Sfanta Xenia din Sankt Petersburg

6:39 pm Sf. Xenia din Sankt Petersburg

24 ianuarie, Rusia, sec. XVIII

Xenia Grigorievna s-a născut pe la 1730 într-o familie bună, probabil din mica boierime. S-a măritat pe la vârsta de douăzeci de ani. Ea şi soţul ei, un capelmaistru imperial pe nume Col. Andrei Teodorovici, s-au bucurat se câţiva ani de căsnicie laolaltă, trăind îndestulat şi fericiţi, având o viaţă lipsită de griji în oraşul-capitală al Rusiei, Sankt Petersburg.

Apoi, într-o noapte, la o beţie, soţul Xeniei, tânăr şi deplin sănătos, a murit pe neaşteptate. întreaga ei lume s-a prăbuşit. Nu numai că fusese lipsită aşa de neaşteptat de iubitul ei soţ, dar exista primejdia ca el să fi murit fără a se căi de păcatele lui. Căci tânăra pereche fusese mai curând lumeaţă, neîngrijindu-se în chip deosebit de viaţa bisericească, iar el murise fără a fi avut parte de sfintele taine ale Mărturisirii şi Împărtăşaniei.

Spre uimirea prietenilor şi rudelor, Xenia a început a-şi da toate bunurile. Banii şi lucrurile personale le-a dat săracilor, casa a lăsat-o unei prietene apropiate, Paraschiva Antonova.
Rudele au hotărât că, desigur, şi-a ieşit din minţi din pricina şocului pierderii soţului. Ei s-au adresat epitropilor în grija cărora fusese lăsată, spre a cerceta dacă Xenia era în stare să dispună de averea ei în mod conştient. Epitropii au chemat-o şi au aflat-o cu totul întreagă la minte, având tot dreptul să facă ce voia cu averea ei.

Apoi Viaţa ei spune: “Dându-şi seama că nu poate fi adevărată fericire pe pământ şi că averile lumeşti sunt doar piedici în calea dobândirii adevăratei fericiri în Dumnezeu, scăpând de acele piedici, Xenia a dispărut dintr-o dată din Petersburg vreme de opt ani. Se spune că în aceşti ani a trăit la o sihăstrie, într-o obşte de sfinte nevoitoare, învăţând despre rugăciune şi viaţa duhovnicească de la un stareţ”.

Apoi s-a întors la Petersburg, spre a-şi începe lungul pelerinaj spre împărăţia cerurilor, umblând pe străzile din partea săracă a oraşului, cartierul Storona, şi dormind pe câmp, sub cerul liber. Se îmbrăca într-una dintre vechile uniforme ale soţului ei, şi de atunci înainte şi-a luat numele Iui, Andrei Teodorovici, refuzând să mai răspundă la numele de Xenia. “Era ca şi cum, prin adânca dăruire faţă de soţul ei, ar fi nădăjduit să ia cumva asupra ei povara păcatelor lui nepocăite şi a nefericitei sale morţi fără Sfintele Taine”. Astfel, în acea vreme, ea a fost chemată la neobişnuitul rol de nebună întru Hristos – una dintre cele mai grele nevoinţe duhovniceşti, destinată doar celor înaintaţi duhovniceşte şi care au o chemare aparte.

A trăit astfel treizeci şi şapte de ani. Viaţa ei spune: “Fericita era oricând gata să ajute pe orişicine în orice chip cu putinţă. În timpul zilei rătăcea pe străzi, chipul ei răsfrângând, prin strălucirea caldă şi prietenoasă, duhul său lăuntric de blândeţe, smerenie şi bunătate. Noaptea, în orice anotimp, se ducea pe câmp şi începea a vorbi cu Însuşi Dumnezeu!”. Cinstindu-i deplina dăruire către El, Dumnezeu i-a dat darul înainte-vederii, cu care ajuta pe mulţi dintre locuitorii din Storona. Şi era cu adevărat o minune felul cum a supravieţuit atîtea ierni, trăind în acest chip sub cerul liber.

