Acatistul Sfantului Fanurie, Ajutorul celor in nevoie

9:41 pm From Youtube / Trilulilu/ VideoGoogle etc.

Prietenilor dragi, Ileana şi Adrian (Zepa), pelerini in Rhodos pe urmele Sfântului Fanurie

27-fanurie.JPG

Acatistul Sf Mare Mc Fanurie - Marian Moise
Asculta mai multe audio Diverse »

59 Responses
 1. Razboi întru Cuvânt » De pe bloguri adunate… (16-17 septembrie 2008) :

  Date: September 17, 2008 @ 3:11 pm

  […] Pitesti. Striptis pentru sinistrati Acatistul Sfantului Fanurie, Ajutorul celor in nevoie […]

 2. sanducha :

  Date: September 18, 2008 @ 12:06 pm

  Sfantul Fanurie a cerut atunci voie sa-si faca ultima rugaciune (inainte de a i se taia capul)si s-a rugat astfel: “Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ai miluit pe acestia care au facut plangere si strigare, fa ca tot cel ce va face o turta cu ulei si zahar, sau o placinta si o va da saracilor sa fie ascultat in orice durere dreapta va avea. Aceasta zic sa fie pentru iertarea pacatelor mamei mele, care a murit pacatoasa.”

  Citind eu aceasta in viata sfantului m-am hotarat sa-i cer ajutorul si am facut eu turtitele pomenite mai sus cerand sfantului sa schimbe gandul sotului meu (cu care eram casatorita civil de vreo18 ani) care nu voia sa ne cununam in biserica. Si am sperat…
  Vazand ca trece timpul m-am gandit ca asa pacatoasa cum sunt nu merit ajutor dar n-am deznadajduit si dupa un an de la rugaciunea adresata sfantului sotul meu a acceptat in sfarsit spre marea mea bucurie.
  Am alergat la duhovnicul meu rugandu-l sa stabileasca data, iar cand acesta mi-a zis ca peste 2 saptamani m-a cuprins teama ca nu cumva sotul meu sa se razgandeasca! Fiind luna august (ziua sfantului se praznuieste pe 27 august) m-am hotarat pe drum spre casa sa-l rog din nou pe sfantul Fanurie sa ma ajute si ajungand acasa am privit in calendar sa socotesc daca mai am timp ca pana de praznuirea sfantului sa mai fac odata turtitele. Si atunci am avut o mare surpriza: duhovnicul meu stabilise ca data a cununiei chiar data de 27 august, praznuirea sfantului Fanurie!
  Nu pot sa va spun ce bucurie am avut! Ce raspuns mai frumos as fi putut primi din partea sfantului?
  Rugati-l si voi si stiu ca nu va va trece rugaciunea cu vederea!
  Doamne ajuta!

 3. sanducha :

  Date: September 18, 2008 @ 12:08 pm

 4. Cristina :

  Date: September 18, 2008 @ 12:44 pm

  Doamne ce frumos Sanducha!Mi-au dat lacrimile citind ceea ce ti s-a intamplat tie! Eu am simtit ca Sfantul Nectarie a fost ajutorul meu.Dar la mine a fost altceva.Nu mi s-a inamplat ceva spectaculos,dar imi apareau tot felul legat de Sfant.Eu in 2003 am cunoscut o fata care azi e calugarita,care mi-a vorbit despre Sfant.Acesta a ajutat-o.Apoi in ianuarie 2004 a venit in Bucuresti sa caute cu mine moastele Sfantului.Apoi am cunoscut pasager oameni care aveau numele de Nectarie:albanez,preot ortodox american…Asa ca am inteles ca trebuie sa il caut si sa cunosc cat mai multe despre Sfantul Nectarie.Asa a ajuns pentru mine cel mai iubit Sfant al meu si tot ce e legat de Sfant imi aduce bucurie.

 5. RODICA-SHTEFANIA :

  Date: September 25, 2008 @ 2:45 am

  ANUL TRECUT , M-AM HOTARAT SA CITESC ACATISTUL SF. FANURIE , TIMP DE 40 DE ZILE , PANA LA ZIUA SFANTULUI ( 27 . AUGUST) .
  ZIUA MEA DE NASHTERE FIIND 26 AUGUST .
  AM FOST PLECATA PE 26 AUGUST LA BISERICA , SHI CAND AM VENIT , AM GASIT UN AVIZ , DE LA POSHTA , FUSESE POSTA , LA MINE ACASA SHI NU M-A GASIT SHI MA AVIZASE , SA MERG A DOUA ZI , LA POSTA , CA AVEAM NISHTE BANI DE LUAT .
  NU SHTIAM CE ERA , DE LA CINE ,. SHI AM PRIMIT 3.000.000 LEI , AM FOST PREMIATA ,CU PREMIUL 1, LA UN CONCURS LA CARE AM SCRIS , CU MULTE LUNI IN URMA .
  PARCA ASHA AVRUT SFANTUL , CA SA NU FIU ACASA , SHI SA PRIMESC BANII IN ZIUA LUI DE SARBATOARE .
  ASTA ERA DREPT MULTZUMIRE CA AM CITIT , CU MARE CREDINTZA CELE 40 DE ZILE , ACATISTUL SFANTULUI .
  MI-AM CUMPARAT O ICOANA , PE CARE MI-O DOREAM , CARE ESTE SI PE COPERTA UNEI CARTICELE , PE CARE AM COPIAT-O , SHI O CITEAM SEARA DE SEARA .
  IMI PARE RAU CA NU AM FACUT NICIODATA ACELE TURTE , SHI PLACINTA , SA FI DAT DE POMANA , CA SA FIE , ASHA CUM A VRUT SFANTUL .
  DOAMNE AJUTA !

 6. Baciu Gabriela :

  Date: October 1, 2008 @ 11:22 am

  Va rog din suflet spuneti-mi cum se fac turtitele,care este reteta? Am mare nevoie de ajutor de la Sfantul Fanurie!

 7. Radulescu Alina :

  Date: October 28, 2008 @ 2:13 am

  Sfantul Mare Mucenic Fanurie este cu adevarat un facator de minuni.Oameni buni,face adevarate minuni!!Eu m-am rugat din tot sufletul si am ascult acatistul cantat de Marian Moise.O liniste si bucurie sufleteasca ma inunda ,spor si liniste ce am avut in tot acest timp de cand il ascult nu va pot spune.Acesta este linkul cu acatistul SF FANURIE
  http://www.trilulilu.ro/anaadiana/89c1a2be8604b5
  Doamne ajuta!faceti turtitele daca puteti si aprindeti lumanari (la vii)eu aprind 13.Pt ca ei au fost 13 frati

 8. Nicu :

  Date: October 28, 2008 @ 6:44 pm

  Mai Alina sinteti plini de superstitii.nu va amagiti singuri ca este un altul care sta la pinda sa amageasca.nu-l mai ajutati si voi,ca-s face el lucrarea singur printre oameni. Si vai citi mai sint se zice ca ar fi cam 99% din acestia care se amagesc singuri

  doamne ajuta

  R: Nu te certi cu Alina, ci cu Sinaxarul, parte a traditiei dinamice a Bisericii Ortodoxe. LD.

