Cand oasele vorbesc. Minuni ale sfintilor martiri din Aiud

4:54 am Sfinţi Români

pict0036.jpg

Ieromonahul Augustin de la Mănăstirea Aiud

O bătrânică din judeţul Cluj, fiind bolnavă de cancer, gradul IV metastază, a fost dată de duhovnicul ei cu untdelemn din candela Maicii Domnului de la osuar, spunându-i ca după câteva zile să meargă la medic şi să-şi repete analizele. Medicii au rămas uimiţi pentru că nu au mai găsit nicio urmă de cancer.

Un băieţel din Slatina, de 12 ani, s-a îmbolnăvit de o boală foarte rară de piele. Avea bubiţe pe tot corpul din creştet şi până în tălpi, care supurau puroi şi sânge şi care mai şi produceau o mâncărime foarte mare. Mama copilului s-a dus disperată la duhovnicul ei, spunându-i că nu ştie ce să mai facă cu băiatul ei, pentru că cei mai buni doctori de piele din Bucureşti nu reuşiseră să-i găsească diagnosticul şi chiar în ziua respectivă trebuia să meargă din nou la Bucureşti. Părintele i-a spus: „Soro, chiar acum am primit untdelemn din candela Sfinţilor de la Aiud şi, dacă avem credinţă, Dumnezeu va face minuni.” L-a dat pe copilaş şi, în drum de la Slatina spre Bucureşti, în tren, i s-au uscat bubiţele, au căzut jos şi a ajuns complet vindecat la medici.

Un preot cu o evlavie deosebită la Sfinţii din temniţa Aiudului mi-a cerut o bucăţică de sfinte moaşte pe care i le-am trimis printr-un diacon. Părintele diacon ajunsese noaptea la locuinţa părintelui şi, dându-i-le, acesta se ducea cu bucurie mare spre camera lui, voind să le pună la locul special amenajat pentru Sfânt. La un moment dat, înainte să ajungă în cameră, aude din spate o voce care a strigat aşa: „Ioan!!!”. Părintele, uimit, s-a uitat în spate şi n-a văzut pe nimeni. Venindu-şi puţin în fire şi înţelegând că n-a fost voce de om cunoscut, a deschis cu grijă capacul răcliţei şi, uitându-se spre sfintele moaşte, le-a întrebat: „Te cheamă Ioan?” Iar sfântul i-a răspuns: „Da!!!”

Două femei din Aiud, venind la mănăstire, mi-au spus că acuză dureri foarte mari la încheieturile genunchilor şi a gleznei. Le-am dat untdelemn din candela Maicii Domnului şi a sfinţilor, sfătuindu-le să se dea la locul durerii. După o săptămână au venit şi mi-au spus că, după ce s-au dat cu untdelemn, li s-au luat durerile cu mâna. M-am cutremurat!

Un alt preot avea Sfinte Moaşte de la Aiud acasă; s-a trezit într-o zi cu patru vrăjitoare la poartă care i-au zis:
– Părinte, ia de aici 400.000 de euro şi mută-te de aici!
Dându-şi seama repede cu cine stă de vorbă le-a răspuns scurt:
– Eu nu mă mut de aici!
Rămânând uimite de refuz au continuat cu insistenţă să-i spună:
– Dacă nu te muţi tu, atunci spune-i la acela care stă în casă cu tine, el să se mute.
Înţelegând părintele că este vorba de Sfântul de la Aiud le-a zis:
– Eu nu-L dau pe Hristos afară din casă!!! Şi le-a închis poarta în nas.
Până să aducă Sfintele moaşte acasă avea mari necazuri cu vrăjitoarele, dar din ziua aceea nu le-a mai văzut şi nici nu a mai avut probleme.

Uneori vin oameni bolnavi care nu au o credinţă aşa de mare şi se dau cu untdelemnul sfinţilor cu multă îndoială şi chiar şi aşa, sfinţii fac minuni. Aşa dar mare au primit aceşti pătimitori ai lui Hristos! De exemplu un tânăr avea o boală gravă de piele, pentru care medicii nu i-au găsit leac. Mama lui era credincioasă însă, şi a luat de aici nişte ulei să-i ungă trupul. Când a ajuns acasă, i-a uns o parte din trup, pentru că tânărul nu avea încredere şi o, minune, dimineaţa, locul care fusese uns cu ulei, era dimineaţă fără pată, sănătos.