xenianu.jpg

Îi plăcea în chip deosebit Cimitirul Smolensk, lucru ce se vede din următoarea întâmplare. “Cândva, în 1794, spre sfârşitul vieţii Xeniei, se zidea o nouă biserică în Cimitirul Smolensk. Lucrătorii au început a observa că în timpul nopţii cineva căra grămezi de cărămidă în vârful clădirii, acolo unde era nevoie de ele. Lucrătorii au fost uimiţii de aceasta şi au hotărât să afle cine putea fi acest neobosit muncitor. Punând un om de veghe, au putut afla că era roaba lui Dumnezeu, Xenia”.

iconofstxeniaofpetersburg.jpg

În sfârşit, această deosebită pelerină a lui Dumnezeu pe pământ a plecat spre sălaşul ceresc prin anul 1800. Smerenia şi neabătuta credincioşie faţă de soţul ei se văd din înscrisul de pe piatra mormântului său din cimitirul Smolensk: “În Numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Aici zace trupul roabei lui Dumnezeu Xenia Grigorievna, soţia capelmaistrului imperial Col. Andrei Teodorovici Petrov. Văduvă la vârsta de 26 de ani, pelerină 45 de ani, ea a trăit cu totul 71 de ani. Era cunoscută sub numele de Andrei Teodorovici. Oricine m-a cunoscut, să se roage pentru sufletul meu, ca şi al său să se mântuiască. Amin”.

***

Fericita Xenia nu încetează să-i ajute pe cei ce îi cer rugăciunea. Nenumărate minuni au fost puse pe seama mijlocirii sale înaintea scaunului lui Dumnezeu. Vom istorisi aici doar una dintre aceste povestiri, care cuprinde tămăduirea unei căsnicii:

Domnul KL, care fusese un om paşnic şi cu dragoste de viaţă în primii ani de căsnicie, începuse a fi supărăcios şi îşi arăta din ce în ce mai des nemulţumirea faţă de situaţia sa şi felul său de viaţă. începuse să lipsească tot mai des de acasă, plecând pe furiş după lucru, şi nimeni nu ştia unde îşi petrece nopţile. Refuza să răspundă când soţia îl întreba despre aceasta, şi începuse să se poarte rece cu copii, ajungând un străin în propria casă. Înrăutăţirea legăturilor cu soţul, adăugate trudei sale deja istovitoare şi grijilor pentru copii, începură să vatăme sănătatea soţiei, iar plămânii ei începură a slăbi. Apoi un nou necaz căzu asupra familiei: soţul a fost dat afară din slujbă. Această ultimă întâmplare a doborât-o pe biata femeie şi a căzut la pat. Doctorii consultaţi au pus diagnosticul de tuberculoză. Era un lucru foarte dureros pentru nefericita mamă să se gândească că ar putea să-şi părăsească liota de copii în mâinile unui soţ fără slujbă. Cu lacrimi în ochi ea s-a rugat lui Dumnezeu să-i călăuzească soţul şi să-l mântuiască şi să-i îngăduie şi ei sa trăiască destul cât să-şi crească copiii. În acelaşi timp l-a pus pe soţul ei să scrie o scrisoare în numele ei unei prietene foarte apropiate din Petersburg, Maria P., cerându-i să se ducă la Cimitirul Smolensk, la mormântul Fericitei Xenia, şi să pună să se facă o slujbă de pomenire pentru Fericita, rugându-se pentru sănătatea soţiei bolnave şi pentru soţul ei.

Primind scrisoarea, Maria s-a grăbit spre Xenia, a pus să se facă slujba de pomenire pentru ea, s-a rugat, a luat puţin nisip de pe mormânt şi ulei din candelă şi le-a trimis pe toate prietenei bolnave. Mama muribundă a pus pământul sub pernă, iar cu uleiul s-a uns pe piept de mai multe ori. De atunci boala dnei Kl. a început să dea înapoi. Într-o lună s-a făcut cu totul sănătoasă, iar soţul ei a primit o nouă slujbă în Kovno, chiar cu o leafă mai bună. Familia a trăit în pace şi bunăstare până azi”.

(din “Casatoria – cale spre sfintenie. Vietile sfintilor casatoriti”)

38 Responses
 1. Vlad Craioveanu :

  Date: January 24, 2008 @ 7:13 pm

  de ce-mi stegi bai lavrentie comment-urile? 🙂

  P: Mey, Bucifal, ti le sterg pentru ca le pui pe unde apuci. L-am lasat pe cel din postul cu veveritzele sinucigase!