 9. Alina :

  Date: October 29, 2008 @ 12:03 pm

  Nicu, eu nu sunt superstitioasa ci doar foarte credinciosa.Si fie asa ca tine, face bine sufletului aceste rugaciuni. Doamne Ajuta!! Si “intoarce-i pe toti vrajmasii mei la bunatate si la rugaciune. Amin” (rugaciune a Parintelui Gherontie Puiu)

 10. Alina :

  Date: October 29, 2008 @ 7:01 pm

  Sfintenia unui sfant presupune prezenta lui Dumnezeu. In toate rugaciunile adresate sfintilor retinem ca acestia devin mijlocitori inaintea lui Dumnezeu, nu in sensul ca L-ar substitui pe Hristos-singurul Mijlocitor intre Dumnezeu si oameni. Spre exemplu “Sfinte Mare Mucenice Fanurie , roaga-te lui Hristos Dumnezeu ca sa mantuiasca sufletele noastre”. Prin aceasta cerem sfantului sa staruiasca in rugaciune dimpreuna cu noi.

 11. CRISTINA :

  Date: March 10, 2009 @ 10:37 pm

  Buna seara tuturor!
  Am facut rugaciunile Sf. Fanurie pentru fratele meu cu scopul de a-si gasi serviciu. M-am rugat si pentru mine, pentru o casatorie buna. Am facut noua zile painisoare, in afara de zilele de sarbatoare, ca e pacat sa framanti, le-am dat saracilor care imi ieseau in cale.Nu a durat mult si fratele meu a gasit serviciu si de atunci lucreaza, dar pentru ca eu nu eram ferm hotarata pentru casatorie, de frica, nu am primit pentru mine raspuns. Asa am citi, ca sfantul nu ajuta atunci cand ai sufletul indoit, cand esti lipsit de nadejde.Dupa ce fratele meu a gasit de serviciu, am facut o paine mai mare si am dat drept multumire. Cand dai cele noua painisoare, zici in gand “in numele mamei Sf. Fanurie, pentru iertarea pacatelor”. La ultima paine, mai mare, multumesti sfantului si lui Dumnezeu pentru ajutorul primit. Painea trebuie framantata de mainile tale ca jertfa, nu cumparati gata facuta in comert.
  Doamne ajuta! Nu este nicio superstitie. Va veti convinge.

 12. RODICA-SHTEFANIA :

  Date: April 15, 2009 @ 11:24 pm

  PTR. BACIU GABRIELA .
  RETZETA TURTELOR SFANTULUI FRANURIE .
  12 LINGURI DE FAINA
  2 LINGURI DE ZAHAR
  2 LINGURI DE ULEI
  DRAOJDIE CAT O NUCA
  SHI APA
  S SE FRAMANTA , SE COACE , SHI FIERBINTE SE IMPARTE LA SARACI .
  SHI SE ZICE CARE A MURIT PACATOASA > SHI CU O DORINTZA ,
  SE FACE TIMP DE 9 ZILE , AFARA DE DUMINICA IAR A 10 -A ZI , SE FACE O PLACINTA MARE CAT O FARFURIE ROTUNDA ( DE MERE , DE BOSTAN ) DE POST .
  SHI SE IMPARTE ZICAND :
  ASTA ESTE TOT .
  TOATE , PAINEA , PLACINTA , SE FACE CU PROPRIA MANA , SHI SE IMPARTE FIERBINTE LA CEI SARACI >
  SA VA AJUTE DUMNEZEU .
  DOAMNE AJUTA .
  RODICA -SHTEFANIA

 13. GABRIELA :

  Date: May 30, 2009 @ 5:52 pm

  VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU RETETA.DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE.EU AM AUZIR DESPRE SFANTUL FANURIE DELA PREOTUL ANTONIE CARE CONSTRUIESTE MANASTIREA DE LA SILISTEA GUMESTI.DACA CREDETI CA FIECARE DIN NOI ARE O POSIBILITATE CAT DE MICA, AR FI BINE SA FACEM UN PROIECT SI IN APROPIEREA ZILEI SF.FANURIE SA AJUTAM MANASTIREA.EU SUNT DIN PLOIESTI SI POT PUNE LA DISPOZITIE UN AUTOCAR, IMPORTANT ESTE SA AVEM MACAR 25-30 DE CREDINCIOSI CA SA PUTEM DA UN AJUTOR CELOR DE LA MANASTIRE.

 14. POPESCU IOAN :

  Date: August 3, 2009 @ 1:08 pm

  Suntem o parohie nou infiintata , cu ajutorul si sub directa indrumare a Prea Sfintitului Calinic , episcop de Arges si Muscel , din localitatea Campulung – Muscel . Cartierul nostru este asezat pe o colină a orasului , fiind cel mai inalt cartier al acestuia . Locul pentru Sfanta Biserica este alaturi de o padurice foarte frumoasa de brazi , unde s-ar putea realiza un proiect deosebit .

  În prezent ne oficiem slujbele zilnice intr-o cladire din lemn , in care a functionat pana acum 3 ani … o crasmă . Acest lucru nu ne-a impiedicat sa o transformam intr-un frumos paraclis pe care Prea Sfintitul Calinic l-a sfintit în Duminica Pogorarii Duhului Sfant , a anului 2007 . Această locatie ne-a adus multi “ binevoitori “ , chiar din randul nostru – al slujitorilor Bisericii , care au incercat din rasputeri sa ne intoarcă din drumul ales – catre HRISTOS . Pentru noi nu a fost nici o problemă , pentru ca ne-am gândit ca daca inainte de 1989 multe locaşuri sfinte au fost transformate in grajduri si chiar in crasme si restaurante ( cum este manastirea Orsova , de la Portile de Fier ) – acum este o bucurie că Dumnezeu ne-a adus aceste vremuri sa avem posibilitatea a intoarce noi acele nedreptati , şi dintr-un loc al pierzării sa realizam , prin sfintirea adusa de arhiereu , un loc inchinat lui Hristos .

  Parohia noastră il are ca ocrotitor pe Sfantul Mucenic Fanurie , care – poate nu intamplator – a avut o mama care era nevoita sa cante intr-un bar de noapte pentru a-si putea creste copiii , după ce a ramas vaduva .

  Slujbele , care se oficiaza zilnic – ca intr-o manastire – aduc multi crestini in acest mic paraclis si astfel , mai ales duminica devine neincapator , fiind necesara cat mai curand constructia unei noi biserici mai mari … insă orasul după inchiderea uzinei ARO si-a pierdut mult din puterea lui financiara
  l-am regasit aici in discutiile fratiilor voastre pe SF FANURIE de aceea am indraznit sa va scriu si sa va rog sa-l ajutam pe Sfantul sa-si construiasca o casa
  cei care pot si vor sa contribuie la ridicarea bisericii SFANTULUI FANURIE din campulung muscel pot lua legatura cu pr. IOAN la 0728945658
  SF. FANURIE SA VA RASPLATEASCA JERTFA

 15. adriana :

  Date: August 7, 2009 @ 2:50 pm

 16. adriana :

  Date: August 12, 2009 @ 3:55 pm

 17. Laura :

  Date: August 17, 2009 @ 12:10 pm

  va rog tare mult sa imi trimiteti si mie Acatistul Sf. Fanurie (daca il are cineva) cantat de Marian Moise. de pe trilulilu nu se poate da download. adresa mea e broscuta63@yahoo.com.
  multumesc din suflet!

