Despre Sfintii inchisorilor, cu parintele Amfilohie, monahul Moise Iorgovan, Dan Puric si Razvan Codrescu

2:00 am Anunţuri

Asociatia “Rost” organizeaza vineri, 2 noiembrie, incepind cu ora 17.00, la Sala Dalles din Bucuresti (Bd. Balcescu nr. 18), conferinta “Sfintii inchisorilor”. In cadrul acesteia va avea loc o dubla lansare de carte: volumul Viata Parintelui Gheorghe Calciu, dupa marturiile sale si ale altora, ingrijit la Sfinta Manastire Diaconesti (Bacau) si aparut, cu o predoslovie de IPS Bartolomeu Valeriu Anania, la Editura Christiana din Bucuresti, si volumul Sfintul inchisorilor. Marturii despre Valeriu Gafencu adunate si adnotate de monahul Moise , aparut, cu un cuvint inainte de IPS Andrei Andreicut, la Editura Reintregirea din Alba Iulia.
Vor vorbi protosinghel Anfilohie Branza (duhovnicul Manastirii Diaconesti), monahul Moise Iorgovan de la Manastirea Oasa (Alba) si actorul Dan Puric. Moderator va fi scriitorul Razvan Codrescu. Intrarea este libera.

One Response
  1. Anca Ungureanu :

    Date: November 4, 2007 @ 12:42 am

    Am fost la conferinta. M-am bucurat ca era atata lume adunata, interesata de subiect, m-am bucurat ca sunt oameni care au curajul sa vorbeasca tare despre fiara comunista si despre sfintii inchisorilor. Bucuria mi-a fost umbrita de finalul conferintei, cand un parinte pe nume Dorin Piciorus a tot acuzat pe cei care au vorbit de faptul ca sunt impotriva sinodului BOR pe motiv ca acesta nu ar dori sau ca ar intarzia intentionat canoninzarea celor ce au fost mucenici in perioada comunista. Atitudinea parintelui, imbracat in civil, nervos la culme, nu a facut decat sa strice atmosfera conferintei, sa dezbine audienta, sa determine unele persoane sa abandoneze subiectul si sa nu citeasca cele doua carti lansate. Spun asta pentru ca am auzit reactiile celor din jur si unii erau veniti acolo aproape din intamplare, sau de curiozitate si au plecat dezamagiti de “ortodocsii astia”. NU stiu cum si unde sa imi exprim dezamagirea ca un preot a putut sa se comporte astfel. Dar nici nu ar trebui sa ma mir de vreme ce la Sibiu doi preoti ortodocsi au dat-o politiei pe fata aceea care impartea materiale antiecumeniste. Eu una m-am si inspaimantat, caci la un moment dat am avut impresia ca printre noi erau infiltrati si niste oameni veniti cu scop precis. Si mai inspaimantator ar fi daca noi cei putini, interesati de o viata crestina, ce ne pretindem ortodocsi prin credinta si traire, suntem in stare de un asemenea comportament. Dar probabil ca se arata zorii vremurilor din urma care sunt aproape si ne vom dezbina chiar si noi. Nu stiu ce sa zic. As fi curioasa sa aflu si parerile altor participanti la conferinta. Cu toate cele intamplate, tin sa spun ca ma bucur ca inca avem un Dan Puric, un Razvan Codrescu, un parinte Amfilohie si altii ca ei.
    Doamne ajuta!

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.