 2. Cristian M :

  Date: January 24, 2008 @ 7:14 pm

  Bucura-te, Sfanta Xenia, rugatoare pururea bineprimita pentru sufletele noastre.

 3. Andra-Andreia :

  Date: January 24, 2008 @ 7:35 pm

  “Casatoria – cale spre sfintenie. Vietile sfintilor casatoriti” ? Poti da mai multe detalii despre carte (editura, autor,an de aparitie) Multumiri!

  R: la acest link detalii despre o editie mai noua a cartii: http://www.librariasophia.ro/cartea-carte/50-casatoria,-cale-spre-sfintenie—vietile-sfintilor-casatoriti-ford,-david;-ford,-mary.html

 4. Ralu :

  Date: January 25, 2008 @ 12:44 am

  Dumnezeule mare! E prima oara cad citesc despre viata Sfintei. Sunt cutremurata! Cata dragoste, cata lumina! Va dati seama, oameni buni, ce prieteni deosebiti putem avea in ceruri? Ca nu are cerul atatea stele luminoase cati sfinti ca sorii avem noi… O, dragii de ei… Si cat se mai nevoiesc pentru noi, cat mai obosesc ca sa ne ajute… Si cat se mai bucura… Dragii de ei, dragii de ei… Sfanta Xenia, iarta-ma ca nu te-am cunoscut pana acum si ajuta-ma si pe mine sa devin prietena ta… 🙂 :X

 5. saracacianu maria :

  Date: January 25, 2008 @ 12:57 am

  Despre aceasta sfanta se stie din pacate destul de putin,era plina de evlavie ,ratacind ca o nebuna imbracata in haine ponosite,fara a-si parasi locurile natale ,este cinstita si in afara Rusiei in orice loc unde traiesc crestini ortodocsi in credinta cu suflete curate.Sf Xenia cea nebuna pentru Hristos ne pare putin ciudata ,cu dragoste ne ajuta ,ne zambeste din icoane desi are trasaturi aspre.O iubesc pe Sf XENIA ,cea grabnic ajutatoare!In Rusia ea eate pomenita cu mare evlavie pe 11 ianuarie .

 6. Andra-Andreia :

  Date: January 25, 2008 @ 9:16 pm

  In Finlanda si in Romania, este pomenita pe 24 ianuarie. si mie imi este foarte draga, fiindca este plina de iubire si o mare mare ajutatoare.

 7. Blogul Editurii Agnos » Blog Archive » Sfanta Xenia din Sankt Petersburg :

  Date: January 26, 2008 @ 6:48 pm

  […] de pe blogul lui Laurentiu Dumitru Lasa un […]

 8. tamisa :

  Date: January 26, 2008 @ 8:11 pm

  In vietile Sfintilor este trecuta povestea altei Sf Xenia pe 24 ianuarie. In viata Sf Xenia de Sankt Petersburg citisem ca se pomeneste pe 11 ian (care ar corespunde cu 24 ianuarie tinand cont ca Biserica Rusa e pe calendarul vechi) si pe 29 august… pana la urma noi cand o pomenim.. in afara de ori de cate ori ne amintim de ajutorul grabnic pe care l-am primit de la ea (am trait cateva minuni cu mijlocirea ei)?

 9. Andra-Andreia :

  Date: January 29, 2008 @ 3:48 am

  Pe 24 ianuarie, deodata cu Cuv. Xenia a Romei, poti verifica si de aici, la sfarsit, unde este data o versiune mai succinta a vietii Cuvioasei Xenia de Petersburg, nebuna pentru Hristos: http://www.calendar-ortodox.ro/luna/ianuarie/ianuarie24.htm
  Iar acatistul Cuvioasei Xenia de Petersburg este disponibil aici:
  http://bastrix.wordpress.com/2007/01/24/acatist-catre-cuvioasa-noastra-maica-xenia-din-sankt-petersburg-cea-nebuna-pentru-hristos/

  Doamne ajuta!

