deja destui vizitatori pe blog pentru cât de puţin am eu de oferit (o medie 25-30.000 vizitatori unici/lunar), socotesc însă că sunt mulţi interesaţi de acest medicament, deci ar trebui să afle cât mai multă lume şi, în consecinţă, să caute să-l achiziţioneze.

Ieri citeam pe Lăcaşuri Ortodoxe 6% dintre ruşi aşteaptă în sec. XXI inventarea unui medicament contra morţii! . M-am mirat să aflu că… doar 6% îl aşteaptă. De ce n-au speranţe şi ceilalţi? Oare ei chiar îşi doresc să moară sau chiar nu cred că un astfel de medicament e posibil a fi inventat?

Haideţi să facem împreună un exerciţiu de imaginaţie. Medicamentul există! Dacă pentru antidotul morţii ni s-ar cere să studiem anume facultăţi, oare nu toată suflarea pământului ar căuta să le studieze? Chiar dacă s-ar studia 20 sau 40 de ani şi s-ar da 100 de examene anual… Pentru un medicament al nemuririi parcă nici un efort nu e prea mare, aşa-i? Ce aţi fi de acord să faceţi în schimbul acestui medicament minunat, cât aţi fi de acord să plătiţi pentru el? V-aţi da toţi banii, v-aţi vinde casa, maşina, pământul, pisica, colecţia de timbre? V-aţi tocmi sclav pentru 30 de ani în schimbul acestui medicament contra morţii? Presimt că răspunsul e pozitiv. Într-adevăr, nimic nu e mai preţios decât viaţa. Am da tot, absolut tot, pentru un astfel de medicament, căci a nu căuta să-l achiziţionezi înseamnă moarte sigură, înseamnă a pierde o şansă extraordinară pe care, iată, unii confraţi o au, anume cei care au deja medicamentul ori se luptă din răsputeri să-l procure…

Medicamentul după care tânjesc 6% dintre ruşi, dar după care, tainic, suspină o lume întreagă aflată în agonie şi în umbra morţii, există!!!

Întâlnirea cu Hristos pe calea vieţii te lămureşte că moartea deja ai trăit-o, că te afli în ea şi că într-o clipă poţi învia îmbrăţişând Viaţa-Hristos. Atunci moartea nu mai este decât “paştile nostru, paştile (pesah – trecere), că din moarte la viaţă şi de pe pământ la cer, Hristos Dumnezeu ne-a trecut pre noi!”. Hristos Domnul ne poate scoate din moarte. El a înviat din morţi, cu moartea pre moarte călcând. Prin moartea Lui a călcat moartea noastră. Moartea nu mai are forţă, nu mai are consistenţă, nu mai are stăpânire asupra lumii. “Unde-i moarte boldul tău?” cântăm de Paşti. Iată deci, există o scăpare din această lume pecetluită aparent de moarte… Scăparea este El, Hristos, cel care se dă pe sine lumii ca jertfă, ca Euharistie, ca medicament al nemuririi (“pharmakon athanasias”).

Aşadar nu e nevoie să te faci sclav 20 de ani, nici să studiezi 40 de ani, nici să-ţi vinzi acoperişul de deasupra capului, medicamentul se găseşte în orice lăcaş drept-slăvitor. Nu e greu de procurat, dar e lucru delicat, dar despre asta într-altă zi.

De acest medicament minunat n-a vrut să se despartă Petru când a zis: “Doamne, la cine ne vom duce? Tu ai cuvintele vieţii celei veşnice” (Ioan 6, 68). Faceţi ca el şi veţi trăi! Apropos, la polul opus, antidotul vieţii, a purtat dintotdeauna un singur nume: păcatul.

23 Responses
 1. fantana :

  Date: July 2, 2009 @ 10:43 am

  Amin!

 2. Dani :

  Date: July 2, 2009 @ 10:43 am

  Hmmm… ai dreptate. Oricum, sa lucrezi pentru cineva 30 de ani…

 3. Elena :

  Date: July 2, 2009 @ 10:44 am

  🙂 frumos! cata lume nu-si pierde sanatatea facand bani si apoi incearca disperati sa o recapete, cheltuind sume imense… si asta doar pentru hoit 🙂 nimic de genul asta, insa, pentru suflet – desi totul poate fi atat de usor, daca il avem pe Dumnezeu in si cu noi

 4. andreYonutz :

  Date: July 2, 2009 @ 10:44 am

  Da asa este Hristos este viata noastra, medicamentul nostru universal. Slava Tie Doamne pt toate cate ne-ai dat. Multumesc

 5. mihailoss :

  Date: July 2, 2009 @ 10:45 am

  wonderfull..:)

 6. mihailoss :

  Date: July 2, 2009 @ 10:45 am

  vreau si eu o pastila din asta
  🙂

 7. fantana :

  Date: July 2, 2009 @ 10:55 am

  M-am uitat pe statisticile de trafic, la durata vizitei, in medie 75% adica la aproximativ 22,ooo de vizitatori sunt sub 60 de secunde. Sa fie vizitatori necrestini?

