Sunt homofob, ca si Pavel, ca si Hristos

8:40 pm LD. Publicistică

c_800.gif

Laurenţiu Dumitru

(extras din cartea Tinerii, între cer şi pământ, Ed. Egumeniţa, 2008)

Un studiu australian (citat de LifeSiteNews.com) îi numeşte homofobi pe cei ce cred că homosexualitatea este imorală. Mă gândesc că, în viziunea lor, apelativul intolerant spunea prea puţin, se cerea inventat încă un termen… Nu mă mai miră nimic; oricum încărcătura politică este evidentă. Ea se încadrează perfect în spiritul political corectness: a critica pe cei ce critică, a fi intolerant cu cei intoleranţi. Nu m-a întristat faptul că unii s-ar putea să mă considere homofob, trist e faptul că Sfântul Pavel poate fi considerat homofob şi, mai mult, că Însuşi Mântuitorul Hristos ar putea fi considerat homofob!

El, Iubitorul de oameni, care S-a pironit pe Cruce pentru noi toţi, deci şi pentru homosexuali, El să fie considerat homofob?? Evanghelia lui Ioan (3, 16) spune: Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică. Mântuitorul a iubit lumea, dar a condamnat păcatul. De fapt numai condamnând păcatul, iubeşti lumea. Dacă laşi pe fiecare în ale lui, dacă nu întinzi o mână celui căzut între tâlhari înseamnă că nu-l iubeşti. Cred că homofobi sunt toţi cei care se feresc să aibă convingeri ferme, toţi cei care se feresc să deranjeze cu părerile lor pe cineva… Ne e frică de duhul şi înţelepciunea lumii acesteia pe care Pavel o numeşte nebunie înaintea lui Dumnezeu (I Corinteni 3, 19)? Trebuie să tăcem pentru că e la modă să spui că eşti tolerant?

tinerii198337.jpg

6 Responses
 1. Razboi întru Cuvânt » Parada degenerarii umane :

  Date: May 25, 2008 @ 6:18 am

  […] Sunt homofob, ca si Pavel, ca si Hristos […]

 2. Dan :

  Date: May 25, 2008 @ 9:21 pm

  Am auzit ca la un mars gay ilegal din Moscova nu de mult timp (caci rusii au – cel putin asa cred eu – aceasta demnitate de a nu accepta dobitocia ca normalitate) rusii le-au administrat participantilor niste pumni sanatosi si ortodocsi in gura, inclusiv la doi europarlamentari sustinatori ai demersului ilegal. Admirabila atitudinea fratilor rusi, mai ales a politistilor mujici – care spre deosebire de militienii de la noi care nici scuipatul nostru pe fata lor nu-l merita – le-a tinut isonul pravoslavnicilor si i-a arestat pe europarlamentari.

  Europa Il uraste pe Hristos, iar de toleranta sa taca din gura ca noi ii suportam pe tigani de pilda de 5 secole si coabitam cu ei de minune pe cand UE dupa 1 an s-a saturat de ei si ni i-a expediat indarat. Deci mai bine vorbeste Europa despre “Frecarea mentei” sau “Taierea frunzei la caini” caci acestea sunt singurele domenii in care e competenta si sa lase la o parte toleranta pentru cei cu scaun la cap.

 3. Provincialul :

  Date: May 28, 2008 @ 9:28 pm

  Mai nasol e ca cercetatori din toate colturile lumii se zbat sa dovedeasca ca pornirile homosexuale au baza genetica… Din pacate adevarul e altul! Cred ca radacinile homosexualitatii trebuiesc cautate in copilaria celor care se descopera peste noapte a fi Gay…Si nu in varianta lui Freud.

 4. robertcj :

  Date: November 20, 2008 @ 9:42 pm

  Era la moda sa fi tolerant inca de pe vremea Mantuitorului, intoleranta a cuprins omenirea mult mai tarziu in Evul Mediu si doar de cateva decenii incepem sa redevenim toleranti.
  Definitia aia despre homofobie e doar o caracteristica a fricii de homosexuali ce inseamna in principiu traducand termenul din greaca.
  Iisus nu a fost homofob, Biserica este. Cat de multe se regaseste din invataturile lui Iisus in biserica crestina asta e deja o alta tema…

 5. cristi :

  Date: April 10, 2009 @ 6:02 pm

  Hristos nu e homofob,biserica e?

  IN biblie scrie clar “SA NU SE IUBEASCA BARBAT CU BARTBAT” ,mai documentati-va

  HOMOFOB E UN TERMEN IDIOT!
  Daca eu bat un bulangiu pe strada inseamna ca il urasc-pentru faptul ca Sodoma nu e doar o LEGENDA- nu ca mi-e frica de el/”ea” :)) =))

  Homohater ar fi un termen mult mai adecvat.

 6. Dan :

  Date: July 13, 2010 @ 11:50 pm

  inteleg eu bine sau comentqariile considera violenta potrivita?????????????????????????????
  Ne no ro ci tilor care vb despre pumni ortodocsi!
  Care e diferenta intre un pacat in contra ta si a Duhului, homosexualitatea si un pacat facut in contra aproapelui si a Duhului, anume violenta, ura???

  Sigur ca nu acceptam homosexualitatea dar de aici pana la violenta propusa de comentariile de mai sus e tocmai drumul de la ortodoxie la nebunie.

  sunt oripilat de voi, frati “ortodocsi”. Dar nu toti ortodocsii sunt asa, slava lui Dumnezeu.

  cine sa dea primul cu piatra..? Parca nu ne-a lasat mantuitorul exemplu clar al raportarii la caderea aproapelui in pacatul curviei? anume iertarea, rugaciunea, parerea de rau, iubirea frateasca. Apararea adevarului e una, ura e alta.

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.