 10. Adina :

  Date: February 17, 2008 @ 4:41 pm

  Am citit o carte despre viata Sfintei Xenia si m-a impresionat foarte mult. I-am promis Sfintei ca daca voi avea vreodata o fetita o voi numi Xenia.
  Acum, dupa 7 ani, am nascut o fetita si se numeste,desigur, Xenia.
  Abia astept sa vina ziua in care ne va invrednici Dumnezeu sa mergem amandoua la mormantul Sfintei din Sankt Petersburg si sa-i multumim ca ne ajuta mereu.

 11. Marya :

  Date: March 2, 2008 @ 8:52 pm

  Super,chiar m-a impresionat!As vrea sa aflu mai multe despre minunile Sfintei Xenia!

 12. donea geanina :

  Date: May 6, 2008 @ 7:20 pm

  Buna ziua…tata este in coma din data de 24.04.2008, a facut un infarct si creierul nu i-a mai fost oxigenat si de aceea acum nu mai reactioneaza…Organele ii sunt sanatoase insa creierul se reface foarte greu…Daca ne puteti ajuta cumva, daca ati trecut sau cunoasteti pe cineva care a fost in aceasta situatie si s-a refacut, va rugam sa ne ajutati cum si cu ce puteti…Daca stiti vreun medicament care sa ii poata reface celule afectate ale creierului va rugam sa ne spuneti si noi vom incerca sa le procuram…Va multumim!!! Familia.

  geanina_first@yahoo.com

 13. XENIA :

  Date: August 13, 2008 @ 5:16 pm

  si mie mi-ar place sa ajung la mormantul Sfintei Xenia careia ii port numele

 14. laura :

  Date: August 25, 2008 @ 2:08 am

  nici eu nu stiam prea multe despre Sf Xenia insa trebuie sa stim ca indiferent carui sfant ne rugam dak o facem cu credinta el ne va ajuta.De curand am intalnit o maicuta care avea de vanzare acatiste si obiecte bisericesti de vanzare, iar eu am intrebat-o ce acatist imi recomanda.Maica mi-a zis ca e grabnic ajutatoare in toate, iar daca citesc acatistul ei cat mai des dar cu dorinta si increderea in puterea ei sfanta ma va ajuta.Mi-a zis ca inante de un examen sa ii cer sa ma ajute iar in momentul in care eu voi citi subiectul e ca si cum i l-as citi ei si ea ma va ajuta.Mi-a mai zis ca pt tinerele care nu sunt casatorite e grabnic ajutator ca inainte i-am zis ca eu cintesc acatistul sf Nicolae.Dar mi-a mai zis ca dak ma rog ei pt luminarea mintii in legatura cu un baiat dak ea vede k nu e pt mine o sa il indepartete de mine adica ma va desparti de el iar dak e de mine ma va ajuta sa merg mai departe.Maica mi-a zis ca in Sf la care ne rugam cel mai des trebuie sa avem incredere si sa ii spunem in rugaciunile noastre tot ce avem pe suflet si sa ii cerem ajutor si sa avem cu el o relatie ca intre frati sa nu ii consideram straini de noi dar in acelasi timp trebuie sa ii facem uneori si slujba de pomenire: (sa ii trecem pe pomelnic la biserica) si sa le multumim ori de cate ori ne ajuta.Pt fetele care nu sunt casatorite le recomand sa citeasca acatistul sf Xenia sau a sf Nicolae.Pe mine sincer ma ajutat f mult Sf nicolae

 15. Angelica :

  Date: October 18, 2008 @ 1:23 am

  Am citit si eu viata Cuvioasei Xenia, nebuna pentru Hristos si m-a impresionat pana la lacrimi, atat de multa dragoste, atata smerenie, bunatate, frumusete, pentru Bunul Nostru Dumnezeu, Tatal Nostru, mai rar asemenea oameni. Doamne ajuta! Si sa nu va pierdeti nadejdea in Dumnezeu niciodata! Va recomand sa cititi de asemenea si viata Sf. Anastasia, impresionanta.

 16. Lucianu :

  Date: November 2, 2008 @ 11:24 pm

  Asa o va chema pe fica mea nascuta pe 2nov2008 !!! Doamne Ajuta sa fie intr-un ceas bun! Sf Xenia sa ii poarte de grija!