 18. Lia :

  Date: August 18, 2009 @ 12:36 pm

  Pe 27 august 2009, la Campulung Arges se toarna si se sfinteste placa de temelie a bisericii cu hramul Pogorarea Duhului Sfant si Sf. Mc. Fanurie, de catre P.S. Calinic episcop de Arges. Biserica (actualmente intr-un garaj) se afla in cartierul Grui (la ceas), la 10 min de mers pe jos distanta de autogara.
  Sunteti asteptati cu totii!

  Bisericuta din garaj este o oaza de liniste si binecuvantare. Cand am intrat pentru prima oara in ea, in noiembrie 2008, desi veneam dintr-un pelerinaj la 12 manastiri, dintr-o data am simtit puritatea. Este biserica in care a izvorat miros de mir, in plina zi, de la racla cu moaste pe care parohia o are. In toate bisericile ma simt bine, imi place sa merg la hram-uri mai ales, dar in putine biserici se intampla sa pot pur si simplu sa ma detasej total de cele lumesti, si desi este foarte multa lume in jur (uneori nu poti sa stai in genunchi ca nu e loc), sa ma simt de parca as fi singura, sa ma rog si sa simt ca rugaciunea imi este ascultata si primita si primesc si raspuns. Acest lucru il simt si aici in bisericuta Sf.Mc. Fanurie, unde de atunci merg cat de des pot, pentru ca sunt din Bucuresti nu pot merge in fiecare duminica la Sf.Liturghie. Si binecuvantat este si parohul bisericii Parintele Ionut, care este o minune de om. Nu este batran in schimb este smerit si atata bucurie si intelepciune si atata mangaiere si incurajare primesti cand esti in necazuri si vorbesti cu dumnealui incat pleci de acolo vindecat de orice problema sufleteasca ai avea. Am fost foarte impresionata de discutia pe care am avut-o cu dumnealui cand am fost acolo pe 14 august 2009, cand printre altele mi-a spus cu veselie ce a reusit sa faca pentru a mai aduce niste fonduri catre construirea bisericii, fonduri care dupa parerea mea sun jertfa : “Gata am taiat ratia de bunatati si de banane la copii, de acum doar strictul necesar (are 3 copii mici, iar cine are copii mici stie ce aliment important este doar banana pt. copii, nu mai vorbim de altele) iar indemnizatia pe care o primeste preoteasa pentru copii tot aici o punem si cu ajutorul lui Dumnezeu vom ridica biserica”, toate acestea le spunea cu o bucurie incredibila stand in fata fundatiei bisericii si se uita la groapa sapata cu atata dragoste ca sunt convinsa ca ce vedea acolo era biserica terminata.

  Rugaminte!

  Care aveti posibilitate si doriti hadeti sa ajutam si noi la construirea acestei biserici inchinata Sf.Mc.Fanurie. Dumnezeu sa va inmulteasca jertfa ! Amin.

  Contul bisericii este : RO21BRDE030SV78576230300, deschis la BRD Campulung filiala Grui, sau direct la Parintele Ionut, parohul bisericii.
  Care nu aveti posibilitatea, dar sunteti angajati cu carte de munca, atunci cand veti completa formularul pentru plata impozitului pe venit (la anul) puteti redirectiona cei 2% catre : Parohia Pogorarea Duhului Sfant si Sf.Mc.Fanurie, cont RO21BRDE030SV78576230300, deschis la BRD Campulung filiala Grui si puteti sa le spuneti si altora sa o faca.
  Doamne ajuta!

 19. Lia :

  Date: August 18, 2009 @ 12:56 pm

  Adevarat in garajul in care acum se savarseste Sfanta Liturghie pentru credinciosi biserica Pogorarea Duhului Sfant si Sf.Mc.Fanurie, inainte a fost o carciuma.

 20. Lia :

  Date: August 18, 2009 @ 1:27 pm

  Pe 27 august 2009, la Campulung Arges se sfinteste placa de temelie a bisericii cu hramul Pogorarea Duhului Sfant si Sf. Mc. Fanurie, de catre P.S. Calinic episcop de Arges si Muscel.

  Biserica, acum intr-o cladire ce inainte a fost carciuma, iar cine a citit viata Sfantului Fanurie intelege lucrarea, se afla in cartierul Grui (la ceas), la 10 min de mers pe jos distanta de autogara.

  Va asteptam pe toti!

  Bisericuta din fosta carciuma, este o oaza de liniste si binecuvantare. Cand am intrat pentru prima oara in ea, in noiembrie 2008, desi veneam dintr-un pelerinaj la 12 manastiri, dintr-o data am simtit puritatea. Este biserica in care a izvorat miros de mir, in plina zi, de la racla cu moaste pe care parohia o are. In toate bisericile ma simt bine, imi place sa merg la hram-uri mai ales, dar in putine biserici se intampla sa pot pur si simplu sa ma detasej total de cele lumesti, si desi este foarte multa lume in jur (uneori nu poti sa stai in genunchi ca nu e loc), sa ma simt de parca as fi singura, sa ma rog si sa simt ca rugaciunea imi este ascultata si primita si raspunsul sa vina imediat.
  Acest lucru il simt si aici in bisericuta Sf.Mc. Fanurie, unde de atunci merg cat de des pot, pentru ca sunt din Bucuresti nu pot merge in fiecare duminica la Sf.Liturghie. Si binecuvantat este si parohul bisericii Parintele Ionut, care este o minune de om. Nu este batran in schimb este smerit si atata bucurie si intelepciune si atata mangaiere si incurajare primesti cand esti in necazuri si vorbesti cu dumnealui incat pleci de acolo vindecat de orice problema sufleteasca ai avea. Va marturisesc si am dezlegare sa o fac, ca parintele Ionut este unul dintre cei care pot da marturie pentru minunile Sf. Mc. Fanurie.

  Si dumnealui a facut cele 9 painici pentru ceva care la momentul respectiv parea irealizabil dar pentru care, mare minune, a primit rezolvare chiar cand painicile erau in cuptor, dar mai multe rugati-l pe dumnealui sa va povesteasca.

  Am fost foarte impresionata de discutia pe care am avut-o cu dumnealui cand am fost acolo pe 14 august 2009, cand printre altele mi-a spus cu veselie ce a reusit sa faca pentru a mai aduce niste fonduri catre construirea bisericii, fonduri care dupa parerea mea sun jertfa :
  “Gata am taiat ratia de bunatati si de banane la copii, de acum doar strictul necesar (are 3 copii mici, iar cine are copii mici stie ce aliment important este doar banana pt. copii, nu mai vorbim de altele) iar indemnizatia pe care o primeste preoteasa pentru copii tot aici o punem si cu ajutorul lui Dumnezeu vom ridica biserica”, toate acestea le spunea cu o bucurie incredibila stand in fata fundatiei bisericii si uitandu-se la groapa sapata cu atata dragoste ca sunt convinsa ca ce vedea acolo era biserica terminata.

