O alta minune a Sfantului Nectarie din septembrie 2007

4:08 pm Sf. Nectarie al Eghinei

Ma numesc Monica Danetiu-Pana si locuiesc in California impreuna cu sotul meu Sergio, cei patru copii ai nostri si mama mea Nona. Am fost suficient de norocoasa ca mama mea sa-mi deschida capul si sa ma aduca la dreapta noastra credinta Ortodoxa dupa ce-am bantuit prin tot felul de rataciri.

Tot mama mea a cumparat o carte despre viata si minunile Sfantului Nectarie, si ultima oara cand am fost in Romania am fost la Manastirea Radu Voda la Moastele Sfantului Nectarie de unde am luat ulei sfintit din candela care arde la racla Sfantului. Am folosit uleiul sfintit ori de cate ori am avut copii bolnavi si de fiecare data s-au vindecat foarte repede.

In timpul celei de-a patra sarcini, mama mea s-a rugat la Sfantul Nectarie si a citit acatistul Sfantului in fiecare zi, cerand sa ma ajute sa nasc repede si fara probleme, intrucat am avut ceva complicatii la nasterea celui de-al doilea copil.

Pe 27 Septembrie am mers la spital, nu pentru ca as fi avut vreo durere, ci pentruca am simtit ca voi naste in acea zi. Cand am ajuns acolo, eram 5 cm dilatata, si asta dupa cum am mai spus, fara sa simt nici o contractie, nici cea mai mica durere. In toate camerele din jurul meu, alte femei gemeau in durerile nasterii, iar eu ma uitam picior peste picior la televizor. Dupa vreo ora, timp in care iarasi nu am simtit nici o durere ci doar presiune usoara, asistenta m-a controlat din nou si minunea minunilor, eram dilatata complet si gata de impins. A venit si doctorul si dupa ce-am impins de trei ori, baietelul nostru a venit pe lume sanatos si voinic. Doctorul chiar a comentat ca a venit degeaba, ca eu am nascut practic singura fara ajutorul lui. A fost cea mai usoara nastere pe care am avut-o, simtindu-ma atat de bine dupa, de parca nici nu nascusem.

Suntem convinse, si eu si mama mea, ca a fost inca una din multele minuni ale Sfantului Nectarie. Va multumim din suflet pentru informatia gasita pe site-ul dvs. referitor la ajutorul pe care Sfantul Nectarie il da femeilor insarcinate.

Sa ne miluiasca Bunul Dumnezeu cu mare mila Sa. Doamne ajuta.

(sursa: http://www.misiune-ortodoxa.ro )

85 Responses
 1. Alina Daringa :

  Date: November 4, 2007 @ 3:02 am

  Ma bucura sa vad ca exista inca incredere, ca rugaciunile Sfintului Nectarie catre Domnul rezolva multe probleme.Eu am avut o taietura foarte grava la degetul opozabil al miinii drepte, astfel incit doctorii cind au privit rana au verificat daca nu e atins tendonul.Nu credeam ca se mai inchide, ca n-am suportat sa fiu cusuta.Timp de doua luni am tot asteptat si nu dadea semne sa se inchida, bucatile de carne nu se sudau. Dupa ce am inceput sa ma rog , sa cer ajutorul Sfintului Nectarie, n-a durat trei zile si rana s-a inchis complet! Degetul e recuperat, desi am uneori impresia ca parca n-ar fi al meu, acum dupa un an si trei luni de la acccident.
  Slava Domnului si multumesc Sfintilor lui!

 2. nedelcu daniela iuliana :

  Date: November 10, 2007 @ 12:56 am

  sf nectarie este unul din sfintii care foarte usor te alina si te mangaie, e cu adevarat un parinte duhovnicesc.vine spre tine fara sa te astepti.astazi este praznuirea sa, sa ne amintim de acest matre sfant ce pururea se afla langa noi oriunde ne-am afla

 3. elena21pitesti :

  Date: September 20, 2008 @ 12:29 am

  asa este!eu am fost la Manastirea Radu Voda si m-am rugat sa iau licenta.Cand m-am dus la examen nu credeam ca am sanse reale sa iau macar 6,minim,dar Sf Nectarie m-a ajutat si am luat 6,10 desi nu invatasem prea mult,din cauza unor probl.d fam.Ma bucur ca am descoperit ca exista oamnei ce cred in puterea Lui!Dumnezeu sa va ajute,prin mijlocitorul sau,Sf Nectarie!

 4. Parohia “Sf. Nectarie Taumaturgul” - Coslada (Madrid) » Blog Archive » Minunile Sf Nectarie :

  Date: October 25, 2008 @ 5:23 am

  […] Din minunile Sf Nectarie puteţi citi aici şi altele câteva mai noi în Formula AS, sau pe alte bloguri creştine: aici, aici şi aici. […]

 5. DOINITA :

  Date: November 9, 2008 @ 11:53 am

  “Sfantul Nectarie mereu alaturi”

  Dupa cum am promis , am revenit cu noi povestiri adevarate legate de prezenta Sfantului Nectarie, Sfantului meu bun si drag, in viata mea.
  Aflandu-ma la o Biserica a carui patron spiritual este Sfantul Nectarie si aducandu-se acolo pentru inchinare icoana Sfantului Nectarie, de la Manastirea Sihastria Putnei (icoana care are in ea si o particica din sfintele moaste), am aflat ca acolo la manastire se mai gaseste si cureaua Sfantului Nectarie.O dorinta launtrica mi s-a infirimat atunci , acea dorinta de a vedea cureaua metalica pe care a purtat-o Sfantul meu bun si drag. La acel moment mi se parea imposibil de realizat dorinta mea dar Sfantul Nectarie m-a ajutat ….si in aceasta vara am ajuns in acel tinut minunat si binecuvantat al Putnei si am avut marea sansa ca sa vad acea curea a sfantului ba mai mult chiar o minune , mi s-a facut o rugaciune avand pe cat curea sfantului.Nu pot exprima in cuvinte bucuria si starea de multumire ce am avut-o.Apoi chiar convorbirea mea cu unul din slujitorii lacasului a fost ca o confirmare a faptului ca Sfantul Nectarie ajuta pe toti cei ce ii cer ajutor.
  Dar Sfantul meu bun si drag imi este mereu alaturi.Iata cum in una din zile fiind trista mi-am zis ca voi lectura prima carte de pe noptiera indiferent care va fi ea. Spre surprinderea mea era cartea Sfantului Nectarie prima si fiind citita si rasciti, am avut tentinta sa citesc urmatoarea carte , dar parca constiinta mi-a zis “ ai zis ca indifferent ce carte a fi o citesti pe cea de deasupra”. Asadar, am luat din nou cartea Sfantului Nectarie si am inceput sa o frunzaresc, ca sa pot sa constat ca peste doua zile era ziua de nastere a sfantului ( 1 octombrie) si eu nu as fi stiut. Atunci mi-am dat seama de ce a trebuit sa citesc prima carte si cum eram necajita pentru ca fiul meu nu primise cazare la camin m-am rugat la Sfantul Nectarie sa ma ajute promitandu-i sa dau la copiii din grupa un dulce de ziua lui. In ziua si la ora cand eu am facut cumparaturile pentru copii atunci copilul meu a primit la recazari loc la camin, astfel incat chiar de ziua Sfantului copilul meu avea camera.
  Zilnic ma rog la Sfantul Nectarie si ii cer ajutor si ii multumesc pentru tot , pentru ca il simt grabnic ajutator.
  Acum de ziua Sfantului Nectarie 9 noiembrie am cautat sa fac o mica milostenie la un camin de batrani si sa scriu aceste randuri, promitand ca voi reveni cu noi articole.
  Doamne ajuta!

 6. Cristina :

  Date: November 10, 2008 @ 12:00 am

  Eu am mai scris si nu voi mai repeta aceleasi lucruri,dar din 2002,2003 de cand am aflat de Sfant ma bucur mereu ca exista!Ii multumesc lui Dumnezeu ca am cunoscut acest Sfant!Multumesc si celor care ne povestesc experientele lor!Doamne ajuta!

 7. Mona :

  Date: March 7, 2009 @ 9:17 am

  as vrea sa-mi spuna cineva cum pot folosi uleiul sfintit de la SF. Nectarie.

 8. mihaela :