  R: Frumos nume ati ales fetitei:). Sa va traiasca! Bunul Dumnezeu sa-i dea sanatate, iar Cuvioasa Xenia sa-i poarte intotdeaua de grija! Am urmat linkul din URL, am si vazut-o, iar daca-mi ingaduiti las si eu poza micutei aici. Cu drag, Laurentiu

  Xenia cea mica

 17. Galina :

  Date: January 11, 2009 @ 5:29 pm

  Astazi, 11 ianuarie (24. ian, in functie de calendar) o pomenim pe Sf. Xenia grabnica ajutatoare. Am cunoscut-o pe aceasta sfanta intamplator.de fiecare data cand m-am rugat ei lucrurile s-au rezolvat asa cum nu ma asteptam,intotdeauna spre bine.I-am promis ca daca voi avea o fetita ii voi pune numele Xenia, ceea ce s-a si intamplat, avem o fetita care are acum 6 luni si pe care o cheama Xenia.
  Sf. Xenia nu ne uita niciodata!

 18. alina :

  Date: January 24, 2009 @ 1:22 pm

  Doamne ajuta! pentru rugaciunile sf Xenia, Doamne Iisuse Hristoase, miluieste si mantuieste pe noi, pacatosii!

 19. Sfanta Xenia din Sankt Petersburg - 24 ianuarie « Cidade de Deus :

  Date: January 24, 2009 @ 4:55 pm

  […] sursa: laurentiudumitru.ro […]

 20. Vasilisa :

  Date: February 10, 2009 @ 7:31 pm

  Nu am citit prea multe despre Sf. Xenia as vrea s aflu foarte multe despre ea ,daca se poate sa-mi raspundeti ?va rog mult mult Astept raspuns!!!

 21. florin :

  Date: July 7, 2009 @ 6:57 pm

  Despre viata, minunile si acatistul Sfintei Xenia puteti cititi pe scribd:

  Sfanta Xenia
  cea smerita si nebuna pentru Hristos
  la adresa:

  http://www.scribd.com/doc/17031064/Sfanta-Xenia
  Doamne ajuta!

 22. xenia :

  Date: August 25, 2009 @ 1:51 pm

  iartama sfanta ca sunt asa de pacatoasa si nu merit sa iti port numele..te rog iartama si ajutama..

 23. Ramona :

  Date: September 25, 2009 @ 9:51 pm

  Minunat. este o sfanta care ajuta indeosebi pe cei bolnavi, dar si pe tinerii casatoriti.

 24. MARIA :

  Date: October 8, 2009 @ 1:38 pm

  MULTUMESC MAICUTA XENIUSKA!!!!!!!!!!!
  MINUNAT ESTI DOAMNE INTRU SFINTI TAI!
  NE-A AJUTAT DUMNEZEU FOARTE MULT PE MINE SI FAMILIA MEA PRIN SFINTII LUI (SF XENIA, SF IOAN RUSUL , SF NECTARIE, SF NICOLAE, SF MINA, SF ANTONIE)
  NE-A ALINAT DURERILE, NE-A VINDECAT BOLILE
  OF, MAICUTA SFANTA MULTUMIM PENTRU MULTIMEA DE MINUNI, MULTUMIM CA NE PORTI DE GRIJA
  MULTUMIM SFANTA TREIME
  DOAMNE AJUTA
  IN ZIUA DE AZI TOT CE NE-A RAMAS E DUMNEZEU

 25. catalin :

  Date: January 24, 2010 @ 6:25 pm

  Sf Xenia a fost este si va fi protectoarea familiei noastre. Chiar ne-am botezat una din fete Ana Xenia. Pot sa va spun din experienta personala ca de 8 ani aceasta sfanta a vegheat asupra familiei noastre si ne-a ajutat enorm. Ce sa va zic, copii, casa, servici (si ce servici, nici nu mi-as fi visat) totul a fost cu ajutorul clar, aproape vizibil al sfintei Xenia. Pacea si armonia in familie si toate lucrurile bune pentru niste crestini le-am castigat rugandu-ne la aceasta sfanta. Rugati-va la Sf Xenia o perioada si veti avea ajutor.

