Fotografii inedite cu Valeriu Gafencu, Sfantul inchisorilor

11:17 pm Sfinţi Români

valeriu-cu-doi-colegi-iasi-1941.jpg

valeriu-gafencu-craescu-si-ovidiu-1940-balti.jpg

valeriu-si-ovidiu-1940.jpg

Foto inedite cu Valeriu Gafencu, Sfantul inchisorilor

SUSŢIN CAMPANIA
“DIN TEMNIŢE SPRE SINAXARE”

http://laurentiudumitru.ro/blog/2008/10/28/campania-din-temnite-spre-sinaxare/

7 Responses
 1. Georgeta-Lacramioara :

  Date: November 17, 2008 @ 3:04 pm

  Sustin campania “Din temnite spre sinaxare”.
  Am ajuns la cunostinta suferintei si martiriului din inchisori anul trecut, cand o prietena mi-a dat sa citesc cartea lui Ioan Ianolide Intoarcerea la Hristos. Am simtit nevoia sa o cumpar. Asa m-am apropiat si am continuat sa citesc alte carti marturii, sa ascult pe cei ce au spus un cuvant despre aceste momente ale istoriei noastre – pe care majoritatea contemporanilor nostri nu le cunosc si nu le simt ca parte a fiintei trecutului neamului nostru. Dumnezeu mi-a incalzit inima sa-i cunosc si sa-i cinstesc pe sfintii mucenici marturisitori, facand sa creasca in sufletul meu ganduri de iubire. Daca tinerii din acele vremuri – mucenicii de astazi – au intalnit putini oameni pe al caror umar sa-si rezeme putin capul, sa incercam acum, la vremuri noi, ca noi, cei ce abia astazi ii cunoastem, sa le fim aproape, sa le fim prieteni. Ei nu cer acest lucru si nu au nevoie de asta, o facem pentru noi. Unii cu o lacrima, altii cu strangerea de inima la inchipuirea chinurilor pe care le-au trecut, unii cu rugaciunea sau cu pomenirea. Atat doar: sa nu uitam! Si in drumurile noastre, sa cautam si pe cele ce duc la martorii acelor timpuri, cat inca mai sunt, ca marturia noastra sa capete putere de la ei. Pe traitorii mucenici marturisitori Dumnezeu sa-i tina in paza si iubirea Lui, iar celor adormiti sa le randuiasca dupa masura cereasca rasplatirile.

 2. Razboi întru Cuvânt » Impinsi in groapa de frica crizei (noutati 17 nov. 2008) :

  Date: November 17, 2008 @ 3:20 pm

  […] Laurentiu Dumitru: Fotografii inedite cu Valeriu Gafencu, Sfantul inchisorilor […]

 3. porfirie :

  Date: November 25, 2008 @ 7:14 pm

  Sfinte mucenice Valerie roaga-te pentru noi!

 4. Vlahia :

  Date: February 23, 2009 @ 9:28 pm

  Sufletul e greu de lacrimi la vederea unui înger care a murit pentru credinţă şi neam.
  Pentru rugăciunile mucenicului Tău, Valeriu, miluieşte-ne pe noi, păcătoşii, Doamne!

 5. mihaela toader :

  Date: September 28, 2009 @ 7:59 pm

  te iubim , sf valeriu gafencu!
  Sa nu ne uiti, roaga-te la Domnul pt noi, pacatosii!

 6. pop ioan mihai :

  Date: February 19, 2010 @ 11:25 pm

  Dragii mei
  Sincer ceea ce s-a intamplat la Aiud si Pitesti cu siguranta nu poate fi comentat.Cu toate acestea comunismul a vrut sa stearga de pe fata pamantului tot ce este mai frumos si mai sfant.Binenteles ca Dumnezeu a umplut cerul de Sfinti.Pe cerul romaniei deznadajduite plictisite stralucesc in uitare in lacrimi Sfintii.
  De cand am aflat de “prietenul meu” de Sfantul Valeriu pot spune si nu prostiei pot spune si nu minciunii pot spune si nu uitarii.
  Dragii mei tineri fratiori de o varsta daca sunteti satui de aroganta mincinosilor si de nebunia din jur va indemn priviti va fata in fata cu Sfintii din Inchisori si ve ti gasi libertatea si curajul de a fi si altceva decat ceea ce ni se impune sa credem ca suntem.
  Eu stiu si tu sti la fel de bine ca mine ca esti satul dar nu te lasa caci Dumnezeu a semanat in cerul romaniei multe stele.Un copil imi spunea Stelele sunt luminite aprinse de Dumnezeu pentru noi.Ce valoare ar mai avea un cer fara de stele un neam fara de istorie o biserica fara de Sfinti?
  Este trist ca noi ne avortam pe noi ca un neam care isi avorteaza istoria se avorteaza pe sine .
  Sa nu uiti niciodata ca libertatea ta a fost platita cu lacrimi sa nu uiti ca odihna ta a fost platita cu chiuri sa nu uiti ca credinta ta a fost platita cu Sfinti.
  Acum ti am oferit o oglinda in care sa te regasesti romane o oglinda care sa te privesti fara teama, aceasta oglinda este Valeriu Gafencu …esti de fapt tu

 7. Gheorghe :

  Date: November 2, 2011 @ 7:13 pm

  Oare cand va face biserica romana un sfanta si dintre ostasii cazuti pentru neam si tara?Suntem satui de sfintii facuti peste noapte dintre cei care nu au avut nimic sfant!

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.