  Care aveti posibilitate si doriti hadeti sa ajutam si noi la construirea acestei biserici inchinata Sf.Mc.Fanurie.
  Dumnezeu sa va inmulteasca darul si Sf.Mc. Fanurie sa va rasplateasca jertfa ! Amin.

  Contul bisericii este : RO21BRDE030SV78576230300, deschis la BRD Campulung filiala Grui, sau direct la Parintele Ionut, parohul bisericii.

  Care nu aveti posibilitatea, dar sunteti angajati cu carte de munca, atunci cand veti completa formularul pentru plata impozitului pe venit (la anul) puteti redirectiona cei 2% catre : Parohia Pogorarea Duhului Sfant si Sf.Mc.Fanurie, cont RO21BRDE030SV78576230300, deschis la BRD Campulung filiala Grui si puteti sa le spuneti si altora sa o faca.

  Doamne ajuta!

 21. Valeria :

  Date: August 24, 2009 @ 2:51 pm

  Moaste ale Sf. Fanurie sunt in Romania la biserici sau manastiri?
  La ce biserica din Rodos se afla Sf. Fanurie?
  Multumesc!
  Maria

 22. Sfântul Mucenic Fanurie « Lucruricrosetate's Blog :

  Date: August 27, 2009 @ 2:13 pm

  […] Aici gasiti acatistul Sfantului Fanurie în format audio. Publicat în: […]

 23. laurentiu :

  Date: August 28, 2009 @ 11:21 pm

  @ Valeria & the others

  Scurt foto-reportaj de la Biserica Sf Fanurie din insula Rodos:
  http://miriamturism.wordpress.com/2009/08/27/sf-fanurie-27-august/

 24. Valeria :

  Date: September 7, 2009 @ 9:04 pm

  Multumesc pentru foto-reportaj.
  Foarte frumos!
  Sfantul Fanurie sa te rasplateasca!

 25. tzzumbi :

  Date: October 25, 2009 @ 9:28 pm

  Am aflat intamplator despre existenta sfantului Nectarie. Eram la bunicii mei si am citit intr-un ziar despre minunile savarsite de Dumnezeu la rugaciunile Sfantului Nectarie din Eghina. Am citit in diferite randuri si despre alti sfinti, dar nu prea m-am oprit asupra lor, insa asa cred ca a facut Dumnezeu ca sa-l tin minte pe acest sfant … si pana la urma, cat m-a ajutat pe mine si pe cei din jurul meu.
  Despre Sfantul Fanurie am aflat dintr-o carticica pe care am primit-o de la un preot. Eram mic, si mama mea era internata la o clinica de cardiologie. Venind de la scoala am aflat de la o doamna ca mama va trebui sa fie operata pe cord. M-am speriat foarte tare si mergand acasa am citit acatistul acestui sfant mucenic. Mare mi-a fost bucuria cand tatal meu s-a intors si el acasa si mi-a spus ca doamna ce-mi spuse vestea despre operatia mamei ar fi inteles gresit. Sunt convins insa ca tamaduirea aceasta a fost o minune savarsita de Dumnezeu la rugaciunile Sfantului Fanurie.
  Altadata acest sfant, alaturi de Sfantul Nectarie si alaturi de Maica Domnului au fost alaturi de mine la diferite operatii pe care le-am suportat eu sau cei din jurul meu. Nasul meu era bolnav de cancer cu metastaze si in mod miraculos s-a vindecat, iar acum multumita Lui este sanatos. Alteori impreuna cu o prietena am apelat la acesti doi sfinti pentru a se ruga si ei lui Dumnezeu ca bunica fetei sa se insanatoaseasca, ea fiind bolnava tot de ingrozitoarea boala, cancerul.
  Am promis atunci amandoi ca vom spune si altora postand pe diferite site-uri intamplarile acestea pentru ca si alti oameni care au nevoie sa stie ca bine este a scapa catre Dumnezeu avand alaturi si pe acesti doi sfinti. Bunica fetei a inceput dupa un an sa sangereze din nou. Noi am gresit pentru ca nu ne-am tinut promisiunea, o facem insa acum …
  In orice imprejurare grea si nu numai, rugati-va catre Maica Domnului, catre Sfantul Fanurie, catre Sfantul Nectarie si catre orice sfant al lui Dumnezeu. Indrazniti.

 26. iulia :

  Date: October 25, 2009 @ 9:29 pm

  Ma alatur si eu cititorilor si va spun povestea bunicii mele. Acum are 68 de ani si anul trecut a aflat ca are o boala necrutatoare. A fost un soc pentru toata familia, doctorul a confirmat ca are cancer si trebuie operata urgent. Am aflat de Sfantul Nectarie de la un prieten care e student la teologie. Inainte de a merge bunica la operatie, m-am rugat Sfantului Nectarie si Sfantului Fanurie si Maicii Domnului in fiecare zi impreuna cu acest prieten. Operatia a decurs bine,iar doctorul a spus ca trebuie sa faca 6 sedinte de chimioterapie. Multumesc Lui ca a trecut peste toate acestea. Am promis atunci ca vom scrie povestea sa stie si altii ca e bine sa apeleze si ei …. asa ca rugati-va catre Maica Domnului, catre Sfantul Fanurie, catre Sfantul Nectarie si catre orice sfant al lui Dumnezeu.
  Multumim Sfantului Nectarie, Sfantului Fanurie si Maicutei Domnului pentru ajutor. Cred ca sfantul ar vrea ca multi oameni sa stie ca au o sansa, prin credinta si rugaciune.

 27. Maria :

  Date: March 12, 2010 @ 2:01 pm

  Buna ziua, eu l-am cunoscut pe Sf. Fanurie prin mama mea, eu sunt de ceva timp in Spania si cumm e la inceput nu gaseam serviciu, munceam la cules masline si era destul de greu, asa ca mi-a spus mama sa citesc acatistul Sf Fanurie. Asa am facut si dupa ce am terminat cele 9 zile am gasit un serviciu f bun, unde lucrez si la ora actuala. Multumesc lui Sf Fanurie ca a avut mila si de mine.