  Date: March 19, 2009 @ 1:25 pm

  Minuni şi minuni
  Cum aş putea să încep să spun minunile care s-au întâmplat în viaţa mea? Mi-e greu să fac asta, aşa că mai bine vorbesc mai întâi de minunile din viaţa altora, şi de care sunt datoare să vorbesc, pentru că am auzit de ele şi trebuie să spun mai departe pentru lauda numelui Lui Dumnezeu. E de fapt o datorie pe care nu am împlinit-o atunci când trebuia să o fac, şi am şi promis asta; aşa că acum a venit timpul neântârziat. Fiind profesoară de religie la un liceu ce se află în parohia “ Naşterea Maicii Domnului, Sf. Prooroc Ilie şi Sf. Nectarie Taumaturgul”, vorbeam adesea la ore copiilor despre minunile şi viaţa Sf. Nectarie, despre moaştele sale care se află atât de aproape de noi, la 5 minute de şcoala noastră, şi altele. Într-o zi, o elevă de la o clasă de a XII-a, Cristina P., îmi spune: “Doamna profesoară, mama mea a fost vindecată de Sf. Nectarie şi Sf. Ioan Rusu, fiind în fază terminală a cancerului “. Am rugat-o să ne povestească. Ne-a istorisit, cum mama ei atât de grav bolnavă şi fară nici o şansă de supravieţuire din partea doctorilor, a visat într-o seară pe Sf. Nectarie şi Sf. Ioan Rusu, care i s-au prezentat aşa. Aceştia i-au spus că ei o vor face bine. Fiica mai mare a doamnei, lucra in Grecia. A auzit şi ea acolo de minunile Sf. Nectarie şi Ioan Rusu, şi de visul mamei, s-a dus la mormintele lor, în insula Eghina, la Sf. Nectarie şi în Evvia la Sf. Ioan Rusul. S-a rugat cu lacrimi pentru mama ei, şi a primit de acolo ulei de la candelele ce se aflau la sfintele lor morminte. A adus uleiul acasă mamei, care cu rugăciuni şi multă nădejde în puterea lui Dumnezeu ce lucrează prin sfinţi, s-a vindecat în chip minunat. Această întâmplare am promis elevei că mă voi strădui să ajungă publică, poate în revista parohiei, ca oamenii să cunoască minunile ce le împlinesc Sfinţii şi azi. Nu am făcut asta. Ba chiar mărturia scrisă a elevei, am rătăcit-o , deşi o pusesem deoparte, cu găndul de a o înmâna preotului din parohia Sf. Nectarie, spre a spune mai departe credincioşilor.
  Nu am făcut lucrul acesta şi îmi pare rău, dar poate că poate a fost şi o rânduială necunoscută a lui Dumnezeu, care a vrut să adauge la aceasta noi mărturii, noi minuni, de data aceasta nu auzite de la alţii, ci petrecute în viaţa mea, a familiei mele. Când un om matur este bolnav, cănd suferă mult, suferă şi cei care îl iubesc, îi sunt aproape, se roagă pentru el. Dar când un copil suferă, şi încă unul foarte mic, de numai 10 luni, aşa cum I s-a întâmplat copilului meu, durerea este însutită, căci se ştie… cei mici pănă la 7 ani nu se spovedesc, nu au păcate, de care să fie conştienţi pentru a le mărturisi, sunt îngeraşi, aşa cum mulţi îi numesc. Deci, îngeraşul nostru s-a imbolnăvit foarte grav, ajungând pe patul de moarte, cu insuficienţă renală acută, ca o consecinţă a unei boli mai grave instalate, ce făcea ca sângele să nu se mai coaguleze, cu risc foarte mare de hemoragie, ajungînd în pragul dializei, care nu ar fi fost posibilă datorită puternicei hemoragii ce l-ar fi doborât definitiv; şi aşa a fost vreme de 3 zile. Analizele ieseau apoi din ce în ce mai bine, doctorii făcând doar afirmaţii de genul”spectaculoase analize, extraordinare”. Pe copilaşul meu îl cheamă Nectarie, căci aşa am făgăduit sfântului care ni l-a dăruit că îl vom numi. Cu drag i-am pus acest nume, cu puţină mândrie pot spune, un nume mai rar întâlnit dar cu putere prin puterea celui care l-a sfinţit, Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul. Am pus acest nume copilului ca făgăduinţă, dar mai apoi am văzut puterea Sfântului, a cărui iconiţă -dată de preotul paroh cu mai multă vreme în urmă, cănd părticica de moaşte ale Sf. Nectarie nici nu fusese adusă din Grecia, era deci de la mormântul Sfăntului din Grecia.,- se afla deasupra patului de suferinţă al micuţului nostru ce ne mângăia şi care, pot spune asta, m-a întărit cu prezenţa sa: “dar eu sunt aici”. Aici e Dumnezeu, cu noi, cu sfinţii ce lucrează neâncetat ca să ajungem acolo unde şi ei au ajuns, aproape de slava lui Dumnezeu, dar mergând pe drumul pe care ei au mers, al încercărilor, al suferinţei, al pocăinţei pentru păcate.
  Aşa cum spuneam, cănd un copil suferă, nu se poaţe să nu te mişte suferinţa lui, şi aşa s-a întâmplat şi în cazul fiului nostru. S-au rugat pentru el peste 200 de preoţi, sute de copii de la şcolile ieşene, dar mai ales sute de oameni pe care nici măcar nu-I cunoaştem şi ei nu ne cunosc, sensibilizaţi fiind de suferinţa acestui prunc nevinovat. Vă mărturisesc că am ajuns să mă întreb de ce atâta suferinţă pentru un copilaş total nevinovat, cum de îngăduie Dumnezeu aşa ceva, cu ce a greşit? De ce nu suferim noi, cei mari din jurul lui, care poate am greşit mult înaintea lui Dumnezeu? Răspunsul, greu de primit pentru o mamă în suferinţă este acesta: suferinţa acestui copil ne-a îndemnat să ne gândim mai mult la propriile greşeli, la puţina pocăinţă, la puţina rugăciune, la nerecunoştinţa noastră în a mulţumi cum se cuvine Lui Dumnezeu pentru nenumăratele, ştiutele şi neştiutele binefaceri. Dar nu în ultimul rând pot spune că suferinţa acestui copil a făcut să se înalţe rugăciuni şi din gurile care nu prea făceau asta. Iar minunea vindecării sale a smuls lacrimi de mulţumire, de bucurie, de laudă a lui Dumnezeu şi de la cei care nu ştiau că sunt “capabili” de asta.
  “Datori suntem să ne rugăm unii pentru alţii”, se spune într-o slujbă frumoasă, şi mai mult nu pot spune, de aceea vă mărturisesc bucuria vindecării fiului nostru, vă mulţumim din suflet celor ce aţi pus rugăciune lângă rugăciune pentru Nectarie al nostru, iar numele dvs. numai Dumnezeu le cunoaşte, şi tot numai El ştie cel mai bine cum să răsplătească pe fiecare. Ne vom ruga pentru asta.
  “Mare eşti Doamne, şi minunate sunt lucrurile Tale, şi nici un cuvânt nu este de ajuns spre lauda minunilor Tale!”
  Mama lui Nectarie cel mic

 9. Simona :

  Date: March 31, 2009 @ 12:08 pm

  La fel ca multi altii,am citit si eu (cand am avut timp) Acatistul Sf.Nectarie, pe care l-am descoperit citind revista Formula As. Am inceput sa ma rog Sf.Nectarie in momente grele pentru familia mea, sotul meu suferind de melanom malign, un cancer de piele foarte agresiv, care a recidivat. Dumnezeu i-a dat sansa de a trai, pentru ca la recidiva, tumoarea a fost inchisa intr-o capsula si nu a metastazat la nici un organ. Eu sunt convinsa ca Sf.Nectarie si Fecioara Maria, la care m-am rugat neincetat, l-au ajutat, pentru ca analizele si tomografiile facute au aratat ca boala e sub control, iar sotul meu se simte din ce in ce mai bine. Am vrut sa impartasesc tuturor aceste lucruri, pentru a va determina sa va rugati si sa fiti siguri ca ajutorul nu va intarzia sa apara. Ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi ca l-am descoperit pe Sf.Nectarie, in minunile caruia cred din tot sufletul.

 10. MIOARA :

  Date: April 27, 2009 @ 1:55 pm

  Si eu sunt una dintre foarte multele persoane care cred in puterile binefacatoare si tamaduitoare ale Sfantului Nectarie ,ale Domnului nostru Iisus Hristos ,ale Fecioarei Maria.Mai mult chiar am fost ajutata in momente dificile pentru mine si anume la sustinerea examenelor pe care am reusit sa le promovez .In aceasta iarna m-am rugat Sfantului Nectarie si am promis ca voi impartasi si altora minunile Sfantului Nectarie si ca atunci cand voi avea ocazia voi vizita Manastirea Radu Voda din Bucuresti unde prin intermediul Formulei AS am aflat ca se afla o mica parte din moastele Sfantului si iata ca pe negandite aceasta ocazie s-a ivit chiar inaintea Sf.Paste.Manastirea este exact asa cum a fost descrisa in revista ca o oaza de liniste inconjurata de verdeata iar in interiorul acesteia in partea dreapta de afla racla cu moastele acestui sfant-speranta multor persoane l-a care m-am rugat si eu.Am vrut sa va impartasesc toate acestea pentru a va indemna sa nu va pierdeti speranta si atunci cand simtiti nevoia sa va rugati cu credinta sfintilor nostrii care nu va vor lasa la greu.

 11. Stefania :

  Date: July 4, 2009 @ 8:21 am

  Si eu ma numar printre cei care au simtit binefacerile Sf. Nectarie si asa, cum i-am promis Sfantului, am zis sa impartasesc si altora minunile savarsite de el.
  De curand am citit, intamplator, pe net, un articol despre minunile pe care le infaptuieste Sf. Nectarie si despre biserica radu Voda din Bucuresti unde se afla o parte din moastele sale.
  Cum de mai bine de un an si ceva de zile eu si sotul ne dorim foarte mult un copil, insa acesta intarzie sa apara, m-am hotarat sa merg la biserica Radu Voda si sa ma rog la Sf. Nectarie sa-mi daruiasca si mie un copil sanatos. M-am mai rugat printre altele sa ma ajute sa scap si de niste dureri de picioare foarte grave, care ma suparau de foarte mult timp. Cum langa racla cu moastele Sfantului se afla o candela cu ulei sfintit, l-am rugat pe parintele care se afla acolo sa-mi dea si mie, daca se poate putin ulei.
  Seara m-am uns cu uleiul rspectiv pe picioare, in zona in care aveam durerile si mare mi-a fost mirarea cand am descoperit a doua zi ca in momentul in care imi incordez picioarele nu ma mai doar oasele, nu mai am acea durere care ma sageta de fiecare data cand incercam sa grabesc pasul, de exemplu. Mi-am dat si seara urmatoare cu ulei si durerile au disparut aproape complet.
  Pentru mine, acesta este primul semna ca Sf. Nectarie mi-a ascultat rugaciunea si sunt convinsa ca in curand va veni si bebele mult asteptat. In plus, am inceput sa citesc acatistul Sfantului, in fiecare dimineata si seara si ma simt mult mai bine, starea mea de spirit este alta, sunt mult mai linistita, stresul acela ca nu vine bebe parca a disparut, nu mai plang. Tot ceea ce fac este sa ma rog la Sf. Nectarie sa-mi asculte rugaciunile.
  Rugati-va la Sf. Nectarie si o sa vedeti ca sfantul va va asculta rugaciunile, iar minunile nu vor intarzia sa apara. Doamne ajuta

 12. cristina sonia :

  Date: July 9, 2009 @ 1:19 pm

  Ii multumesc Sf Nectarie pentru ajutorul care mi l-a dat la examenul de titularizare si pentru ca am scapat de dureri la rinichi si pt ajutorul care mi-l da de cate ori am nevoie.Sora mea incearca sa se lase de fumat iar sfantul o va ajuta.A mai ajutat si o matusa de a mea sa nu ajunga la operatie.

 13. elene :

  Date: July 13, 2009 @ 9:37 pm

  Vreau sa-i multumesc SF NECTARIE pentru ajutorul pe care mi l-a dat la examene si ca mi-am gasit un loc de munca mai bun.Doar datorita rugaciunilor catrea el am sa intamplat .

 14. cris :

  Date: July 23, 2009 @ 12:39 pm

  sfantul nectarie m-a ajutat si pe mine.Aveam o rana la genunchi care nu se vndeca de vreo trei luni ,deoarece se infectase .Durea ingrozitor.Dupa ce am citit acatistul sfantului Nectarie am fost la doctor care mi-a prescris o crema cu ajutorul careia rana s-a vindecat complet.Sunt convinsa ca a fost o MINUNE.Dumnezeu este mereu alaturi de noi!

 15. Cristina :

  Date: July 23, 2009 @ 2:01 pm

  Nu pot sa nu revin!Il iubesc pe Sfntul Nectarie cu toata fiinta mea.Eu nu i-am cerut ajutor pentru ca nu il cunosteam.Cu toate astea eu am primit ajutor de la el.M-am tot lovit (la inceput)de Sfantul Nectarie.De exemplu am o prietena care acum e calugarita dupa ce, ceva din cartea Sfanutului a facut-o sa faca acest pas.Am crezut ca Sfantul a facut o minune pentru ea la acea data.Sau cand am ajuns in insula Sfantului,am vorbit cu un albanez care se chema Nectarie.Apoi cineva a venit la mine sa ii fac o icoana cu un sfant care nu era pe piata-la accea data chiar nu gaseai,nici la Radu Voda.Cel pentru care a trebuit sa fac acea icoana era preot ortodox american si se chema Nectarie…Prin 2003 imi tot aparea acest sfant…astea sunt cateva exemple caci la mine au tot venit situatii care mi-au adus numai lucruri minunate.Asa am inteles ca nu se intampla acest lucru pentru cineva anume ,ci chiar pentru mine.Este un nume rar,dar mie parca imi aparea in jurul meu in atatea situatii…Asa am ajuns sa il iubesc nemasurat pe acest sfant.Minuni s-au petrecut si la Sinca Veche,unde sunt o mica particica de moaste.Multumim Sfantului Nectarie care ne iubeste si ne ajuta si acum de acolo unde e!