Odată a venit un părinte de la Timişoara şi mi-a spus că mama lui a avut un atac cerebral şi era într-o stare foarte gravă de comă. Au dat-o cu untdelemn şi şi-a revenit complet.

O femeie din Aiud avea dureri foarte mari la glezne. Cum s-a dat cu ulei i s-a luat durerea ca cu mâna. Şi nu s-a dat cu o credinţă cum o au de pildă unii bolnavi de cancer faţă de Sf. Ierarh Nectarie de Eghina sau Sf. Ioan Rusul. În schimb, aici, chiar dacă vin cu o credinţă foarte mică, se dau cu untdelemn şi se tămăduiesc.

Iarăşi, un domn din Aiud lucrează la penitenciar şi are foarte mari probleme cu spatele şi era caz de operaţie. După ce s-a dat cu ulei de la Maica Domnului, nu mai avea nicio durere şi nu a mai fost nevoie de nicio operaţie.

Nu mai spun de cazuri de demonizare. Au venit aici nişte fete demonizate şi numai ce se apropiau de osuar, începeau să zbiere şi să cadă pe jos, de ziceai că-i în gură de şarpe. Au fost două demonizate de la Satu Mare şi după ce au venit aici la rugăciune, li s-a mai ameliorat starea o bună perioadă de timp, dar am auzit că acum iar se simt rău.

A fost un grup de sârbi cu evlavie faţă de martirajul românesc din temniţele comuniste şi era şi o doctoriţă printre ei, care mi-a mărturisit: „Părinte, n-am vrut să vă spun, dar totuşi vreau să vă spun ce mi s-a întâmplat”. Îi dădusem, când venise prima dată aici, o parte de oseminte, ca să le pună la dânsa la spital. Şi-mi zice: „Părinte, când am plecat de la Aiud spre Petru Vodă, pe drum am aţipit. Şi, când am aţipit, am văzut în faţa ochilor un tânăr foarte frumos, cu foarte multe hematoame pe cap şi-i curgea sânge, şi foarte frumos la chip. Când l-am văzut, m-am înspăimântat; s-a menţinut câteva clipe vedenia, după care a dispărut şi în locul chipului lui a apărut o cruce foarte luminoasă, care a persistat câteva secunde, după care m-am trezit şi am bufnit în plâns”. Sfântul i s-a arătat.

(din revista Atitudini, nr. 3  ∕ 2008)

SUSŢIN CAMPANIA
“DIN TEMNIŢE SPRE SINAXARE”

http://laurentiudumitru.ro/blog/2008/10/28/campania-din-temnite-spre-sinaxare/

14 Responses
 1. Danut :

  Date: November 4, 2008 @ 11:34 am

  Buna ziua. Foarte frumoase relatarile expuse de dvs dar daca mi se permite as dori sa fac cateva precizari. Mai in toate minunile care au loc in Roamania se incepe cu o descriere a lor intr-un cadru foarte general. Adica: a fost un copil foarte bolnav,sau o batranica care avea cancer si apoi s-au vindecat cu totii. Stiti cu ce nu sunt eu de acord? Cu faptul ca nu sunt puse date oficiale. Adica pacientul X in urma unui control efectuat la nu stiu ce spital s-a diagnostict cu boala Y. In urma unor evenimente miraculoase boala a disparut subit. La controlul ulterior s-a constatat ca era sanatos. Nu vreau sa ma intelegeti gresit. Eu nu neg aceste minuni,ba chiar din contra,sunt foarte bucuros ca asa ceva se intampla,dar ganditi-va si dvs ce impact misionar ar avea in fata unei persoane a carei credinta este slaba oferirea unor date oficiale. In fata unor asemenea evidente nu ar putea decat sa se inchine si sa recunoasca starea de fapt (desigur,daca acea persoana e sincera). Din pacate,insa, aceste minuni sunt invaluite intr-un cadru de poveste,fara un nume,fara un timp,fara nimic oficial. Greu ii va fi sa creada unei persoane mai putin credincioase. In speranta ca nu voi sminti pe nimeni,si cu cele mai sincere ganduri,va salut in numele Domnului nostru Iisus Hristos si va urez numai bine.

 2. Livakis :

  Date: November 4, 2008 @ 12:55 pm

  De acord cu ce a spus Danut.
  Doamne ajuta!