 28. Cristina :

  Date: May 10, 2010 @ 12:05 pm

  Am sa va spun si eu in cateva randuri cat de mult ma ajutat Sfantul Fanurie. Anul trecut in octombrie am inceput sa fac turtele si sa citesc acatistul Sfantului Fanurie (nadajduiam ajutor pentru sotul meu, pentru servici), asa ca dupa ce am citit pe site-uri diferite articole despre Sfantul Fanurie si am vazut cat de mult ajuta acest Sfant celor care isi pun nadejdea in el. Dupa o luna si jumatate minunea s-a intamplat, asta fiind la inceputul lui decembrie, sotul meu primind un email prin care i se instiinta ca era selectionat pentru job. Nici nu va pot spune cat de mare a fost bucuria.
  Multumesc din tot sufletul meu de pacatoasa, Sfantului Fanurie pentru ajutorul dat. Sper ca in continuare Sfantul Mucenic Fanurie sa fie langa familia mea si sa ne ajute.
  P.S. Mare speranta mi-am pus in aceste cuvinte, citate din viata Sfantului Fanurie (cititi viata Sfantului este cu adevarat miscatoare).
  “Sfantul Fanurie a cerut atunci voie sa-si faca ultima rugaciune si s-a rugat astfel: Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ai miluit pe acestia care au facut plangere si strigare, fa ca tot cel ce va face o turta cu ulei si zahar, sau o placinta si o va da saracilor sa fie ascultat in orice durere dreapta va avea. Aceasta zic sa fie pentru iertarea pacatelor mamei mele, care a murit pacatoasa.” Si atunci s-a facut tunet din cer si s-a auzit glasul Domnului astfel: fie FANURIE DUPA CUVANTUL TAU SI TOT CEL CE TE VA CHEMA PE TINE IN AJUTOR SA FIE ASCULTAT DE MINE SI TU VEI FI AJUTORUL CELOR DIN NEVOI”.

  Doamne ajuta!

 29. larisa :

  Date: May 25, 2010 @ 7:23 am

  Am simtit ajutorul Sf Fanurie mai repede decat credeam…Am aflat de Sf Fanurie de la mama mea…Sotul meu era era angajat de 3 luni la un loc de munca foarte bun..precizez ca de 1 an jumate cautam de munca dupa ce venisem din italia..dupa 3 luni avea prelungirea de contract si el inca nu avea autorizatia iscir dar nu ne facusem probleme.Cu cateva zile inainte l-a sunat doamna de la resurse umane sa-i spuna ca este o problema la dosar ca nu are inca autorizatia ceea ce insemna ca sunt toate sansele sa-l dea afara…Cum am aflat(era vineri)sambata m-am apucat sa citesc acatistul si sa fac turtitele…dupa ce am dat prima turta m-a sunat sotul meu sa-mi spuna ca a vb cu doamna aceea care a venit la el si i-a spus ca nu crede totusi ca este o problema atat de mare…nu mi-a venit sa cred ca si-a schimbat parerea de la o zi la alta…iar luni cu cateva zile inainte sa trebuiasca sa-i prelungeasca contractul,acea doamna la chemat in birou pe sotul meu sa semneze prelungirea spunandu-i ca l-a chemat mai repede pentrru a nu-l mai tine in emotii…deci practic Sf mi-a asculatat rugaciunea dupa 2 turtite..
  Am contiunuat sa fac cele 9 turte,a fost cam greu in cautarea celor carora sa le-o dau dar Sf intotdeauna mi-a scos un om in cale…Intr-o zi pe cand cautam disperata pe cineva si nu gaseam m-am rugat in gand Sfantului sa gasesc pe cineva,o femeie de varsta mamei mele,imbracata bine si curat,foarte blanda,m-a oprit si mi-a cerut 50 de bani…mi-au dat lacrimile nu-mi venea sa cred …i-am dat acei banuti si turta,nu va sun cat mi-a multumit…am stiut ca Sf a trimis-o la mine:)de fiecare data asa s-a intamplat atunci cand trebuia sa dau turtita
  Va spun din inima si suflet chiar daca m-am lungit atat…CREDETI CU TARIE si veti primi degraba ajutorul,,,

 30. Antoanella :

  Date: February 8, 2011 @ 1:24 pm

  Vreau sa-i multumesc si eu Sf.Fanurie si tototada Sf. Nectarie ca m-au ajutat nespus de mult cu serviciul.Eram suplinitoare,dar nu ezitam sa ma rog si sa-i cer ajutorul <> a ma ajutat cu un servici stabil.Asa ca am auzit de turtele Sf. Fanurie si am inceput sa le fac.Iata ca minunea s-a intamplat, a doua zi am primit un telefon sa ma prezint la un alt loc de munca care urma sa fie stabil.Aceste turte le-am impartit la oamenii si copii pe strada.Multumesc din suflet sfintilor care m-au ajutat sa fiu mai aproape de Dumnezeu si Maicuta Domnului care mi-au ascultat in rugaciune.Fiti va rog increzatori in rugaciune ca Sf Fanurie va ajuta .Doamne ajuta!

 31. ANDREEA :

  Date: March 19, 2011 @ 10:32 am

  Doamne ajuta!de curant am aflat si eu,pacatoasa de preaminunatul SF Mucenic Fanurie…eu am o problema sentimentala,datorita careia sufar foarte mult!Am citit o singura data acatistul Sf fANURIE SI POT SA SPUN CU MANA PE INIMA ca a doua zi,ca printr-o minune,am primit o veste de la fiinta draga(nu am stiut nimic de el de aproape 2 luni).Poate nu este ceva foarte important,insa pentru mine credeti-ma ca este o adevarat minune.Astazi,voi face si eu turtitele acestui Sfant si cred cu toata taria mea,ca ma va ajuta!Rugati-va cu toata increderea si nu va dura mult timp pana cand minunile vor fi de partea voastra!amin!

 32. brindusica2000 :

  Date: April 10, 2011 @ 1:44 pm

  Si pe mine m-a ajutat Sf Fanurie acum 2 ani cu un imprumut de care aveam mare nevoie si nu reuseam la nici o banca.Am facut 9 gogosi si la urma am facut o prajitura..respectind reteta de baza ulei,faina si zahar si am dat-o la copii.
  Acum Dumnezeu o sa ne daruiasca un baietel pe care noi ne-am gindit sa il cheme Fanurie ca nume de botez.
  Doamne ajuta!

 33. Ana :

  Date: August 16, 2011 @ 9:06 pm

  Doamne ajuta! Prin pronia lui Dumnezeu, m-am nascut pe 27 august. Sfantul Fanurie a facut multe minuni cu mine, iar cea mai mare a fost aceea de a-mi indeplini dorinta de a ajunge in Rhodos. Din pacate, moastele sfantului nu exista (asa mi-a spus preotul de acolo, ca sfantul a ars), exista doar icoana facatoare de minuni. Eu nu inteleg cum e posibil, deoarece din viata sfantului reiese ca exista moaste. In Oltenita de Calarasi exista o biserica unde, aparent, se afla o particica din moastele Sf Fanurie. Nimeni din Grecia nu stie despre existenta moastelor, iar eu ma tot intreb cum e posibil…nu am indraznit sa cer mai multe informatii parintelui de acolo deoarece era cam ocupat. Daca are cineva informatii, l-as ruga sa ni le impartaseasca.

 34. ileana :

  Date: September 2, 2011 @ 7:33 pm

  Poate cineva sa-mi spuna cum se fac turtitele? Multumesc!Exista biserici in Bucuresti , in care se gaseste icoana sfantului?

 35. teologie :

  Date: September 7, 2011 @ 3:18 pm

  Sunt mai multe retete de Turtiţe aici ai o reteta :)
  http://teologie.do.am/publ/retete_de_post/14

 36. MihaiM :

  Date: September 20, 2011 @ 9:29 pm

  Buna ziua

  Am si eu niste nelamuriri legate de turtele acestea care se impart cand facem Acatistul Sfantului Fanurie.