  …icoana ce trebuia sa o fac era desigur cea a Sfantului Nectarie,nu am specificat si poate nu se intelege.

 16. RUDOLF LEONARD :

  Date: August 11, 2009 @ 3:41 pm

  Bolnav la 24 de ani

  Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot muncii pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament.

  Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001

 17. Adina :

  Date: August 18, 2009 @ 6:17 pm

  Doresc sa multumesc Domnului Iisus, Sfintei Fecioare Maria si Sf Nectarie pentru reusita la examene si pentru terminarea cu bine a programului de Masterat.

 18. ana :

  Date: August 30, 2009 @ 1:14 pm

  de aproape 2 luni ma rog la Sfantul Nectarie sa ii imbuneze inima celui iubit si desi imi pun speranta, nimic nu pare sa se schimbe.Nu inteleg de ce nu imi sunt rugat rugaciunile, ma simt nevrednica si descurajata ca lacrimile mele nu imbuneaza pe Domnul…am nevoie de ajutorul lui

 19. laurentiu :

  Date: August 30, 2009 @ 5:02 pm

  @ Ana

  Iti inteleg durerea si sunt alaturi de tine. M-as bucura daca ai vedea si putin altfel lucrurile. E foarte posibil sa ceri ceva ce nu aduce niciun folos, decat, poate, unul aparent ori de scurta durata. Poate nu-ti este de folos a fi cu el.

  Viata nu incepe si nu se termina cu un barbat, oricine ar fi el, importanta e pacea inimii pe care ne-o da numai Domnul. Toate se aseaza mai apoi. Cautati mai intai Imparatia Cerururilor si toate celelalte se vor adauga voua. Sunt iubirii care ne inalta, altele care ne darama, de ce sa cerem sa ne facem singuri rau?

  Probabil ca simti ca asta poate face Domnul, ori sfintii lui – a schimba inimi. Dar le schimba celor ce se incredinteaza voii si iubirii Lui, daca ei insisi cer asta si le este de folos, altfel, nici chiar Dumnezeu nu trece peste libertatea omului. Daca baiatul nu te (mai) vrea, nici Domnul nu-l poate “convinge” de asta. Asta e si laitmotivul filmului Bruce Almigthy, apropo de ce poate si ce nu poate Domnul. De ce ai dori insa tu sa stai langa cineva care nu te doreste? Te-ai gandit ca poate Domnul iti pregateste ceva mai bun, ca acesta poate fi raspunsul la rugile tale? Ai tu ochii deschisi sa vezi si sa accepti asta? Poate ca acum nu, dar daca dupa o vreme oarecare nu se schimba nimic, invata “sa dai pagina” si sa privesti cu nadejde inainte, spre un nou inceput, cu mila Domnului si intru purtare Sa de grija, care stie ce ne este de folos trupului si sufletului.

  L.

 20. ana :

  Date: August 30, 2009 @ 6:14 pm

  nu se poate..cum pot sa uit pe cineva pe care o sa fiu obligata sa il vad in fiecare zi timp de 3 ani? nu pot..imi e imposibil…vreau ca Dumnezeu sa ii lumineze mintea caci nici lui nu ii e bine dar parca cineva i-a luat mintile..daca s-ar deschide pamantul sa ma bag acolo..asa ma simt in momentul asta

 21. Ramona :

  Date: August 30, 2009 @ 8:02 pm

  Ana
  Rugaciunile tale ajung la Dumnezeu, doar ca Dumnezeu nu este un tonomat de indeplinit dorinte. Dumnezeu te iubeste mult si iti vrea binele, dar binele pe care ti-l vrea Dumenzeu este unul mult mai mare decat cel pe il vrei tu si care crezi ca te-ar face fericita. Stiu ca iti este greu sa il vezi in fiecare zi si sa nu suferi. Insa daca te tii atat de mult in calea lui va ajunge sa te ocoleasca. Este groaznic pentru un baiat ca o fata sa se tina de capul lui, iarta-mi exprimarea. Ajunge sa fie agresiva si nu-i o priveliste placuta nimanui.
  Exista o marturie a unei fete care s-a rugat cativa ani de-a randul pentru ca Dumenzeu sa-i implineasca dorinta de a se casatori cu un anume baiat. Te rog sa o citesti. Pe mine m-a uimit. Iat-o :
  “ O doamna a povestit ca de la 16 ani pana la 19 ani s-a rugat sa se casatoreasca cu un anumit baiat. La 19 ani, Dumnezeu i-a ascultat rugaciunea si, impotriva vointei parintilor ei si a parintilor lui, s-a casatorit cu el. In noaptea nuntii a constatat ca este epileptic. In urmatoarea luna a constatat ca este schizofrenic. Dumnezeu a randuit ca n-au avut copii si a trebuit sa se desparta de el, dupa mai bine de 20 de ani de convietuire.
  O fata se plangea acestei doamne: „Ce sa fac, ca inca nu m-am casatorit”. Doamna i-a spus istoria aceasta si apoi a venit fata la mine si mi-a spus: „Parinte, in viata mea nu mai ma rog sa ma marit. Sa fie cum vrea Dumnezeu, ca El stie mai bine.” Este posibil ca necasatorindu-te, Dumnezeu sa te fereasca de cine stie ce, nici nu stii. Noi ne rugam: „Doamne, in problema mea, fa ceva in folosul meu, stii Tu cum!”. (pr. Nicolae Tanase, Sotul ideal, sotia ideala)
  Te-ai gandit ca e posibil sa il fi asezat pe acel baiat in inima ta mai presus decat pe Dumenzeu?
  E mereu in gandul tau seara si dimineata? Ti-e mintea la el intreaga zi? Stai putin si gandeste-te pe ce loc este el in inima ta si pe ce loc este Dumenzeu?
  Asculta raspunsul pe care l-ai primit de la Laurentiu. Reciteste-l, sa il intelegi mai bine.
  Stiu ca durerea ta e mare, stiu cum este, dar aceasta nu-i decat o trecere spre un mai bine pe care nu il vezi acum. Dragoste cu sila nu se poate. Nu poti fi iubita cu forta de cel pe care tu il doresti, nu poti forta pe cineva sa te iubeasca. Dumnezeu respecta libertatea omului, cum o respecta pe a ta, asa o respecta si pe a lui. Tine-te pe mai departe de catargul rugaciunii, dar spune dupa ce te rogi, la sfarsit, spune: “Doamne, daca asta-i voia Ta si daca imi este mie spre folos. Voia Ta sa se faca si nu voia mea.”
  Sunt atatia oameni care au primit ce au cerut de la Dumnezeu si pe urma nu au fost fericiti. Cerem si nu stim ce cerem.
  Umpleti inima si viata cu iubirea lui Dumnezeu, bucura-te de ce ai in jurul tau si multumeste-i pentru toate lui Dumnezeu. Toate celelalte vor veni pe rand, stie Domnul de ce ai tu nevoie. Daca te vei ruga cu nadejde si vei merge la un parinte sa te spovedesti, vei avea pe fata ta bucurie si cine te va vedea astfel, va dori sa se apropie de tine, sa te cunoasca. Lasa plansul si bucura-te de cele pe care le ai.
  Asa o sa dispara treptat si acel vreau, vreau, vreau care nu iti este de nici un folos. Lasa idolul sa cada. Pune-l in loc pe Dumnezeu.

 22. ana :

  Date: August 31, 2009 @ 12:06 am

  oricum ..fie ce o fi..eu o sa continui sa ma rog..nu oi fi eu pacatoasa lumii :) multumesc pt raspunsuri.

 23. |t|r|a|n|d|a|_|a|r|t| :

  Date: August 31, 2009 @ 2:48 am

  at Ana
  cu siguranta nu esti pacatoasa lumii. si cu siguranta azi esti mai bine ca ieri, deci continua sa mergi inainte, cu nadejde si cu gandul cel bun. 😉

 24. Ramona :

  Date: August 31, 2009 @ 9:56 am

  Ei, draga Ana, pentru acest “fie ce-o fi”, multi s-au pierdut pe drum. Cu sufletul tau nu joci la tombola:(
  Esti responsabila pentru alegerile pe care le faci in viata. Acum fii atenta ce alegi. Cand ajungi la suferinta, sa nu dai vina pe Dumnezeu, ca El nu vrea ca tu sa suferi.
  Maica Domnului sa te ocroteasca.

 25. ana :

  Date: August 31, 2009 @ 12:07 pm

  azi noapte dupa ce m-am rugat am avut un vis foarte ciudat..nu imi mai aduc aminte de vis dar stiu ca era ceva legat de Sfantul Iuda Tadeu..e a 4-a zi azi cand ma rog la Novena lui ..poate acela era semnul :)

 26. Crina :

  Date: September 1, 2009 @ 3:38 pm

  Si pe noi ne-a ajutat si ne ajuta Sf Nectarie in continuare. In urma cu 2 luni am aflat ca sotul meu are o tumoare in gat neoperabila si netratabila. Dupa 2 sapt de la aflarea vestii in noaptea de 21 iulie s-a sufocat si am ajuns cu ambulanta la spitalul Universitar. Au reusit sa il intubeze la camera de garda desi nu era nici un orl-ist si cu atat mai putin un chirurg toracic. Insa a facut stop cardiac si a intrat in coma. A fost mutat la terapie intensiva si acolo ne-au spus ca nu va trece noaptea iar daca se va mai trezi din coma va fi oricum o leguma deoarece in timpul stopului creierul nu a mai fost oxigenat. Ne-am rugat Maicutei Domnului, Sf Nectarie si Sf Ioan Rusul sa ne ajute si sa mijloceasca pentru el inaintea bunului nostru Mantuitor. Si rugaciunile ne-au fost ascultate. A trecut noaptea si a doua zi s-a trezit din coma fara sa aiba cea mai mica sechela. A urmat o operatie cu 10% sanse de supravietuire(trebuia sa i se faca o traheostoma prin tumoare pntru a-i asigura respiratia). M-am dus la manastirea Radu Voda unde se afla o particica din moastele Sf Nectarie si m-am rugat sa indrume el mana doctorului care va efectua operatia. M-am intors la spital cu o mare liniste in suflet si nu m-am indoit nici o clipa ca va iesi cu bine din operatie. Si chiar asa s-a intamplat: a operatia a fost un succes. In timpul operatiei i s-a luat biopsie si s-a descoperit tumoarea este un limfom, o forma de cancer care raspunde la tratamentul cu citostatice. A inceput in regim de urgenta la terapie intensiva prima cura de chimioterapie si dupa doua saptamani petrecute la terapie intensiva a fost mutat intr-un salon de la sectia de chirurgie toracica. In urma traheostomei i s-a introdus o canula prin care sa poate respira dar cu care nu putea vorbi. In ziua in care a terminat de citit cartea cu viata Sf Nectarie a mangaiat imaginea Sfantului de pe coperta si in momentul in care a luat mana de pe carte a inceput dintr-odata sa vorbeasca. Au venit asistentele, medicii…nu isi puteau explica cum poate vb cu acea canula pe care o avea in gat. Dar noi stim cel mai bine explicatia: inca o minune a Sf Nectarie. A urmat o a doua operatie prin care i s-a inlocuit canula cu un stent pt a putea veni acasa (cu acea canula era f mare riscul de infectie).Sotul meu s-a dus pe picioarele lui in sala de operatie unde toti au ramas uimiti cat de repede si-a revenit. S-au hotarat sa ii puna stent-ul fara anestezie si sotul meu s-a rugat incontinuu Sf Nectarie. Nu a simtit durere, nici cea mai mica jena, absolut nimic. Sfantul nostru drag a fost alaturi de el tot timpul operatiei. Intre timp a urmat si a doua cura cu citostatice si raspunde la tratament. Ganglionii s-au retras, gatul lui acum e moale si merge pe drumul spre vindecare. Facem in continuare acatistul Sf Nectarie in fiecare zi, se unge cu ulei de la candela si de la maslu si ne rugam sa ne ajute in continuare si sa se vindece complet. Pana si doctorii recunosc ca ceea ce s-a intamplat din noaptea de 21 iulie pana in prezent este o minune. Slava lui Dumnezeu, Maicutii Sale si Sfintilor care mijlocesc pentru noi inaintea Domnului!