 8. Lonelyshepherd :

  Date: July 2, 2009 @ 10:55 am

  Sfânta Euharistie-singura care te-nvie!

 9. valeriu :

  Date: July 2, 2009 @ 11:05 am

  foarte frumos, intra-adevar – adevaratul medicament care ne vindeca de toate si ne indruma spre viata vesnica este Iisus Hristos. desi am vazut si unele comentarii mai sus, sa zic asa putin hazlii dar parerea mea e ca multi vad putini pricep si de aceea vreau sa atrag atentia ca dak vreti sa folositi acest medicament lasati toate lucrurile lumesti si abtineti-va de la nelegiuiri si urmati calea lui Hristos. Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti.

 10. diana :

  Date: July 2, 2009 @ 11:17 am

  asta e marea intrebare!! o sa vedem in curand raspunsul

 11. cristina :

  Date: July 2, 2009 @ 11:23 am

  Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluieste -ne pe noi!

 12. cristina :

  Date: July 2, 2009 @ 11:39 am

  Am uitat sa va impartasesc ceva foarte important referitor la subiectul acesta.Soţul meu este preot si intr-o noapte ne-am pomenit cu cineva la usa disperat sa mearga sa împartasasca o ruda a sa pentru ca se afla in ultima faza ,fiind foarte slabit atat de boala dar mai ales de varsta considerabila de 90 de ani.Si parintele a pornit spre casa bolnavului si vazandu-l pe acesta atat de slabit l-a impartasit chiar in noaptea aceea,dupa care s-a intors acasa asteptand ca in urmatoarele zile sa fie invitat inapoi pentru slujba de inmormantare dar aceasta invitatie intarzia.Ce credeti ca s-a întamplat? … nestiind ce se intampla parintele a pornit spre casa bunicutului sa vada cum se mai afla si la gasit in curte cara gunoi cu o roaba in gradina chiar zilele acestea l-am vazut si eu venea la centru dupa paine .Vom ramane marcati de acest episod poate toata viata noastra .Deci iata antidotul mortii Sfanta si Dumnezeiasca Împartasanie care daca nu aici in lumea aceasta atunci sigur dincolo ne va pazi de moartea cea vesnica, pentru ca exista Dumnezeu si a Lui e Slava Cinstea si Stapanirea în vecii vecilor.Amin.

 13. Cristian M. :

  Date: July 2, 2009 @ 11:53 am

  Sa zicem toti: Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu Miluieste-ne pe noi pacatosii! Mare e puterea lui Dumnezeu, vedeti si cazul cu fetita scapata din avionul prabusit langa Madagascar.

 14. carmen elena ivan :