  Am gasit o reteta care nu necesita coptul. http://marilena-blog.blogspot.com/2008/03/turtite-de-post-ca-la-giurgiu.html
  Oare este buna reteta pentru ce vreau eu ca sunt prajite si nu coapte?

  Din viata Sfantului:
  “Turta se face de noua ori si se imparte numai saracilor, iar dupa ajutorul primit, se face pentru sfantul, o placinta mai mare, cel in nevoie, ostenindu-se cu maniile sale – si tot la saraci sa fie impartita cu multumita, sfantului.
  Pomenirea acestui sfant mare Mucenic Fanurie, se savarseste la 27 august, iar turtele se pot face, in afara de Duminica, in orice zi. ”

  Sa inteleg ca aceste turte trebuiesc pregatite zilnic timp de 9 zile ? Se pot pregati de seara sau trebuie chiar in ziua in care le dam? Daca Duminica nu se fac, se pot face de sambata si pentru luni ? Duminica nu se dau? Nu trebuiesc 9 zile consecutiv ?
  Dupa cele 9 zile se repeta pregatirea turtelor sau se continua doar cu cititul acatistului?

  Multumesc

 37. Laurentiu :

  Date: October 7, 2011 @ 10:43 pm

  Salut eu am facut turtitele le-am impartit la saraci timp de 9 zile in afara de duminica am tinut post. Dar din ce l-am rugat pe Sf. Fanurie nu ma ajutat pana acuma. Poate ma va ajuta de acuma in colo.

 38. MihaiM :

  Date: October 17, 2011 @ 1:10 pm

  Salut
  Multumesc de raspuns. Pana la urma si eu am reusit sa le fac timp de 9 zile + acatistul + post dar la fel nu s-a intamplat nimic.(precizez ca nu m-am rugat pentru bani sau mai stiu eu ce alte nebunii…)
  Nu vreau sa zic mai mult ca sa nu supar pe cineva dar sunt foarte aproape de urmatoarea concluzie: toate intamplarile din viata sunt coincidente iar unii le pun pe seama rugaciunilor.
  O zi buna

 39. Monica :

  Date: October 18, 2011 @ 10:50 am

  Ritualul celor enumerate de tine mai sus nu are nicio valoare fara credinta. Rugaciunea spusa ca o poezie, fara a fi din inima reprezinta doar o insiruire de cuvinte.A CREDE inseamna sa STII cu certitudine ca ceea ce ai cerut vine spre tine. Nu alegi sa spui un acatist sau o rugaciune pentru ca altuia i-a ajutat si poate va merge si la tine. Nu-l conditionezi pe Dumnezeu si nici nu faci troc cu EL. ” Coincidentele” de care vorbesti sunt consecintele alegerii fiecaruia dintr-un anumit moment. Iar ceea ce-ti doresti si ceri trebuie sa-ti fie de folos si atat de puternic incat sa faci de “70 de ori cate 7” ritualul turtitelor , persevarand la fel ca si femeia cananeianca ( Sfantul Maslul ).
  O zi buna!

 40. Dorina :

  Date: October 25, 2011 @ 10:12 pm

  Nu exista o reteta anume pentru turtite,trebuie doar sa fie de post.
  Dar nu cred ca rolul important il au turtitele,ci modul in care ne rugam si daca avem inima curata.
  Eu am fost intr-o mare cumpana a vietii mele in 2008,iar un parinte mi-a sus despre Sfant,si mi-a dat si un articol in care se scria despre turtite.Eu nu am facut deloc turtitele,doar am citit Acatistul Sfantului.Poate coincidenta sau alta Putere Divina mi-a rezolvat problema pentru care ma rugasem dupa 9 zile de citit Acatistul.
  Iar acum 2 luni de zile am citit iarasi acatistul(sunt in Germania si nu as avea oricum cui sa daruiesc turtitele),de data aceasta insa doar de 2 sau 3 ori,iar Bunul Fanurie si Maica Domnului mi-a intins mana de ajutor de care aveam nevoie inca o dat.
  Slava Maicii Domnului si tuturor Sfintilor pe care Bunul Dumnezeu ni-i aduce in viata noastra in lupta cu greutatile si ispitele lumii in care traim!

 41. Anca :

  Date: December 7, 2011 @ 6:05 pm

  Am inceput si eu sa fac turtitele Sfantului Fanurie. Va rog sa imi spuneti daca pot fi intrerupte. Luni nu o sa pot sa le prepar. Cum ar fi mai bine sa fac sambata de 2 ori si una sa o dau doar luni sau sa nu fac deloc luni. Va multumesc. Doamne ajuta!

 42. iuliana :

  Date: January 17, 2012 @ 6:54 pm

  buna seara!si eu va confirm k Sfantul Fanurie chiar face minuni.m-am rugat pentru ceva anume de mai multe ori,dar pana sa aflu k exista acest Sfant.nu mi s-a indeplinit dorinta.Dar,dupa ce am aflat de Sfantul Fanurie,si de turtele,am mers la Biserica si m-am rugat la icoana lui de aceelasi lucru timp de 8-9 ori si am impartit painicile si …iata k dorinta mi-a fost indeplinita!
  Cand te rogi,trebuie sa crezi cu adevarat in ceea ce-ti doresti,sa ai credinta cu adevarat,nu numai sa profiti de aceste painici si de Sf;sa nu fii spurcat in aceasta perioada(sa tii post din toate pct de vedere)si vei fi multumit!De 2 ori m-am rugat si rugaciunile au avut efect.Pt cei ce-si pierd sperantele un sfat:D-zeu mai pune omul si la incercare,k sa vada e cu adevarat credincios?Dumnezeu cere”credinta si rabdare”.O sa vedeti candva k acele superstitii despre care vorbiti voi,vor fi de fapt rugaciunile pe care trebuia sa le faceti voi!si o sa regretati k nu le-ati facut la timp!

 43. Gabi :

  Date: February 10, 2012 @ 8:40 pm

  Eu cred,ca sf fanurie face cu
  adevarat.minuni credeti,in el
  cu adevarat,si o sa vedeti ca am dreptate.

 44. elena :

  Date: April 5, 2012 @ 1:04 pm

  MULTUMESC SF FANURIE pentru vindecrea baiatului meu ,a fost o minune !!!L-am cunoscut pe Sfant din revista AS,in urma cu un an .La citirea articolului am interactionat cu EL ,am stiut ca intr-o zi voi avea nevoie de ajutor.La scurt timp baiatul meu ,student fiind ,s-a inbolnavit foarte rau cu ficatul.Dupa multe vizite la medici,analize ,regim timp de un an ,transaminazele erau mari.In luna martie a.c.a aparut din nou un articol in Formula AS despre Sfantul Fanurie.Am citit si din nou am avut simtit o legatura puternica cu acest Sfant ,am inceput sa plang si sa ma rog la iconita sfantului care se afla langa articolul postat in ziar.L-AM RUGAT CU LACRIMI FIERBINTI ,PLANGAND CU VOCE TARE ,SA-L AJUTE PE BAIATUL MEU CARE ARE CAM ACEEASI VARSTA CU EL ,CAND A PASIT LA DOMNUL SI AM SARUTAT ICONITA PANA AM UDAT ZIARUL CU LACRIMI . A doua zi baiatul a venit acasa de la facultate si am hatarat sa mai repetam analizele ,in urmatoarele zile.MARE A FOST MINUNEA ,PENTRU PRIMA DATA INTR-UN AN DE ZILE, ANALIZELE AU IESIT BUNE IN LIMITE NORMALE ! AM STIUT IMEDIAT CA SFANTUL FANURIE L-A AJUTAT ! CREDETI SI NU CERCETATI!