 27. blogul lui laurentiu dumitru » Blog Archive » Inca o tamaduire minunata savarsita de Sfantul Nectarie al Eghinei, iul. 2009 (marturie primita la comment) :

  Date: September 1, 2009 @ 7:19 pm

  […] Crina, Date: September 1, 2009 @ 3:38 pm Mesaj primit comment la postarea O alta minune a Sfantului Nectarie din septembrie 2007 […]

 28. ana :

  Date: September 7, 2009 @ 7:50 pm

  NU O SA MA CREDETI :) DAR SPER SA MA CREDETI . M-am rugat aproape 40 de zile la Sfantul Nectarie si nu numai si stiu ca trebuie sa zic ce minune s-a intamplat azi.Stiu ca Sfantul a avut o mare contributie drept pentru care ii multumesc din inima.Am fost la Manastirea Braditel si m-am rugat la icoane in genunchi, plangand sa faca o minune.Am ajuns acasa si m-am rugat la sfintii meu dragi ..ei..ma sunat :) da..el..EL CARE NU MA BAGA IN SEAMA.Ma sunat sa vada ce fac ..din senin. STIU ca e un semn ca o sa fie bine pentru ca m-am rugat la Maica Domnului sa imi dea un semn in aceea zi .Si mi l-a dat printr-un simplu beep si a doua zi printr-un telefon. STIU CA O SA FIE BINE.V-AM ZIS EU CA TREBUIE SA LUPT SI NU LUPT DEGEABA?

 29. dima elena :

  Date: September 23, 2009 @ 3:19 pm

  Si eu am fost ajutata de Dumnezeu ,Maicuta Lui si Sfintii Nectarie,Spiridon,Ioachim si Ana care m-au vindecat de o afectiune la ovare din cauza careia nu puteam ramane insarcinata.Ba mai mult cred ca sunt insarcinata1
  Rugati-va Lui Dumnezeu si Sfintilor Lui si ve-ti fi ajutati!

 30. silvia :

  Date: October 11, 2009 @ 11:03 pm

  Anul 2007 a fost un an foarte greu pentru mine,sanatatea mea a fost pusa la grele incercari.Am aflat de Sfantul Nectarie din ”formula as”si am inceput sa ma rog si sa-i cer ajutorul.Rugaciunile mi-au fost ascultate iar eu m-am insanatosit…dar in urma cu ceva timp am inceput sa ma confrunt cu alte doua probleme de sanatate,o alunita aflata la incheietura piciorului stang si un psoriazis pustulos.Alunita in anumite perioade crestea si capata o culoare rosiatica dar era nedureroasa iar psoriazisul a aparut mai intai la mana dreapta iar apoi pe talpi si lateralele calcaielor.Aveam mancarimi groaznice iar talpile erau rani sangerande abia mai mergeam.Din tot ce am folosit nimic nu m-a ajutat.Am cerut ajutorul Sfantului Nectarie si l-am rugat sa ma ajute sa gasesc un tratament cu care sa ma vindec.Stiu ca prin rugaciunile sale a mijlocit la Bunul Dumnezeu,DomnulIisus Hristos ,Maica Domnului ca eu sa gasesc rezolvarea problemelor mele si sa ma vindec.MULUMESC SFINTE NECTARIE pt tot ce ai facut si faci pentru mine!SLAVA LUI DUMNEZEU CELUI CE TI_A DARUIT DARUL VINDECARII!DOAMNE AJUTA!

 31. tzzumbi :

  Date: October 21, 2009 @ 10:00 pm

  Am aflat intamplator despre existenta sfantului Nectarie. Eram la bunicii mei si am citit intr-un ziar despre minunile savarsite de Dumnezeu la rugaciunile Sfantului Nectarie din Eghina. Am citit in diferite randuri si despre alti sfinti, dar nu prea m-am oprit asupra lor, insa asa cred ca a facut Dumnezeu ca sa-l tin minte pe acest sfant … si pana la urma, cat m-a ajutat pe mine si pe cei din jurul meu.
  Despre Sfantul Fanurie am aflat dintr-o carticica pe care am primit-o de la un preot. Eram mic, si mama mea era internata la o clinica de cardiologie. Venind de la scoala am aflat de la o doamna ca mama va trebui sa fie operata pe cord. M-am speriat foarte tare si mergand acasa am citit acatistul acestui sfant mucenic. Mare mi-a fost bucuria cand tatal meu s-a intors si el acasa si mi-a spus ca doamna ce-mi spuse vestea despre operatia mamei ar fi inteles gresit. Sunt convins insa ca tamaduirea aceasta a fost o minune savarsita de Dumnezeu la rugaciunile Sfantului Fanurie.
  Altadata acest sfant, alaturi de Sfantul Nectarie si alaturi de Maica Domnului au fost alaturi de mine la diferite operatii pe care le-am suportat eu sau cei din jurul meu. Nasul meu era bolnav de cancer cu metastaze si in mod miraculos s-a vindecat, iar acum multumita Lui este sanatos. Alteori impreuna cu o prietena am apelat la acesti doi sfinti pentru a se ruga si ei lui Dumnezeu ca bunica fetei sa se insanatoaseasca, ea fiind bolnava tot de ingrozitoarea boala, cancerul.
  Am promis atunci amandoi ca vom spune si altora postand pe diferite site-uri intamplarile acestea pentru ca si alti oameni care au nevoie sa stie ca bine este a scapa catre Dumnezeu avand alaturi si pe acesti doi sfinti. Bunica fetei a inceput dupa un an sa sangereze din nou. Noi am gresit pentru ca nu ne-am tinut promisiunea, o facem insa acum …
  In orice imprejurare grea si nu numai, rugati-va catre Maica Domnului, catre Sfantul Fanurie, catre Sfantul Nectarie si catre orice sfant al lui Dumnezeu. Indrazniti.

 32. iulia :

  Date: October 21, 2009 @ 10:01 pm

  Ma alatur si eu cititorilor si va spun povestea bunicii mele. Acum are 68 de ani si anul trecut a aflat ca are o boala necrutatoare. A fost un soc pentru toata familia, doctorul a confirmat ca are cancer si trebuie operata urgent. Am aflat de Sfantul Nectarie de la un prieten care e student la teologie. Inainte de a merge bunica la operatie, m-am rugat Sfantului Nectarie si Sfantului Fanurie si Maicii Domnului in fiecare zi impreuna cu acest prieten. Operatia a decurs bine,iar doctorul a spus ca trebuie sa faca 6 sedinte de chimioterapie. Multumesc Lui ca a trecut peste toate acestea. Am promis atunci ca vom scrie povestea sa stie si altii ca e bine sa apeleze si ei …. asa ca rugati-va catre Maica Domnului, catre Sfantul Fanurie, catre Sfantul Nectarie si catre orice sfant al lui Dumnezeu.

 33. Dana :

  Date: November 5, 2009 @ 11:58 am

  Si eu l-am cunoscut pe Sfantul Nectarie, cu ajutorul bunului Dumnezeu, in vara anului 2008. Am ajuns la Manastirea Radu Voda din Bucuresti, iar in octombrie, anul acesta, am mers in Eghina, la Sfantul Nectarie…………..m-a chemat Sfantul Nectarie. Il iubesc cu toata fiinta mea, zilnic ii citesc acatistul si ma rog Lui. Il simt langa mine tot timpul. La mormantul sfantului, asa cum imi zisese prietena mea, i am auzit inima si pasii, dovada ca sfantul ne aude toate rugaciunile
  Foarte mult m a ajutat. Mi a dat un serviciu minunat, la care nici nu indrazneam sa sper vreodata….Sa ne rugam Sfantului Nectarie si sa credem cu tarie ca ne asculta si ca, atunci cand ne va fi de folos, ne va rezolva cererea. DOAMNE AJUTA

 34. SPL :

  Date: November 6, 2009 @ 11:44 pm

  De aproximativ un an am aflat de minunile Sfantul Nectarie. Imediat am inceput sa ma documentez de pe internet despre viata si minunile Sf. Nectarie. Am fost incantata de tot ce am citit si m-am hotarat sa citesc si eu Acatistul Sf.Nectarie. Patruzeci de zile am citit Acatistul si m-am rugat Sf Necarie sa ma ajute in rezolvarea problemelor. Sfantul Nectarie mi-a ascultat rugaciunile si la mai putin de o luna mi-a implinit dorinta si anume de a ma impaca cu verisoara si cu unchiul meu cu care am fost certata de ceva timp. Ne-am certat dintr-o prostie si nu am mai vorbit. In periada aceea am suferit foarte mult si m-am rugat sa ne impacam si sa fim mult mai apropiati decat pana atunci. In momentul de fata, cu ajutorul Sf Nectarie, suntem mult mai apropiati si ne intelegem foarte, foarte bine. Aceasta a fost prima minune. Cu toate ca nu sunt din Bucuresti mi-am dorit foarte mult sa ajung la Manastirea Radu Voda sa ma rog la mostele Sf Nectarie. Si aceasta dorinta mi sa indeplinit tot cu ajutorul Sf Nectarie. De la Manastire mi-am cumparat o iconita sfintita a Sf Nectarie la care ma rog in fiecare seara. Multumesc din suflet Sf Nectarie pentru tot.
  Rugativa Sfantului Nectarie si el nu va intarzia sa va ajute! Dumnezeu sa va ajute!