 26. Oana :

  Date: February 2, 2010 @ 11:38 pm

  Acum 2 ani am descoperit-o pe Sf Xenia, care m-a ajutat dupa prima citire a acatistului. Sora mea(era corigenta) facea meditatii cu profesorul ei de fizica care ii facea si avansuri. Dupa ce am citit prima data acatistul Sf Xeniei, el si-a cerut scuze si de atunci nu a mai avut probleme cu el. Multumesc Sf Xenia

 27. George :

  Date: February 13, 2010 @ 7:56 am

  Doamne-ajuta!
  Va scriu tuturor care ati postat mesaje in speranta unui ajutor.
  Povestea mea incepe in anul 2003 cand m-am casatorit, inainte de nunta ramasesem fara serviciu iar nasii nostri de cununie ne-au indrumat sa citim viata si acatistul Sfintei Xenia si intradevar minunea nu a intarziat sa apara la foarte putin timp mi-am gasit o slujba buna unde sunt si in prezent. Drept multumire am promis Sfintei Xenia ca primul copil pe care il vom avea daca v-a fi fata o vom boteza Xenia. In anul imediat urmator sotia a ramas insarcinata si in ianuarie 2005 a nascut o fetita pe care am botezat-o Xenia. De acum incolo a inceput necazul nostru. Pana la 2 ani si 8 luni nu ne-am gandit ca Xenia ar avea unele probleme si am mers la mai multi medici si am trecut de la autism, la intarziere in aprofundarea si deprinderea limbajului si tulburare de opozitie. Xenia nu vorbea decat o limba care o intelegea numai ea si e foarte agitata, nervoasa. Acum are 5 ani si ne confruntam cu aceleasi probleme doar ca a inceput sa mai spuna unele cuvinte fraze scurte.Anul trecut am mers la Parintele Iustin Parvu de la Petru Voda si ne-a spus sa avem rabdare. Deja parintii si copiii de la gradinita cand o vad cum se manifesta spun ca e bolnava. Din 2005 si pana acum sotia a mai nascut 2 baieti pe Matei care are aprope 4 ani si Nectarie care are aproape 2 ani. II rog pe toti cei care ne puteti ajuta cu orice indrumare, sfat, parinti care au trecut prin aceleasi lucruri cu copiii lor, sa ne crieti pe adressa george_raican@yahoo.com
  Dumnezeu sa va ajute si multa sanatate.
  Doamne-ajuta!

 28. Andreea :

  Date: July 31, 2010 @ 6:30 am

  Si eu vreau sa marturisesc despre ajutorul dat mie de Sfanta Xenia. Am descoperit-o in urma cu doi ani. Ea intra-devar ajuta fetele necasatorite. Ma aflam intr-o dilema : cunoscusem un baiat , student la Teologie, dar care totusi nu mi se parea prea cuminte. Totusi, gandul ca e la Teologie ma incuraja sa continuu, sa inchid ochii la unele lucruri care nu pareau la locul lor. Dar afland ca Sfanta Xenia ne apara de o prietenie nepotrivita m-am rugat ei, cerandu-i sa ma lumineze, sa imi arate clar cum stau lucrurile, deoarece eu nu pot citi din ceea ce mi se intalmpla atunci, ci pricep mai greu 🙂 Aveam nevoie de fapte clare,de netagaduit . Nu dupa mult timp baiatul si-a aratat cu adevarat intentiile si am inteles ca Sfanta Xenia a avut grija de mine. De doua ori am primit un astfel de ajutor de la Sfanta, un ajutor clar, evident.

 29. Ioana :

  Date: July 2, 2011 @ 6:24 pm

  Cam ce suma de bani trebuie platita pentru o slujba de pomenire la mormantul Sf Xenia?Am auzit ca in Rusia se plateste acatistul in functie de nr de nume, altfel de cat la noi ROmania.Multumesc pt raspuns!

 30. Rahma Hussein :

  Date: September 6, 2011 @ 12:04 pm

  Pana la urma care e treaba ca nu inteleg NIMIC!!!Duminica este 11 septembrie,adica presupun ca este 29 august pe stil vechi.Deci pe care 29 august se praznuieste Sfanta Xenia ca nu inteleg?!Duminica aceasta care urmeaza sau a fost cand era 29 august pe stil nou?m-ati bagat de tot in ceata cu datele acestea.Va intreb pentru ca am aflat si eu de Sfanta Xenia de Sankt-Petersburg si am inceput sa ma rog la ea,chiar am nevoie de ajutorul ei si cred din tot sufletul ca ma va ajuta.As vrea sa merg la o biserica duminica…si nu stiu daca va trebui sa o serbez si pe Sfanta.Explicati-mi si mie va rog frumos:-S.