  Date: July 2, 2009 @ 1:12 pm

  Bunica mea a suferit un accident vascular. Era intr-o noapte rece, ploaioasa de martie, prin 2003 sau 2004. I s-a facut rau, nu ne intelegeam cu ea, semilesinata, vomita, avea mictiuni dese, eu si mama o schimbam mereu sa nu stea uda. Mama a telefonat la salvare, dar pentru ca era miezul noptii, strada noastra era neasfaltata (ultima din bucuresti zona sudica-leaga Sos.Berceni de Sos. Oltenitei, ambulanta intarzia sa vina. Daca am vazut ca ambulanta intarzie, l-am sunat pe parintele paroh, mi-am cerut iertare pt ora inaintata din noapte, si l-am rugat sa vina la bunica (o cunostea, venea luna de luna sa o spovedeasca si sa o impartaseasca. Acum nu mai venise de la Craciun, s-a simtit bine si am zis eu si mama ca sa nu il mai chemam deoarece era mult noroi pe strada. A venit imediat, a spovedit-o (nu stiu cum s-a inteles cu ea, ca vorbea foarte slab si greu, si a impartasit-o. Dupa un timp a ajuns si ambulanta. I-a dat primul ajutor care sa da in AVC si ne-a spus ca n-o mai ia la spital ca nu se mai reface, deoarece sangele i-a inundat creierul si ca la varsta ei (76 de ani) nu se mai intremeaza, ba fiind si diabetica se va complica foarte mult si mai bine sa ramana acasa ca nu se chinui mult. Mi-a data o reteta cu medicamente sa le cumpar si sa ii incepem tratamentul cat mai curand.
  Intre timp bunica adormise, deja dupa ce plecase parintele nu se mai udase (incepuse sa se rareasca mictiunile). Am ramas sa o veghez si catre dimineata, dupa cateva ore de somn, s-a trezit si mi-a zis ca ii vine sa vomite. Am luat repede o batista curata (m-am gandit ca este impartasita si sa nu se piarda din Trupul si Sangele Domnului) i-am tinut-o la gura. A vomat ceva negru ca zatul de cafea foarte urat mirositor. Am legat batista si dupa ce am asezat-o pe bunica la loc pe perna, l-am sunat pe parinte sa ii spun, acum deja se luminase afara. Mi-a spus sa pun batista in pamantul unui ghiveci si sa nu ma ingrijorez, pentru ca Sfanta Impartasanie a scos din bunica tot raul, ca acela este sange inchegat si bine a facut ca l-a eliminat asa, altfel ar fi ramas cu sechele sau mai rau, i-ar fi fost fatal asa cum a spus doctorul de la ambulanta. Apoi am mers la doctorul de familie, i-am povestit si mi-a confirmat ce a spus parintele, apoi am mers la farmacie si am luat medicamentele. Cand m-am intors acasa, destul de tarziu, dupa pranz, deoarece nu am gasit usor medicamentele, am gasit-o ridicata din pat, in fotoliu, coerenta, slabita intr-adevar, dar putea sa se tina pe picioare! (noaptea nu putea nici in sezut sa stea, cadea pe spate.
  S-a refacut bine, a mai trait 2 ani dupa acest accident.

 15. ion :

  Date: July 2, 2009 @ 3:20 pm

  frumos!

 16. ioan :

  Date: July 2, 2009 @ 9:11 pm

  🙂 ma bucur ca ai revenit cu astfel de articole,Laurentiu.

 17. gil :

  Date: July 3, 2009 @ 7:37 am

  pt majoritatea oamenilor de acum obama e medicamentul!!acest ultim presedinte al SUS,viitorul sef al guvernului mondial…pai daca actualul papa este ultimul si va uni crestinismul(in ecumenism) pai va fi bine sa ai un post tv in zilele astea!!pai ce fain va fi sinodul asta d la sfirsitul anului(si al lumii)faceti ochii mari caci traim vremurile cele maiprofetite,cele mai rele..!

 18. Cipache :

  Date: July 3, 2009 @ 9:36 am

  medicamentul exista de 2000 de ani
  pacat ca unii il scuipa
  nu e nici o iluzie, nici o pacaleala
  chiar e biruita moartea
  in fiecare zi, nu doar de pasti
  e bine sa ai liniste
  sa scapi de agitatia banului
  sa te multumersti cu putin
  mai bine un pelerinaj de suflet, decat o excursie exotica
  si pacea de sus te cuprinde
  nu delirez
  chiar se intampla
  pe probate
  cand fug in aceasta arena, help me God sa nu ma opresc dupa prima curba

 19. Cipache :

  Date: July 3, 2009 @ 9:37 am

  parerea mea:
  cititi cu incredere
  SF NICOLAE VELIMIROVICI
  gasiti in librarii si pe net

 20. Ionut Trandafirescu :

  Date: July 3, 2009 @ 9:50 am

  ma bucur ca ai revenim cu astfel de articole… e asa de minunat cand iti citim creatiile. parca te si vedem cum scrii… :)si sa nu uiti… avem dezlegare la kfc (de maine incolo) 😀

 21. coco :

  Date: July 3, 2009 @ 8:53 pm

  Fain articol, si poza, si povestea bunicii lui Carmen Elena Ivan .

 22. Paladin16 :

  Date: July 15, 2009 @ 4:43 pm

  Stie cumva cineva daca in jocul WoW (World of WArcraft) au fost implicatiiu de ordin masonic? S-au descoperit in joc simboluri masonice …. sunt curios daca o sa faceti un articol despre asta.. jocul a luat amploare enorma de 5 ani incoa.. chiar si eu platesc pt a ma juca.. Stiu ca nu are legatura cu subiectul dar nu stiu unde sa postez sa nu se incurce cu tema acestei pagini.
  Doamne Ajuta:)

 23. E-nigma :

  Date: July 17, 2009 @ 8:44 pm

  in timp ce unii fug de ea, altii o cauta indarjit, incercand sa semene cu.. oare pt asta medicamentul vietii nu e important?

  PS: ce legatura are HP-ul cu moartea? 😛 te duce mai aproape de pacat, recunosc..

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.