 35. violeta :

  Date: November 10, 2009 @ 5:01 pm

  Eu locuiesc in franta sper sa ma ajute SF,NECTARIE si pe mine sa ajung acasa in tara de sarbatorile de craciun sa pot merge si eu la MANASTIREA RADU VODA sa ma rog la moastele SF NECTARIE. DOAMNE AJUTA PE TOATA LUMEA!

 36. aura :

  Date: December 9, 2009 @ 6:07 pm

  Si eu ma rog sfantului Nectarie pentru mama care are cancer de colon, dar si pt mine, urmeaza sa am doua operatii mai grele, daca nu scap cu tratamnet. I-am promis sfantului ca, daca la un an de la operatie, analizele mamei ies bune, voi scrie si il voi lauda pe sfant pt ajutorul lui. Asta si fac acum, caci analizele au iesit bune. Sper ca si tratamentul meu sa dea rezultate si sa ne ajute sfantul sa fim sanatosi in continuare. Baietelul meu mic s-a facut bine la scurta vreme dupa ce am inceput sa citesc acatistul Sf Nectarie

 37. Ioana :

  Date: January 13, 2010 @ 12:31 pm

  Ajutorul Sfintilor va poate schimba viata! Atasez in continuare un comentariu pe care l-am pus in 29 martie 2009 intr-o alta revista online, si reprezinta ajutorul de nepretuit pe care l-a primit fiica mea de la Sfantul Ioan Rusul. Doamne ajuta!
  pe 29 Mar 2009 la 1:39 pm # Ioana Dragii mei, azi se implinesc 3 ani de cand am auzit pentru prima oara de Sfantul Ioan Rusul. Eram in cea mai disperata zi din viata mea, tocmai ce primisem o veste cumplita: fiica mea, in varsta de 13 ani si jumatate, avea cancer. In necazul greu de descris ce il aveam, am ajuns, prin indrumarea unei colege de munca, la un minunat OM, un parinte calugar din orasul nostru. In 29 martie 2006 acesta, fiindu-i mila de situatia noastra, ne-a dat, mie si fiicei mele, un canon de rugaciuni pentru 40 de zile, cu indrumare spre post si toate randuielile necesare, noi avand de citit in fiecare miercuri si vineri Acatistul, respectiv Paraclisul Sfantului Ioan Rusul. In aceeasi zi, parintele m-a intrebat: “De ce va puneti atata speranta in doctori, chiar credeti ca doctorii pot sa va ajute?”. Apoi am citit despre viata Sfantului si minunile pe care acesta le-a facut si asa, intr-o seara, fara stirea fiicei mele, m-am rugat Sfantului sa ii apara in vis fetei mele, luand chipul bunicului meu, care era decedat de 7 ani, sa ii puna mana pe piept (unde avea, in interior, cateva tumori canceroase) si sa o vindece. Nu pot sa descriu in cuvinte uimirea si recunostinta mea in dimineata zilei cu nr. 41 cand sotul meu a gasit-o pe fiica mea in pat, plangand, si care i-a povestit ca i-a aparut bunicul meu in vis. I-a spus ca este acolo pentru a o vindeca pe ea,spunandu-i ” Ce crezi, ca doctorii pot face ceva?”, i-a pus mana pe piept si ea a simtit o caldura puternica, binefacatoare, caldura pe care a continuat sa o simta si dupa trezire, de dimineata si pana seara tarziu !!! L-am cautat pe parintele calugar dupa acea intamplare, iar el ne-a trimis in Grecia la Sfantul Ioan sa ii multumim personal pentru mijlocirea pe care a facut-o in fata lui Dumnezeu pentru noi pacatosii. Fiica mea era atunci in tratament si doua luni mai tarziu, cand am avut o saptamana libera, am plecat in Grecia, noi cu fiica si baietelul nostru, sa multumim Sf. Ioan. Inarmati cu o harta si multa rabdare, dupa doua zile de drum, am ajuns la Prokopi, iar fiica mea s-a lipit de racla Sfantului, rugandu-se fierbinte. Nu au trecut nici 15 minute de cand eram in biserica, iar fiica noastra a venit din nou la noi, inlacrimata si chiar putin speriata, sa ne spuna ca, in timp ce se ruga, a simtit o racoare ciudata strabatandu-i trupul in interior, pe toate locurile unde exista ganglioni (ea suferise de o forma de cancer ganglionar) !!! S-a linistit si, incurajata de noi, s-a intors la racla facatoare de minuni a Sfantului… De mai multe ori am ajuns de atunci la Sfantul Ioan si dorinta noastra este sa ajungem pe viitor mai des la Sfantul decat la spital la analize. In drumurile noastre facute in Grecia am mai ajuns la Sfintii Dumitru, Nectarie, Patapie, Ipomonia, David si la o manastire de la Meteora. Dar locul unde ne-a ramas o parte din suflet este Prokopi, unde ne simtim “acasa” din punct de vedere spiritual. Am convingerea ca parintele care ne-a indrumat in tot acest demers este cel care a mijlocit pentru noi in fata Sfantului Ioan Rusul (de altfel parintele poarta numele Sfantului). Intorcandu-ne atunci acasa din Grecia, in anul 2006, fiica mea a facut, peste doua luni, analizele de bilant in urma carora medicii au constatat remisia completa a bolii, lucru de care noi, familia, suntem siguri ca era rezultatul minunii pe care Dumnezeu a facut-o prin Sfantul sau. Acum cateva zile am repetat acele analize de bilant. Au trecut 2 ani si jumatate de la terminarea tratamentului medical si, Slava Sfintei Treimi, Maicii Domnului si Sfantului Ioan Rusul, fata este bine. Pentru tot ceea ce ne propunem sa facem sau sa realizam in viata, de acum inainte, cerem ajutorul Sfantului Ioan Rusul, care a devenit, asadar, patronul spiritual al familiei noastre. Doamne ajuta!

 38. tudor :

  Date: January 16, 2010 @ 12:23 pm

  As dori intai de toate sa ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca a daruit lumii niste sfinti atat de iubitori si de ajutatori.Pe mine m-au ajutat de foarte multe ori si Dumnezeu si Preasfinta Nascatoare de Dumnezeu si Sfintul Parinte Nectarie si Sfanta Cuvioasa Parascheva si nu numai.Pot sa zic ca de multe ori ne ajuta da nici nu ne dam seama ,sper din suflet sa ma ajute in continuare in tot ceea ce îi cer si sa incercam sa fim mai buni ca sa si meritam ajutorul lor cel sfant.Si mai ales cei tineri daca au probleme in dragoste rugati-va in loc sa va inchide-ti in voi si sa va faceti inima rea ca Dumnezeu ajuta in tot si toate.

 39. violeta :

  Date: January 19, 2010 @ 3:12 pm

  Revin sa va spun ca ma ajutat SF.NECTARIE sa ajung de sarbatori acasa in rominia si am fost la Bucuresti la MANASTIREA RADU VODA si iam multumit sf.pentru ajutor.Ma rog in continuare sami dea sanatate si mie si familiei mele.DOAMNE AJUTA PE TOATA LUMEA..si MULTUMESC SF. NECTARIE PENTRU TOT AJUTORUL.

 40. andreea :

  Date: February 1, 2010 @ 2:10 pm

  Si eu ma simt foarte apropiata de Sfantul Nectarie.
  M-am rugat mult, sa-ntalnesc pe cineva care sa ma iubeasca si sa ma respecte, sa-l iubesc la randul meu si asa am ajuns in capitala Germaniei. Am cunoscut in iunie un barbat care ma iubeste mult si vrea sa-mi fie alaturi toata viata.
  Inca n-am stabilit data casatoriei, dar sper,cu ajutorul Sfantului si al bunului Dumnezeu, ca se va-ntampla si asta.
  Imi dau seama ca ruga mi-afost ascultata nu din pricina c-as fi eu vrednica, ci din mila si dragostea lui Dumnezeu pentru noi, bunul Dumnezeu care lucreaza prin sfintii Sai.
  Ii multumesc Sf Nectarie pentru ajutor, ma simt foarte aproape de el, sufleteste, si-i multumesc bunului Dumneze ca mi l-a scos in cale.

 41. tudor :

  Date: February 13, 2010 @ 12:06 pm

  Sfantul Nectarie,Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu,Sfanta Cuvioasa Parascheva,Sfantul Ierarh Nicolae si crd ca multi alti sfinti binenteles in frunte cu Dumnezeu m-au ajutat si pe mine.Eu i-am rugat sa ma ajute in iubire,ceea ce sa si intamplat.M-am rugat sa pentru cei pe care ii iubesc sa ii indrume Dumnezeu sa ii ajute in alegerile pe care le fac in viata si asa a fost.M-am mai rugat sa mai vorbesc macar o data cu fata pe care o iubesc si am vorbit cu ea si nu doar o data.Pentru mine inseamna enorm acest lucru.Am realizat ca noi oamenii chiar nu stim ce e iubirea daca stam sa ne gandim pentru ca noi oamenii nu stim decat sa transformam iubirea ori in obsesie ori in ura.Iubirea e o minune e un lucru frumos dar noi oamenii o transformam mai mereu in ceva urat.Dar daca ne rugam Dumnezeu cu sfintii Lui ne ajuta enorm de mult.Este o vorba care imi place enorm:*NU EXISTA ALTA ARMA MAI PUTERNICA IN CER SI PE PAMANT DECAT CHEMAREA CEA SFANTA A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS* lucru foarte adevarat.Dumnezeu e atatputernic deci in orice durere sau problema avem El ne ajuta inmiit decat ii cerem,pentru ca Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu.Si daca Dumnezeu este cu noi atunci nimeni nu ne poate face rau,nu avem de ce sa ne temem daca El e cu noi si Dumnezeu e mereu cu noi daca il rugam,asa ca sa continuam sa ne rugam ca Dumnezeu nu lasa pe nimeni.E minunat cum lucreaza Dumnezeu prin sfintii Sai si multumesc din sufleeet.

 42. Oana :

  Date: March 18, 2010 @ 2:19 pm

  Si eu am primit ajutor nesperat de la Sf Nectarie la un examen foarte greu cu un profesor foarte exigent, pe care l-am trecut cu bine. Ii multumesc din suflet Sf. Nectarie pentru ajutorul pe care mi l-a dat si ma rog sa fie alaturi de noi in continuare! :)

 43. mira :

  Date: October 29, 2010 @ 7:55 pm

  vreau sa va marturisesc o noua minune a sf. Nectarie. Desi m-a ajutat de foarte multe ori si nu sunt demna sa-i multumesc. Sotul meu lucreaza intr-un mediu rece, si zilele trecute s-a racit, si m-am rugat sf. Nectarie sa-l faca bine, si ii multumesc Sf. Nectarie l-a facut bine. Rugati-va Sf. Nectarie si credeti, va va ajuta.

  Doamne ajuta.

 44. AQntoanella :

  Date: February 2, 2011 @ 8:33 pm

  Multumesc din suflet Sf. Nectarie pentru tot ce a facut pentru mine si pentru familia mea.M-am rugat sf si m-a auzit si a venit cu ajutorul sau.
  Doamne ajuta!

