Aiudule, Aiudule. Temnita crunta

5:01 am Sfinţi Români

pict0033.jpg

pict0039.jpg

pict0038.jpg

pict0015.jpg

pict0037.jpg

pict0008.jpg

pict0031.jpg

pict0029.jpg

Notă:
2 oct 2008, Aiud
1. Detaliu din “Icoana Maicii Domnului – Oranta, cu Sfintii Mucenici din temnitele Aiudului”
2. Chipuri de martiri aşezate pe o măsuţă la intrarea în Osuarul Monumentului de la Râpa Robilor
3. Harta Gulagului românesc, aflată deasupra măsuţei din Osuar.
4. Monumentul “Calvarul Aiudului”. Cruci îngemănate, două câte două, poartă împreună pe braţele lor interioare aceeaşi Cruce uriaşă, Crucea suferinţei româneşti.
5. Uşă de temniţă, aflată în Osuar.
6. Cer de Aiud
7. Frontispiciu de la intrarea în Osuarul Monumentului.
8. Împreună cu Gigel Chiazna pe scările Bisericii-Mausoleu. Pe plăcile albe din marmură sunt trecute numele deţinuţilor politici morţi în închisorile comuniste.

3 Responses
 1. proortodoxia :

  Date: November 4, 2008 @ 10:26 am

  De Aiud se stie prea putin in mediul neinteresat de cele duhovnicesti al populatiei.Se mai stie de fenomenul Pitesti,dar si asta in cercuri foarte restranse.Desi au trecut mai bine de 50 de ani de atunci,neinteresul romanilor e neschimbator,in special din partea presei care are o datorie morala sa scoata la lumina aceste evenimente din istoria neamului nostru.Ma uit zilnic in jur si tot ce vad e ignoranta.Ingoranta fata de cel care trece pe langa tine pe strada,ignoranta fata de familie,fata de elevi din partea profesorilor,fata de profesori din partea elevilor,fata angajati din partea angajatorilor si invers.Ignoram pana si persoana din noi,si daca ne-am intreba in gand: “Cine sunt eu?” nu am putea sa ne raspundem.”Eu” am ajuns sa fiu ce imi spune sociatatea ca sunt.
  Acesti romani de la Aiud,au fost fii ai neamului si ai Bisericii,ei nu au avut nevoie sa le spuna nimeni cine sunt.Ei s-au gasit in Hristos si desi noi ii plangem acuma,poate ca ar trebui sa ne bucuram pentru ei.Cred ca asta si-ar dori un Gafencu,Jimboiu,Gherasim Iscu si ceilalti,sa ne bucuram ca astfel au stiut cine sunt,si-au regasit starea de existenta care noua ne lipseste,s-au indentificat cu Hristos,singura cale.

 2. E-nigma :

  Date: November 4, 2008 @ 10:13 pm

  mare crima a mai fost si asta.. totusi, si Fenomenul Pitesti a fost urat de tot, am citit chestii care m-au cam ingrozit. nu inteleg cum credea un regim politic ca poate sa supravietuiasca distrugand oamenii, intelectualii, mintile luminate.. de fapt, asa au facut toate dictaturile, au reprimat agresiv orice dovada (reala sau presupusa) de ostilitate. asta se intampla, si s-ar putea intampla si azi identic, sunt perfect convins, cu oamenii care traiesc langa noi, daca li s-ar oferi conditiile sa devina tortionari, sa devina animale fata de semenii lor, pt cativa amarati de bani si-o functie de suport de bâtă.. s-a gasi, ba chiar ar fi concurs care sa fie mai agresiv, mai.. lectiile astea nu spun mare lucru generatiei care joaca Manhunt, ce fac in joc ar face si-n realitate fara remuscari.. Dumnezeu sa-i ierte si sa-i primeasca!

 3. Ionut :

  Date: November 8, 2008 @ 4:01 pm

  prea putin putem sa facem noi acestia… care totusi le-am citit suferintele acestor minunati romani… oricum, macar putem salva neintinata amintirea lor

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.