 31. georgiana :

  Date: December 14, 2011 @ 5:41 pm

  cum se dau slujbele de pomenire pentru Sfanta Xenia?se pot da si la biserici in tara,sau neaparat la morman in Rusia?Multumesc

 32. Dede :

  Date: December 28, 2011 @ 7:58 pm

  Deci? Cum se dau slujbele de pomenire? De ce nu spune nimeni ceva concret? De exemplu: Am scris asa, am facut asa… Este a mia oara cand constat cat egoism exista in cei care s-au vazut cu “sacii in caruta”.

 33. laurentiu :

  Date: December 31, 2011 @ 2:25 pm

  Vezi primele doua postari din categoria : Sf. Xenia

  http://laurentiudumitru.ro/blog/category/sf-xenia-din-sankt-petersburg/

  Nadajduiesc sa fie cu folos!

  Un an nou, mai bun!

 34. ana :

  Date: June 12, 2012 @ 1:34 pm

  Iit multumesc Maica Xenia. pentru vindecarea fiului meu Dimitrie Iti MUltumesc pentru tot ajutorul dat de atatea ori

 35. Sfânta Xenia din Sankt Petersburg | Mitropolia Moldovei :

  Date: June 14, 2012 @ 10:21 am

  […] Sursa: laurentiudumitru.ro 0 […]

 36. Vasilica Catalin J.R Acatinca :

  Date: April 10, 2015 @ 12:46 pm

  Sotul fericitei Xenia nu a murit la o betie ci de tifos exantematic spovedit si impartasit chiar inaintea mortii.(sursa : versiunea lui N. Jivotovai) Dumnezeu pentru rugaciunile sf Xenia sa ne ajute pe noi toti !

 37. nicoleta :

  Date: July 9, 2015 @ 11:09 am

  Buna ziua, am promis Sf. Xenia ca voi face cunoscuta minunea daca ne va ajuta. Asadar vreau sa va spun ca eu si logodnicul meu cautam de mult locuri de munca deoarece ne doream foarte mult sa ne intemeiem o familie, amandoi am terminat facultatea si bineinteles ca nu ne-am gasit in domeniul, oricum nu mai cautam sa ne angajam in domeniul in care ne specializasem pentru ca nimeni nu mai angajeaza tineri fara experienta, dupa lungi cautari, esecuri, dezamagiri, depresii…am hotarat sa citim acatistul Sf Xenia timp de 40 de zile, eu in paralel citeam si acatistele Maicii Domnului, bineinteles ca nu s-au implinit cele 40 de zile ca ne-am angajat amandoi cam in aceeasi perioada. Maicuta Domnului si Sf Xenia ne auzise ruga si ne-a ajutat cand nici nu mai speram si vreau sa va spun ca de fiecare data cand mi-e frica de ceva sau am probleme ma rog lor si rugile mele niciodata nu au raman fara raspuns.Acum ma rog sa ne ajute sa ne casatorim si sa avem familia noastra si stiu ca ne va ajuta, asadar, rugati-va neincetat, aveti incredere ca Maica Domnului si Sf Xenia va v-a ajuta si am inteles ca lucrurile nu se intampla atunci cand vrem noi ci cand vrea Dumnezeu.Doamne ajuta!

 38. Nicoleta :

  Date: July 15, 2016 @ 6:12 pm

  Buna ziua,vreau sa incep direct prin a multumii Sf Xenia pentru ca m a ajutat sa ma casatoresc…cand credem ca lucrul acesta nu se va intampla niciodata din lipsa de bani…insa ea nu ne a lasat…acum ma rog cu tristete in suflet sa ma ajute sa ma angajez si sa l ajute pe sotul meu la serviciu sau sa l ajute sa se angajeze la un loc de munca mult mai bun…ajuta ne sfanta mea draga!!!

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.