 45. Antoanella :

  Date: February 2, 2011 @ 8:43 pm

  Ma nunesc Antoanella si ma numar si eu printre persoanele care au aflat de minunile savarsite de SF. Nectarie.
  Vreau sa-i multumesc Sf. Nectarie care m-a ajutat sa trec prin perioade foarte grele din viata mea.In primul rand m-a ajutat sa am un servici.In toamna am primit la suplinire catedra de religie,astfel am reusit sa cunosc mai bine Cuvantul lui Dumnezeu.Vreau sa-i sfatuiesc pe toti cei care cer ajutor la Sf. Nectarie sa o faca fara sa ezite, va rog sa-i cereti ajutor Sfantului Nectarie ci nu de la oameni.Multumesc Sf. Nectarie pentru minunile pe care le face pentru noi si ne ajuta sa trecem peste orice obstacol din viata noastra. DOAMNE AJUTA!

 46. mioara :

  Date: February 20, 2011 @ 7:33 pm

  MULTUMESC SF.NECTARIE, MAICA DOMNULUI SI DOMNULUI NOSTRU HRISTOS. ACUM 3 SAPTAMANI M-AM OPERAT SI MA DUREA MANA FOARTE TARE SI IN URECHEA DREAPTA DADEA SA-MI IASA CEVA. M-AM RUGAT SF. NECTARIE SI LUI MAICA DOMNULUI , AM CITIT ACATISTUL SF. NECTARIE SI ACTATISTUL MAICI DOMNULUI GRABNICA AJUTATOARE,M-AM UNS CU MIR DE LA SF. NECTARIE SI MANA MA MAI DOARE PUTIN IAR URECHEA NICI VORBA. ACUM ASTEPT SI REZULTATUL LA ANALIZA, L-AM RUGAT PE SF. NECTARIE SA AIBA GRIJA SI SA FACA O MINUNE SI PENTRU MINE SA-MI IASA BINE REZULTATUL LA ANALIZA SI SUNT CONVINSA CA O VA FACE. IMI PARE RAU CA NU AM AUZIT DE EL INAINTE DE OPERATIE, PENTRU CA SUNT CONVINSA CA NU ASI MAI FI TRECUT PRIN ASTA. RUGATI-VA CU CREDINTA SI CREDETI PUTEREA LUI ESTE MARE. MULTUMESC SF.NECTARI,SF. FECIOARA ,DOMNULUI DUMNEZEULUI SI MANTUITORULUI IISUS HRISTOS !

 47. petrea elena :

  Date: March 4, 2011 @ 1:36 pm

  Si pe mine m-a ajutat sf. N
  ectarie.Sotul meu nu avea de munca si eu gasind din intimplare rugaciunea sf. Nectarie m-am rugat lui si el ne-a ajutat!

 48. iuliana dima :

  Date: March 21, 2011 @ 12:25 am

  eu l-am cunoscut pe sf nectarie pe internet,cautand o rug-aciune care sa ma ajute sa raman insarcinata.atunci m-am rugat mai mult l-a sf spiridon,la maica domnului si la sf ioachim si ana,dar si la sf nectarie,care m-au ajutat sa raman insarcinata.dupa ce am ramas insarcinata am uitat sa ma m-ai rog,dar in ultimele zile de sarcina m-a apucat frica de durerile nasterii si am cautat acatistul sf nectarie pt a-l lua cu mine la spital.la spital nu am mai avut timp sa citesc acatistul,dar printre dureri, cand mai puteam ma rugam sf nectarie,maicii domnului si Domnului Iisus Hristos sa ma ajute si dupa 4 ore de travaliu doctorii si-au dat seama ca nu pot sa nasc si m-au bagat la cezariana.asa s-a nascut maria kasiana,o fetita aparent sanatoasa,dar care avea leucemie.am stat 2 saptamani prin spitale plangand si rugandu-ma sf nectarie ,maicii domnului si Domnului Iisus Hristos.doctorii din romania nu ne dadeau nici o sansa,deoarece totul aici depinde de bani.cu ajutorul unor oameni de bine am ajuns insa in spania unde dupa mai multe analize s-a descoperit ca nu are leucemie.acum deja e mai bine :corpul ei a inceput sa-si produca singur anticorpii si celule din sange care ii lipseau si speram ca foarte curand sa plecam acasa cu ea vindecata.
  eu cred insa ca ea avea leucemie,dar eu rugandu-ma atat de mult Domnului Iisus Hristos ,Maicii Domnului si Sf Nectarie ,m-au ajutat si s-a vindecat.am uitat sa precizez ca atunci cand eram in spital si am aflat ca are leucemie o fata care era in salon cu mine mi-a dat mir de la sf nectarie sa o ung.multumesc din tot sufletul Domnului Iisus Hristos,Maicii Domnului,Sf Nectarie,Sf Spiridon,Sf Ioachim si Ana,Sf Parascheva,Sf Stelian,Sf Ioan Botezatorul,Sf Lazar,Sf Mina,Sf Ioan Casianul si tuturor sfintilor care ne-au ajutat.rugati-va!ajuta foarte mult si aduce liniste si pace in suflet!Doamne ajuta-i pe toti dusmanii si pe toti prietenii mei!Amin!

 49. ANDREEA :

  Date: March 27, 2011 @ 8:17 pm

  PREAUBUNULE SFINTE NECTARIE.,TE ROG FRUMOS DIN TOATA INIMA MEA,NU TRECE CU VEDEREA RUGA MEA.TOT CE IMI DORESC PE ACEASTA LUME ESTE SA IMI MAI DAI O ULTIMA SANSA SA MA IMPAC CU FIINTA PE CARE O IUBESC ,CU CRISTI.AJUTA-MA TE ROG SA FIU ALATURI DE EL DE SFINTELE SARBATORI DE PASTE:(.IMI DORESC ATAT DE MULT SA IMI INTEMEIEZ O FAMILIE CU EL,SA AVEM COPILASI…AJUTA-MA SI PE MINE!EU IL IERT PENTRU TOATA SUFERINTA PE CARE MI-A PROVOCATO SI ITI PROMIT CA NU II VOI FACE NICI UN FEL DE REPROS;VOI FI MAI BUNA,MAI CALMA SI MAI INTELEGATOARE!TE ROG REINOIESTE DRAGOSTEA DINTRE NOI,AJUTA-NE SA FIM MAI MATURI SI MAI UNITI.DOAR TU MA POTI AJUTA SFINTE NECTARIE,PRINTR-O MINUNE DUMNEZEIASCA.ROAGA-TE TE ROG SI PENTRU MINE.ESTE SINGURUL LUCRU PE CARE MI-L DORESC.AMIN!

 50. GABRIELA :

  Date: April 6, 2011 @ 11:52 am

  Dupa o lunga suferinta a fiului meu,crezand ca nimeni nu il mai poate ajuta, l-am cunoscut pe Sf.Nectarie care i-a redat sanatatea.
  Dar sa va povestesc minunea prin care fiul a fost vindecat de Sf.Nectarie.
  Ma numesc Kati si am un baiat de 19 ani. La varsta de 9 ani si jumatate fiul meu a fost diagnosticat cu artrita juvenila, iar la putin timp i s-a pus diagnosticul de spondilita
  anchilozanta care este o boala autoimuna si face parte din bolile rematice degenerative.Aceasta boala este foarte dureroasa si iti afecteaza toate incheieturile si cartilajele.
  Durerea fizica, psihica i-au marcat desigur copilaria si adolescenta.Lumea mea s-a prabusit.Traiam un cosmar din care nu reuseam sa mai ies.Cadeam,ma ridicam,iar cadeam si tot asa. Deznadejdea pusese stapanire pe mine. Anul acesta 2010 am aflat de miunatul nostru Sfant Nectarie. In postul Sfintelor sarbatori de Pasti am citit Acatistul Maicii Domnului,Acatistul Sf.Nectarie si Acatistul Sf.Spiridon. Dumnezeu are randuiala Lui si ne ajuta cand crede El. A sosit vacanta de vara. Copilul meu s-a simtit atat de rau incat nu putea sa mai iasa din casa.Un alt exemplu ar fi acela ca nu isi mai putea folosi mana dreapta, cand manca se tinea cu mana stanga de cea dreapta.Durerile erau foarte mari,iar in scurt timp nu a mai mers deloc.A venit data de 13 septembrie 2010 cand s-au inceput scolile.Disperarea mea era maxima. De o saptamana citeam Acatistul Maicii Domnului si Acatistul Sf.Nectarie.Am mers si am vorbit cu un preot relatandu-i pe scurt starea copilului meu si faptul ca incepe scoala si nu mai poate merge la scoala fiind in ultimul an de liceu.
  Parintele mi-a zis sa-l aduc la biserica pe data de 14 septembrie de ziua Sf.Cruci. Am fost, i-a citit o rugaciune, l-a trecut prin Sfantul Altar si i-a dat putin ulei de la candela Sf.Nectarie. Mi-a zis sa-l ung cu acest ulei 7 zile facandu-i semnul Sf.Cruci cu el. Nu va spun cat de mare mi-a fost bucuria si uimirea pentru ca eu ma tot gandeam cum sa fac rost de putin ulei de la Sf.Nectarie. Am uitat sa va spun ca in vara am depus un dosar pentru inceperea unui tratament biologic, care se aproba foarte greu deoarece este foarte scump.
  In data de 14 septembrie am fost cu baiatul dimineata la biserica, iar dupa-amiaza am primit telefon ca i s-a aprobat tratamentul.( asta era a doua comisie, ptr.ca prima data nu i s-a aprobat). Dupa trei zile copilul meu a inceput sa mearga ,asta inainte de a incepe tratamentul.dupa o saptamana mi-a spus ca simte ca a renascut pentru ca nu s-a mai simtit atat de bine de cand era el sanatos , si ca s-a vindecat.Va dati seama ce simte o mama,cand traieste o asemenea minune? Cuvintele sunt prea sarace sa exprime bucuria si recunostiinta de care am avut parte. Si minunile continua. Eu tot citeam in fiecare zi despre minunile savarsite de Sf.Nectarie- ocrotitorul fiului meu si al familiei mele, si intr-una din zile il rugam in gand sa ma ajute sa ajung cu fiul meu cat mai repede la Manastirea Radu-Voda la Sfintele Sale Moaste pentru a-i multumi. Dimineata aveam in gand acesta rugaminte,iar dupa-amiaza finul meu s-a oferit sa ne duca. Inca o data Sfantul nostru drag ne-a aratat cat de mult ne iubeste pe noi pacatosii.
  Acum inteleg de ce Dumnezeu ne trimite cate o durere,cate o grea incercare, cat de mult ne iubeste El, dorind de fapt sa ne intoarca la credinta, si de ce nu trebuie sa cartim. EL are un plan cu fiecare dintre noi si nimic nu este intamplator.
  Multumesc Bunului Dumnezeu ca ne-a lasat Sfintii Sai intru ajutor, multumesc Maicutei Domnului ,Sf.Taumaturg Nectarie si tuturor Sfintilor pentru minunile pe care le-au revarsat asupra fiului meu si a mea ! Multumesc aducator de sperante si sanatate,multumesc marturie vie a harului videcator dat Tie de Bunul Dumnezeu!