 3. Lucian Telegescu :

  Date: November 4, 2008 @ 1:18 pm

  “Daca nu asculta de Moise si de prooroci, nu vor crede nici daca ar invia cineva dintre morti” – e valabil si azi, asa ca sa nu ne mai miram de atacurile din presa si ironia la adresa celor care merg in pelerinaj la moastele sfintilor. Credinta nu se face cu forta, cei care se smintesc acum, oricum se sminteau mai devreme sau mai tarziu. Parerea mea e ca pana la urma nu trebuie argumentat nimic. Daca in mintea cuiva e samanta de necredinta, cu greu o face sa nu se transforme in ciulini…

 4. Danut :

  Date: November 4, 2008 @ 2:53 pm

  Afirmatia ta e corecta,dar daca s-ar oferi niste date oficiale nu s-ar face credinta cu forta,ci din contra,acest lucru nu ar arata nimic altceva decat faptul ca lucrul in cauza e adevarat.Cei care nu vor sa creada oricum nu o vor face, orice argument li s-ar aduce. Dar nu pentru ei vorbim noi acum,ci pentru cei care au nevoie de un “impuls”,de cei care inca nu constientizeaza ca fac parte din samanta cazuta in pamantul cel bun. Sa mi se intample mie o minune…pai as face-o publica.Nu m-ar deranja catusi de pustin sa-mi dau numele si datele de contact,pentru ca tot cei care vor fi interesati ma vor cauta. Am asa o dorinta de a vorbi oamenilor despre Hristos,despre faptul ca in aceasta lume atat de mult incercata de cel rau,exista oaze de lumina duhovniceasca,exista minuni care se intampla in tara noastra si nu doar aici,dar am obosit sa nu pot aduce nici o informatie oficiala in argumentele mele. Sunt sigur ca daca acest lucru s-ar intampla nu zic ca acum s-ar converti mase intregi de oameni,dar oricum vor fi mai multi cei care vor crede.

 5. Pr. Alexandru :

  Date: November 4, 2008 @ 3:48 pm

  Fratilor, Danut si Lucian, amandoi aveti mare dreptate, si unul si celalalt, insa totusi, parca cei a caror credinta e putin mai slaba au nevoie de intarire, ca pentru cei reci poate sa se dovedeasca orice minune, pe toate caile si din toate punctele de vedere, ca ei NU VOR sa creada, nici in fata evidentelor, orice arumgente li s-ar aduce, asa sunt cei indaratnici.

 6. radu :

  Date: November 5, 2008 @ 9:01 am

  Am vrut doar sa zic ca sunt si foarte minuni prezentate cu o multime de date oficiale, care, pe mine personal, ma obosesc teribil cand le citesc.
  Si mai vreau sa spun ca atunci cand, sa zicem esti preot, si vine o persoana la tine si iti spune ca Sfantul cutare i s-a aratat si a trimis-o la tine sa o binecuvantezi cu moastele care sunt in altar, iti vine sau sa plangi, sau ramai mut de bucurie, sau chiar amandoua, nicidecum sa ii dai persoanei respective un chestionar cu datele de identificare personala ca sa le vii necredinciosilor de hac.
  Si asta deoarece minunea pe cel credincios il intareste, iar pe cel indiferent, il lasa rece. Plus, ca noi ortodocsii, nu trebuie sa dovedim necredinciosilor nimic. Dumnezeu ii convinge, nu noi.
  Toate cele bune. Multumim, Laurentiu, pentru minunile postate. Pe unele dintre acestea o sa le auziti personal daca mergeti la Aiud. Dar nu toti ajung pe acolo. Deci, bun lucru!

 7. radu :

  Date: November 5, 2008 @ 9:06 am

  Pentru Danut! Daca ti-ar face Dumnezeu o minune vizibila si de netagaduit, iar tu ai face-o publica, crede-ma ca nimeni nu te-ar cauta, iar daca ar face-o, te-ar lua in ras si atunci sa vezi durerea sufleteasca ce ti-ar pricinui-o.
  Ca sa nu mai zicem, ca daca traiesti intr-o comunitate crestina, te-ar scutura dracul din toate partile de ciotul mandriei. Praf te face! Pe mine cel putin, poate tu esti mai tare. Numai bine.