 45. Camelia :

  Date: May 6, 2012 @ 11:56 pm

  Buna seara.Am aflat si eu intamplator de Sf Fanurie, in cautarea unui ajutor in ce priveste soarta casniciei noastre. Am cumparat acatistul, dar aici am citit si despre turtite. As vrea sa respect intocmai, numai sa nu gressc cu ceva. Legat de credinta din tot sufletul, pe mine si familia mea ne-a ajutat Sf. Mina, caruia m-am rugat din suflet, cu lacrimi, noaptea, in timp ce mama facse accident vascular si nu se mai misca , era tot mai rau. dupa ce a stat internata la Vaslui o saptamana, starea ei era tot mai rea, asa ca am mers la Iasi. Am venit acasa si noaptea am plans si m-am rugat Sf Mina (Era singura carte pe care am avut-o atunci la indemana0, iar a doua zi am mers iar la Iasi, pasind tiptil pe hol, pana la usa salonului. Iar cand am privit spre patul ammei, ea a ridicat capul de pe perna (pana atunci nu deschide nici macar ochii… ) si a exclamat : “dar tu iar ai venit? ai mai putut lipsi de la lucru?” Atunci am simtit cum mi se inmoaie genunchii de emotie si am stiut ca numai Sf Mina a fost cel care a ajutat-o pe mama si pe noi. De atunci au trecut 10 ani, mama e bine si noi, toate cele 3 fete il cinstim pe Sf Mina, asa cum credem de cuviinta. Dumnezeu, Maica Domnului si Sfintii sa ajute pe toti cei care au nevoie de ajutor ! Si pe noi, care ne rugam. Doamne-ajuta.

 46. Alexandra :

  Date: July 5, 2012 @ 3:49 pm

  http://sfantulfanurie-gruiu.ro/Atasamente/Reteta.pdf
  Aici gasiti reteta de fanuro-pite. Sa va ajute Sfantul Mare Mucenic Fanurie in toate.

 47. simona :

  Date: October 9, 2012 @ 12:29 pm

  ma rog la sf FANURIE sa imi ajute sa imi achit si eu datorile. si multumesc ce a facut pina acum

 48. Roxana :

  Date: October 18, 2012 @ 6:26 pm

  Aveam o situatie foarte dificila acasa, locuiam cu bunica si nu ne intelegeam, ne intentase proces de evacuare. Bunica ne blestema si pe mine si pe mama, mergea la vrajitoare, nu ne mergea deloc bine. Tata a murit cand eram mica. Nu aveam casa si nici serviciu. Mergand la Biserica Greaca din Constanta , o maicuta ne-a daruit acatistul Sfantului Fanurie chiar in luna august, cu cateva zile inainte de praznicul sfantului. Am urmat ritualul si la terminarea ritualului sfantul a facut in asa fel incat sa ne mutam in liniste, indepartand-o temporar pe bunica din casa. Pe 10 septembrie am terminat ritualul, am gasit un loc cu o chirie mica, pe 11 ne-am mutat si in aceeasi zi am fost anuntata sa ma prezint la un job pentru care aplicasem cu o zi in urma. Mentionez ca mai aplicasem pentru aces job dar nu ma chemasera niciodata si nici nu reusisem sa obtin vreun serviciu stabil pana la acel moment. Acum ne rugam sa ne ajute sfantul Fanurie si cu obtinerea unei locuinte. Ii multumim sfantului mucenic Fanurie pentru tot ajutorul acordat! Slava Lui Dumnezeu, Preamarire Maicii Domnului si cinste sfantului Fanurie si tuturor sfintilor! Cititi acatistul sfantului Fanurie si urmati ritualul cu turtitele cu credinta, veti vedea rezultatele. Domnul sa va binecuvanteze!

 49. carmina :

  Date: February 20, 2013 @ 9:16 pm

  daca intr-una din zilele in care faci turte pentru Sfantul Fanurie este harti, mai faci in acea zi turta?

 50. Camelia :

  Date: September 27, 2013 @ 1:24 pm

  In cautarea unui ajutor in ceea ce priveste casnicia noastra, cu ceva vreme in urma, am facut si eu turtite, din : faina, zahar, ulei, apa, scortisoara…. Tot asa, nu stiam cui sa le dau, dar de fiecare data mi-a iesit cineva potrivit in cale : un vecin, un batran, un copil… si toti ziceau ca sunt foarte buna. INSA, n-am mai facut a zecea oara, tot asteptand rezolvarea problemelor cu sotul, care bea, injura, ma condamna, iar viata noastra e tot mai stresanta… Iar painite faceam 3 o data, si le dadeam la 3 oameni intr-o zi ! Deci am cfacut 9x 3 painite ! Nu stiu, eu am gresit ceva, nu sunt vrednica de ajutorul cerut, sau inca n-a sosit clipa, dar nadajduiesc in continuare ca, rugandu-ma , Sfantul fanurie ma va ajuta ! Avem o situatie materiala nu prea buna, mereu in datorii, locuim cu socrii, mereu sunt reprosuri, dar eu ma rog la Dumnezeu si Sfintilor ajutatori, doar pentru a ne intelege noi doi in familia noastra, pentru a-l indeparta de vicii pe sotul meu, ca astfel sa oferim o viata buna copiilor nostri (avem un baietel de 3 ani si 5 luni si va mai veni o fetita prin martie, daca Dumnezeu ajuta ). La sfatul parintelui, voi repeta sa fac painitele, dar mi-e greu, ca sotul nu vrea sa auda de biserica si de cele bisericesti si mereu ne certam, daca fac ceva legat de credinta, merg la biserica, sau cumpar ceva religios…. Trebuie sa fac totul pe ascuns, si numai mirosul painitelor e suficient ca sa ma dau de gol… Dumnezeu sa ajute tuturor celor care au nevoie de ajutor ( poate unii nici nu stiu ca au nevoie ! ) Doamne-ajuta !

 51. laurentiu :

  Date: September 29, 2013 @ 1:01 am

  Imi dau seama ca treceti prin momente grele. Domnul sa va intareasca si sa va lumineze sa stiti ce sa faceti. Daca va e greu sa faceti lucrurile la vedere, le puteti face in ascuns, in continuare. Rugaciunea se poate face in toata vremea, spovedania, impartasania si cand se va putea si la slujba. Domnul stie prin ce treceti. Incredintati-va purtarii Lui de grija!