 51. serban cristiana-targoviste :

  Date: April 11, 2011 @ 11:22 am

  Am aflat de Sfantul Nectarie intamplator,in urma cu cateva luni de zile,de pe internet.Am fost foarte impresionata de tot ce am citit,de minunile savarsite de Sfintia Sa si de faptul ca cei care se rugau Lui primeau semne.Am facut rost de Acatistul Sfantului Nectarie de pe internet si am inceput sa-l citesc 40 de zile,ca sa ne binecuvanteze cu un bebelus sanatos(eu aveam ceva probleme ginecologice si nu reuseam sa facem un copil de aproape 2 ani),deasemenea ma rugam pentru toti ai casei si pentru nasa mea,care pierduse in urma cu ceva ani o sarcina la 6 luni si nu reusea sa mai ramana insarcinata.Am incercat sa citesc aproape toate minunile,ma fascinau si ma intareau in credinta.Am reusit sa ne ducem si la Manastirea Sfantului Nectarie din Bucuresti,ca sa ne rugam Lui si ca sa luam Mir de la Moastele Sfintiei Sale.E bine inainte sa te duci la manastire sau inainte sa te rogi Lui,sa te spovedesti ca sa fii cu sufletul curat si nu incarcat cu pacate.Ma dadeam cu Mir pe burta si faceam de 3 ori semnul crucii si in unele zile simteam o arsura in locul unde ma dadeam cu Mir.Din pacate in acea perioada am ramas fara serviciu.Ma rugam Sfantului Nectarie sa ma ajute sa-mi gasesc serviciu sau sa raman insarcinta atunci cand va dori Dumnezeu,cand va crede ca e de cuviinta.De cand am inceput sa ma rog asteptam un semn,ceva de la Sfantul Nectarie,ca sa vad daca mi-a auzit ruga si ma gandeam ca eram prea nerabdatoare,neinsemnata si necredincioasa ca sa primesc vreun semn.Dar,intr-o seara,cand am dat sa iau acatistul(in acatist aveam iconita Sfantului Mina si iconita Maicutei Domnului de la Manastirea Ghighiu)sa ma rog,mi-a cazut din mana,s-au rasfirat pe jos si un mic paianjen a iesit din acatist.Eu,atunci mai in gluma mai in serios am zis:”In 3 zile,3 saptamani,3 luni,3 ani voi primi o veste” si asa s-a si intamplat spre uimirea mea.La 3 zile am aflat ca nasa mea a ramas insarcinata,la 3 saptamani am aflat ca eu am ramas insarcinata,dupa ce am bagat dosarul de somaj.Nu-mi venea sa cred!Sunt foarte bucuroasa si am vrut sa impartasesc tuturor minunile savarsite de Sfantul Nectarie,Sfantul Mina.Trebuie doar sa crede-ti si sa va rugati!Stiti vorba aceea :”Credinta ta te-a mantuit!”Acum ma dau in continuare cu Mir pe burta pentru a avea un bebelus sanatos si ma rog si ii multumesc mereu Sfantului Nectarie si Sfantului Mina pentru tot ce-a facut pentru noi.Tie iti multumim Sfinte Nectarie si Sfinte Mina si sa de-a Dumnezeu si Maicuta Domnului sa fiti alaturi de noi pana la sfarsitul zilelor noastre.Doamne ajuta!Aliluia!

 52. mira :

  Date: May 4, 2011 @ 6:33 pm

  m-a ajutat din nou sf. nectarie. aveam o punga cu puroi la o masea, ce nu mai putea fi salvata, iar stomatologul imi recomanda s-o scot….dar m-am rugat sf. nectarie si cu ajutorul lui, nu numai ca puroiul a disparut dar nu m-a durut absolut deloc pe perioada tratamentului. intr-o seara nu ma simteam bine, imima imi batea ff tare, probabil si o stare de neliniste…dar sf. nectarie m-a ajutat din nou, si mi-am revenit si am putut dormi. multumesc sf. nectarie!

 53. dana :

  Date: May 16, 2011 @ 12:45 pm

  Dupa ce am facut o analiza genetica care in Romania nu a iesit prea bine, am refacut analiza la Szeget in Ungaria. M-am rugat Sfantului Necatrie si analiza a iesit bine .
  Sfantul ne-a ajutat pe mine si sotul meu sa ajungem pe insula Aeghina din Grecia sa ne rugam la moastele Sfantului.
  Sfantul a ajutat-o si pe bunica mea diagnosticata cu cancer de piele sa nu i se declanseze boala.
  Pe fratele meu l-a ajutat sa continue studiile fara taxa si sa primeasca si bursa .
  Ii multumesc Sfantului Necatrie pentru tot si ma rog sa ma ajute pe mine si pe sotul meu sa avem un copil sanatos .
  Doamne ajuta!
  Dana

 54. loredana :

  Date: June 7, 2011 @ 1:50 pm

  Si pe mine m-a ajutat Sfantul Nectarie sa ma vindec de o dermatita seboreica. Am citit acatistul Sfantului Nectarie timp de 40 de zile si m-am inchinat la moastele sfantului care au fost aduse la manasirea Sfintei Cruci din Oradea. Ii multumesc sfantului pentru ajutorul primit si Domnului Isus Hristos ca mi-au ascultat rugaciunile.

 55. ela :

  Date: June 8, 2011 @ 9:57 pm

  Si pe mine m-a ajutat Sfintul Parinte Nectarie! Prin rugaciuni catre sfint fiica mea a reusit sa se angajeze, adevar ca e cu jumatate de norma, dar sfintul Nectarie ne va ajuta si binecuvinta cu un servici. Ii multumesc Sfintului Nectarie pentru ajutorul primit!

 56. carmen :

  Date: June 19, 2011 @ 4:41 pm

  multumesc bunicutului Nectarie ca ma ajutat in problemele mele si ma va ajuta in continuare ,sunt cea mai pacatoasa si nu merit ajutorul lui dar el este asa bun si ascultator si ajuta pe toata lumea care are probleme …te iubesc bunicutule Nectarie , iti multumesc ca te rogi Dumnezeului nostru ptr noi pacatosii

 57. E :

  Date: July 7, 2011 @ 12:41 pm

  Nu pot exprima in cuvinte dragostea acestui Sfant scump si bun.
  O dragoste nemarginita ,este impresionant sa citesti si sa afli de multime de bolnavi care au primit tamaduire dumnezeiasca.
  Pot spune ca si rugaciunea mea cea nevrednica a fost ascultata , inca din primele zile cand am inceput sa.i cer ajutorul. In ciuda credintei mele slabe SFANTUL m-a mangaiat .
  Ii multumesc din toata inima ca nu m.a uitat si il rog sa ma ierte ca nu pot face decat un umil acatist.
  Muultumesc SFINTE DRAG , ca nu uiti nici un bolnav, si ne alini durerile.
  Dumnezeu sa va asculte rugaciunile , si sa va de-a sanatate tuturor bolnavilor ,strigati iubitilor catre acest SFANT si ve-ti primi ajutor dupa voia lui Dumnezeu.

  Daca doriti Viata , Acatistul ,si minunile Sfantului in format audio
  va rog sa imi scrieti pe adresa de e-mail: elly93@yahoo.com

  Laudat sa fie Dumnezeu!.

 58. anda :

  Date: July 22, 2011 @ 4:14 pm

  ii multumesc Sf Nectarie deoarece m-a vindecat de anxietate….
  Dupa aceasta minune (nu am luat niciodata pastile sau calmante ptr anxietate nici macar pe baza de plante, m-a salvat doar Sfantul), m-am rugat cu tot sufletul meu sa ma ajute Sfantul sa-mi intemeiez o familie! Am cunoscut un om extraordinar (cu totul diferit fata de fostul meu prieten cu care ma incapatanam sa raman, stiind in sinea mea ca nu este el sortitul) care m-a cerut de nevasta! In 2 luni visul nostru va deveni realitate cu ajutorul Sfantului Nectarie si al bunei Maicute

 59. Mihaela :

  Date: October 20, 2011 @ 7:11 pm

  Mie mi place sa cred ca Sfantul Nectarie m-a gasit el pe mine si nu eu pe el. Ma aflam intr-o perioada urata a vietii mele, eram disperata nu stiam incotro sa ma indrept, ce sa fac. Eram terminata psihic, am slabit vreo 10 kilograme si asta in cam 2 luni nu ma mai puteam concentra pe absolut nimic numai la problema mea ma gandeam. Nu gaseam absolut nici o rezolvare, plangeam incontinuu, ce mai eram o epava. Si intr-o zi nu stiu de unde mi-am amintit ca mama imi vorbise candva de un anume Sfant si apoi mi-am amintit ca avea si un acatist al acestui Sfant si ca el era grabnic ajutator si ca nu trece cu vederea oricine ai fi. Apoi mi-am dat seama ca este vorba despre acelasi Sfant despre care citesc destul de des din ziarul meu de suflet “Formula AS”. Era desigur vorba despre Sfantul Nectarie. Mi-am zis ca trebuie neaparat sa fac rost de Acatistul sau, insa, mi-a luat destul de mult. Am tot amanat pana cand intr-o zi la Mitropolie fiind l-am cumparat stiind ca a doua zi voi pleca din oras si ca voi avea timp sa-l citesc in liniste. Ce sa va zic, mi-a schimbat viata. Inca din prima zi de cand am inceput sa-l citesc m-a linistit, m-am simtit mai calma si mi-am recapatat puterea de concentrare. Nu-mi venea sa cred, de fapt nu realizam de ce sunt asa calma. Am citit Acatistul si inca il citesc in fiecare zi desi a trecut o luna si ceva. Am sa continui sa-l citesc cu placere. M-a ajutat enorm de mult acest Sfant. Am cumparat si Paraclisul pe care il citesc impreuna cu Acatistul in fiecare zi aproape si mi-am cumparat si Acatistul Sf Maici Grabnica ajutatoare. Sfantul Nectarie a reusit sa ma scoata usurel din prapastie si desi inca ma lupt cu depresia cred ca voi reusi in cele din urma sa o birui. Am momente cand ma gandesc ca poate rugaciunea mea este insignifianta dar Sfantul imi arata ca nu este asa. Chiar intr-o seara ma gandeam ca tare mi-as dori sa ajung si eu la moastele lui dar nu credeam ca se gasesc in Iasi. Imediat dupa ce m-am gandit la asta am intrat pe o pagina de internet unde chiar asta scria ca se gasesc moastele Sfantului Nectarie la Biserica din cartierul Alexandru. M-am dus acolo in urmatoarele zile si de atunci ma duc atunci cand pot, nu conteaza in ce zi si ma rog la moastele lui. Imi dau lacrimile de fiecare data cand ma rog la Sfant. Pur si simplu ma emotioneaza atat de tare incat plang fara sa vreau si apoi ma cuprinde o stare de liniste. Ce sa zic Sfantul Nectarie m-a ajutat si ma ajuta in continuare, este Sfantul meu de suflet si are grija de mine. Ii multumesc extraordinar de mult si sa va ajute si voua ! Slava Domnului, Sfantului Nectarie si Maicii Domnului !