 8. Blogul Editurii Agnos » Blog Archive » Minuni ale sfintilor martiri din Aiud :

  Date: November 18, 2008 @ 10:26 am

  […] Cand oasele vorbesc. Minuni ale sfintilor martiri din Aiud Lasa un comentariu […]

 9. o pacatoasa :

  Date: November 23, 2008 @ 3:27 am

  Doamne-ajuta!
  Pentru cei care vor cu adevarat sa creada, cei mai usor? Sa caut un X dupa numele si minunea petrecuta lui, sau sa cer chiar celui care a facut minunea?
  Cred, Doamne! Ajuta necredintei mele!
  Si cand ma gandesc de cate ori am trecut prin preajma fara sa stiu pe unde trec…!
  Doamne-ajuta!!

 10. Război întru Cuvânt » DUMINICA SFINTILOR ROMANI. Ucenicii sfinti ai Sfantului Inchisorilor, Valeriu Gafencu :

  Date: June 20, 2009 @ 9:39 pm

  […] Cand oasele vorbesc. Minuni ale sfintilor martiri din Aiud – Parintele Augustin de la Aiud […]

 11. popescu maria :

  Date: August 17, 2009 @ 1:27 pm

  am trait o minune. poate pentru altii va parea un lucru de nimic dar pentru mine a fost f important. Mi-am cumparat o masina de paine si am fost la cineva la tara unde am cumparat grau pe care l-am macinat, am venit acasa cu faina dar dupa doua saptamani faina avea in ea gandaci mici si negri.m-am speriat ; ce ma fac ? cum sa arunc atata faina.Atunci mi-am amintit de Sf. Modest pe care l-am invocat si pur si simplu l-am rugat sa faca sa-mi dispara gandacii din faina. poate nu-i de crezut dar in faina mea nu am mai gasit nici macar un singur gandac. Am cernut-o sa fiu sigura ca asa este. Multumesc tie sf. Modest si aduc slava lui Dumnezeu care face prin sfintii sai minuni pentru noi.

 12. Război întru Cuvânt » Tulburatoarea minune a unui sfant rastignit al Aiudului: Cuviosul Daniil (Sandu Tudor) :

  Date: September 15, 2009 @ 6:39 am

  […] Cand oasele vorbesc. Minuni ale sfintilor martiri din Aiud – Parintele Augustin de la Aiud […]

 13. anonima :

  Date: October 12, 2009 @ 11:08 pm

  SFINTII FAC CU ADEVARAT MINUNI SI IN SEC XXI
  acum 3 ani eram nefericita..prietenul meu plecase in italia si nu credeam ca se va mai intoarce..sfanta Filofteia mi-a ascultat rugaciunile si din ceva ce parea sa se fi sfarsit s-a nascut o familie.prietenul meu s-a intors si ne-am si casatorit…nu am rupt legatura cu sfanta mereu ne rugam la ea si de cate ori puteam mergeam la racla sfintelor moaste ne-a ascultat rugaciunile si ne-a dat Dumnezeu si o casa iar acum ne rugam pentru un copil
  nu incetati sa credeti pentru ca dupa masura credintei este rasplata
  nu incetati sa laudati sfintii care v-au ajutat si sa nu ascundeti minunile sfintilor faceti-le cunoscute pentru ca toti sa se intoarca la Dumnezeu

 14. Diana Neiconi :

  Date: July 21, 2012 @ 12:28 pm

  Doamne ajuta!

  Intr-adevar manastirea de la Aiud e un loc binecuvantat de Dumnezeu.Este un loc de o curatie si sfintenie desavarsita!La manastirea de la Auid am ajuns intr-o conjunctura nu tocmai favorabila.Nepotul meu in varsta de 3 ani si 8 luni a fost diagnostica cu metastaza pulmonara.Am fost trimisa, eu impreuna cu sora mea la parintele Augustin.Parintele Augustin desi foarte ocupat in acea zi a stat de vorba cu noi, ne-a sfatuit ce sa facem cu mare calm.Parintele Augustin e preotul care pe mine m-a impresionat profund.Un preot cu Har de la Dumnezeu.Dar ce vroiam sa marturisesc este ca prin ungerea cu ulei sfintit primita de la parintele timp de 40 de zile, nepotul meu nu mai are metastaza pe plamani.Mare minune s-a savarsit prin sfintii martiri de la Aiud si prin Maica Domnului.Bunul Dumnezeu sa ajute la toata lumea!

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.