 52. Mirela :

  Date: December 4, 2013 @ 12:00 am

  Multumesc lui Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfantului Fanurie, Maicii Domnului, Ingerului meu si Sfintilor Nicolae si Andrei pentru ca m-au ajutat in probleme foarte dificile ale vietii mele. Printre cele mai mari minuni pe care le-au facut pentru mine se numara faptul ca mi-au salvat mama de la moarte de mai multe ori si de asemeni o data mi-au salvat si tatal de la moarte si ca m-au facut sa nu mai resimt durerea puternica de masea cand nu am bani de mers la doctor, pentru ca nu am serviciu. De asemeni au avut grija de mine si in alte aspecte ale vietii mele, si pentru asta le multumesc. Rugati-va si voi! Chiar veti primi ajutor! Dumnezeu sa ne ajute si sa ne intareasca credinta in El, indiferent prin ce incercari grele am trece in viata. Trebuie sa credem in El orice ar fi si El nu ne va lasa, nici daca suntem pacatosi!

 53. anisoara :

  Date: May 23, 2014 @ 9:43 pm

  Si pe mine m-a ajutat Sf. Fanurie,eram cercetata intr-un dosar,desi eram nevinovata.Am inceput sa citesc Acatistul Sf. Fanurie si numai dupa patru zile vestile bune nu au intarziat sa apara.Multumesc Sf.Fanurie.

 54. bogdan damian :

  Date: August 28, 2014 @ 9:58 am

  “Părintele paroh Marcel Veşteman a adus la biserica pe care cu drag o păstoreşte nici mai mult nici mai puţin decât moaştele a 7 sfinţi. Este vorba de moaştele Sfinţilor Mina, Fanurie, Stelian, Mercurie, Sofronie, Teodosie şi Ciprian. În urmă cu o săptămână, în sfântul locaş s-a desfăşurat slujba de aşezare a moaştelor în racla din argint, special concepută la Bucureşti.”

  http://www.olteniteanul.ro/2010/06/biserica-sf-nicolae-centru-adaposteste-moastele-a-7-sfinti-martiri/

  E posibil (ca si in cazul Sf Antonie cel Mare, ori al Sf Mina) ca locul moastelor Sf Fanurie sa fi fost cunoscut la un moment dat, pt anume perioada, apoi, prin vitregia vremurilor, sa fi fost uitat / pierdut. Iar particelele aflate in diferite biserici sa provina din acea perioada, nefiind falsuri.

  Si in Egipt exista cultul Sf Fanurie, intr-una din bisericile copte aflandu-se, se pare, si sabia sa.

 55. elena :

  Date: March 5, 2015 @ 11:04 pm

  Doamne SF Fanurie ajuta-ma pe mine pacatoasa!Am facut si eu cate 3 turtite in fiecare zi timp de 9 zile, dar persoane la care le-am dat nu mi-au zis bogdaproste, ci mi-au multumit in limba lor.Ce ma sfatuiti sa fac ca sunt intr-o tara straina.

 56. A.TOADER :

  Date: June 16, 2015 @ 10:22 am

  Am aflat si eu de minunile actuale ale SF. FANURIE,de la o doamna care il pomenea adesea in rugaciunile sale.Am facut si eu turtele si am citit acatistul 40 de zile.in ultima zi, sf mi-a dat raspunsul la rugaciunile mele, primind transferul la un nou loc de munca pe care mi-l dorisem de multa vreme.

 57. Daniela :

  Date: October 29, 2015 @ 1:31 pm

  Eram insarcinata in 9 luni, stabilisem numele copilasului nostru, dar intr-o noapte am visat ca fiul meu se va numi Patrik-Fanurie. M-am trezit hotarata sa aflu daca exista acest sfant si i-am citit viata. Ne-am hotarat ca fiul nostru sa poarte acestnune, desi marturisesc ca mi-a luat o saptamana sa retin numele sfantului, mereu minunandu-ma cum l-am stiut si retinut in vis. Fiul nostru este darul lui Dumnezeu pentru noi si a venit pe lume in dat de 23 oct 2015, si ca o minune a sfantului, caruia l-am inchinat!!

 58. Ioana :

  Date: November 15, 2015 @ 8:05 pm

  Doamne ajuta! In vara acestui an, am trait o noua minune, pe langa toate celelalte pe care le traiesc in fiecare zi. Inainte cu 2 saptamani de a fi praznuit Sf Fanurie (27 august), am primit un telefon de la o prietena careia i-a venit un gand bun: sa fac acatistul sf Fanurie zilnic (sau doar in zilele de post, luni, miercuri si vineri, nu mai stiu exact), pana la data praznuirii Sf Fanurie, care va ajuta la impacarea cu vrajmasii mei (mentionez ca in aceeasi perioada, 3 persoane din grupuri diferite s-au suparat pe mine, pe nedrept). Prietena mea mi-a spus sa incerc sa fac milostenie cu 9 persoane sarace, pregatind 9 turte in zile diferite (a nu se gati duminica) sau, daca nu am timp, sa le gatesc pe toate intr-o singura zi si de ziua Sfantului sa le impart saracilor. Sf Fanurie este renumit pentru placintelele/turtele dulci pe care crestinul trebuie sa le faca si sa le imparta saracilor (gasiti pe internet multe site-uri cu randuiala si reteta turtelor). Cu evlavie, am inceput sa citesc acatistul si in noaptea zilei de 26 august, am pregatit cele 9 turte ca a doua zi sa le pot oferi persoanelor nevoiase pe care le stiam. Anul acesta, ziua de 27 august a cazut joia. Prima minune s-a savarsit in 28 august, la distanta de o zi! M-am intalnit, intamplator, cu una dintre cele 3 persoane suparate pe mine. Va marturisesc ca acea persoana (dupa luni multe de tacere), a venit la mine, m-a salutat, m-a privit in ochi, mi-a vorbit ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. De atunci, ne salutam! Urmatoarea minune s-a petrecut la o distanta de cateva zile, poate o saptamana, doua! Cea de-a doua persoana suparata m-a sunat sa-si ceara iertare ca m-a judecat gresit. De atunci, ne vorbim cu drag! Si minunea minunilor, ceea ce parea cu neputinta la mine, a fost cu putinta la Dumnezeu. La o luna distanta de la praznuire, am fost sunata sa ma intalnesc cu cea de-a treia persoana ca sa-si ceara iertare ca mi-a gresit. Dragii mei, nu incape urma de indoiala ca sfintii exista si ne ajuta. Gandul cel bun este mereu ascultat! Multumesc tuturor puterilor ceresti ca pentru neajunsa mea rugaciune (fuserita uneori) si pentru 9 placintele m-a scos dintr-o situatie care parea sa nu aiba rezolvare!

 59. Florentina :

  Date: May 26, 2016 @ 9:01 pm

  Eu am dat lumanari la bisetica de sufletul mamei Df.Fanurie.Chia nu am avut cum sa ma duc in sat sa le dau caci fiind cu multi copii nu ma pot deplasa iar tata nu intelege lucrurile astea si mai tare sar sminti.Iarta+ma Sfinte Fanurie desi chiar tin la dorinta ta si ma gandesc la !ama ta cea scumpa!

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.