 60. larisa :

  Date: October 26, 2011 @ 2:50 pm

  Cum as putea eu nevrednica,pacatoasa saI multumesc acestui mare Sfant.De cand l_am cunoscut este omniprezent in viata mea cu ajutoare mai mici sau mai mari..M-a ajutat mereu iar eu niciodata nu pot sa-i multumesc indeajuns..A fost alaturi de mine cand aveam datorii mari primind pe neastepate exact banii de care aveam nevoie,masina ne-a lasat cand am ajuns la socrii mei in italia si nu ne-a lasat pe drum..mecanicii ziceau ca trebuie schimbata o piesa care costa vreo 2000 de euro dar cu ajutorul Sfantului a fost ceva foarte minor,m-a ajutat cand am fost bolnava de mi-au iesit analizele perfect,pe mama care era bolnava si nu a fost nimic grav(ea fiind un model in tot ceea ce inseamna credinta)imi doream f mult ulei de la candela dansului si o rugam pe mama ca atunci cand merge in pelerinaj sa imi aduca dar de la Sf Necatrie niciodata nu a putut.Acum cateva luni m-am gandit ca pentru tot ceea ce a facut SF NECTAREL(asa imi place mie sa-i spun)sa-i fac un cadou din suflet si anume..o iconita cu Maica Domnului pictata de mine..A fost greu sa gasesc o biserica cu hramul dumnealui in brasov dar am gasit o capeluta la spitalul oncologic unde preotul de acolo m-a lasat sa duc iconita..am partcipat si la Sf Maslu oficiat in spital doar cu bolnavii de cancer,Doamne cata suferinta ,cata durere..iar noi nevrednicii si ticalosii care nu avem nimic ne dorim atat de multe lucruri materiale iar cei de acolo un gram de sanantate si speranta…dupa ce s-a terminat slujba parintele m-a dus la capela unde m-a lasat sa ma rog..dupa ce am dat cadoul Sf Necatarie am vazut pe masa o cutiuta cu icoana Sfatuli pe ea si scria ceva in greaca,in ea erau 2 sticlute una cu apa sfintita si una cu ulei sfintit pe jumateta din sticla…cand a venit parintele l-am intrebat si mi-a spus ca sunt de la Egina din grecia si mi l-ea facut cadou..Nu pot spune bucuria din suflet,uimitera si recunostita,,,SF Nectarel mi-a facut cadou ceea ce imi doream atat de mult…eu imi doream ulei de la candela dansuluide prin romania,nici nu visam sa am de la el de acasa…MUltumesc Sf Necvatrie si iarta-ma pentru toata ticalosiile mele!
  Cea nmai mare minune pe care Sfantul a facut-o cu mine si cu sotul meu este faptul ca mi-a scultat cererea,,,eu traiesc necununatade 5 ani,socrii mei traiesc in italia si nu sunt deloc religiosi asa ca nu au considerat un pacat ca,copii lor sa traiasca asa iar toate eforturile mele de a infaptui acesta minunat taina se loveau de….°nu sunt bani,nu este momentul pottrivit°acum in august cand au fost acasa am redeschis acest subiect si ne-au spus ca ei la anul vor sa se retraga,sa redeschida firma pe care o avem si bineinteles ca nu este momentul…DAR..cumnata mea care este acolo cu ei in italia,a ramas insarcinata(bineinteles nici ea reliogioasa)si necununata si a sunat socrul meu(Dumnezeu i-a luminat mintea)care ne-a spus sa incepem pregatirile ca la anul in august sa ne cununam…ii multumesc Lui Dumnezeu,Maicutei DOmnului,Sf Necatarie si SF Fanurie ca mi-a ascuiltat rugaciunea…eu cu sotul meu suntem casatoriti civil de un an de zile tocmai ca sa ne putem face logodna iar acest lucru l-am facut fara ca paritii lui sa fie prezenti din cauza ca nu puteau veni pentru ca munceau si au fost de acord,,,acum nu puteam face acelasi lucru si cu cununia de aceeaia depindeam si de parearea lor,,,dar Sf Necaarie a stiut cum sa aseze lucrurile si pentru asta nu am cuvinte sa-i multumesc…
  Acum sunt foarte speriata si traiesc cu o mare frica,de duminica mamei mele i-a aparut sub san o pata destul de mare rosie cu niste bubite pe ea..m-am doc pe net si am vazut ca poate fi si o forma de cancer..joi v-a merge la medic…imieste o frica incredibila,,ma rog Sf Necatrie sa ma ajute sa ne ajute sa nu fie vb de acea crunta boala desi as merita sa primesc orice pedeapsa,,,sunt o pacatoasa si ma urasc pentru faptul ca am 2 extreme…am momente cand in sufletul meu naste o credinta uimitoare care ar putea muta muntii si momente cand decad,cand in sufletul meu se petrece ceva devin insensibila…si credinta imi este atenuata,,,si ma rig mereu pentru asta…Doamen iarta-ma si le multumesc sfintilor ,Maicii Domnului SF Necatrie;Sf Fanurie pentru tot si sa aibe grija de mama mea!Rugati-va in pemanenta si vorbiti cu SFintii spunandu-le necazurile voastre si ceea ce va apasa…veti fi ajutati si ocrotiti.
  Sora mea,Dumnezeu sa o ierte,a murit acum 7 ani,in urma unui acc a ramas paralizata la varsta de 22 ani si a suferit timp de 7 ani.timp in care s-a impacat cu Dumnezeu si si-a schimbat viata…Sf Necatarie era ocrotitorul ei,a primit si ea de la duhovnicul ei,ulei sfintit din grecia de la SF Necatrie,se ungea pe picioare si unde a vea dureri iar uleiul s-a terminat,a pus sticluta sub perna unde dormea si a uitat de ea…dupa mai mult timp a gasit-o si ULEI APARUSE IN STICLA!!!!A FOST UN MIRACOL!Dupa 7 ani de boala s-a dus intr-un loc mai bun,un loc unde nu mai este durere,a murit in urma unui atac cerebral survenit din cauza dializei(dupa 7 ani Dumnezeu a iertat-o pentru pacatul mare pe care l-a facut)la 22 ani cand s-a intamplat sa se arunce pe geam(din cauza medicamentelor pe care le lua si-i provocau halucinatii)era o femeie frumoasa.miss constanta,miss brasov,balerina…nu-l cunostia pe Dumnezeu si ducea o viata haotica,a cazut in gol de la etajul 5 iar Dumnezeu nu a lasat-o sa moara..in acesti 7 ani ea s-a intors la Dumnezeu.l-a cunoscut iar cand a murit ia spus duhovnicului ca stie ca in fam ei va fii multa durere dar ea moare impacata cu Dumnezeu…si uite caile Domnului,a tinut-o pe pamant inca / ani ca sa se mantuiasca prin suferinta si a murit la 29 de ani,,,,

 61. Mi :

  Date: November 9, 2011 @ 3:23 pm

  ,,cel mai nou” paraclis al Sf. Ier. Nectarie, scris pe 09.11.2011

  http://poeziicrestin-ortodoxe.blogspot.com/2011/11/paraclis-al-nectarie-taumaturgul.html

 62. teo :

  Date: December 8, 2011 @ 5:14 pm

  eu am aflat intamplator de sfantul Nectarie(revista Formula-as) si de atunci ma rog Sfantului sa faca posibila mununea de a ramane insarcinata,de ai da ficei mele un fratior; dar intre timp m-a ajutat in probleme de bani, sa incep studii noi(la o universitate privata-medicina chinezeasca).Suntem atat de pacatosi si atat de bagati in necazuiri ca lista cu cererile pe care le fac Sfantului poate sa fie destul de lunga…dar nu pot sa uit cele mai importante lucruri: sanatate,pace pentru ai mei si pentru toata lumea, sa ne ierte bunul Dumnezeu pacatele si sa nu ne intoarca spatele ca multe ne indura.Ce ne poate ajuta mai mult ca o rugaciune catre Sfantul Nectarie si sa mijloceasca pentru noi pacatosii in fata Domnului si a Sfintei Fecioare ca tare pacatosi mai suntem…si se apropie Craciunul…SARBATORI FERICITE TUTUROR SI DUMNEZEU SI SFANTUL NECTARIE SE NE MANTUIASCA

 63. teo :

  Date: December 8, 2011 @ 5:35 pm

  siMUCHAS VECES cad in deznadejde si simt ca e obligatia mea sa ma ridic si sa ma rog incontinuare sfantului sa ma ajute sa ramin insarcinata;situatia mea personala e putin complicata.Oare de greutatea pacatelor pot sa urce rugaciunile noastre la cer?nu imi doresc decat o familie fericita cu inca un ingeras care sa ne dea fericire(avem o fetita minunata-dar eu sunt unica fiica la parinti si totdeauna mi-am simtit sufletul plin de singuratate, ca imi lipsea un fratior).de aceea ma rog sfantului Nectarie se faca posibila minunea.Si sa ne ajute pe noi toti pacatosii si sa ne pazeasca de toate relele in aceste timpuri de dificultati si nori negri.O mica rugaciune din partea fiecaruia poate construi o scara care sa urce pana la bunul Dumnezeu,sa ne deschida singurul drum adevarat al vietii noastre…RUGATI-VA…RUGATI-VA

 64. ecaterina :

  Date: January 2, 2012 @ 2:32 am

  De mult timp aflasem despre sf Nectarie.Vroiam sa ajung la Minastirea Radu Voda sa ma rog la sf moaste ale sfintului,Insa timpul trecea iar eu n am mai reusit sa ajung la biserica.Cu timpul am plecat din Bucuresti mutinduma in provincie.Sint f bolnava nu stiu daca mai am ceva sanatos in corp.Intr una din zile am vazut un anunt la tv ca pe 7 dec anul acesta preotii de la minastirea Radu Voda vin cu sfintele moaste ale sf Nectarie in orasul Mizil la biserica sf Ioachim si Ana.Sfintulne a cautat el pe noi cei cel iubim daca noi nu am putut sa ne ducem sa l cautam.M am bucurat f mult,am fost la slujba,cred ca erau 12 preoti.A fost ceva dumnezeesc.Biserica era neincapatoare pt cita lume era. Am stat la slujba in partea stinga aproape de icoana Maici Domnului. Dintr o data am tresarit puternic.M am uitat spre icoana M.Domnului si am vazut ceva de statura omului in negru stind la rugaciune linga M.Domnului.Aproape ca m am speriat dar in acelasi timp am avut o bucurie imensa pt ca sf. Nectarie era cu noi si se ruga pt noi cei din biserica.,,Bucura-te cela ce ai venit ca un pelerin la biserica sa. ,,Bucura-te ca ai fost vazut de mine si cred ca si de alti credinciosi.A fost ce a mai fericita zi pt mine.De atunci citesc acatistul sf Nectarie in fiecare zi si nu ma rog numai pt mine ci si pt cei apropiati mie care sint destul de bolnavi. La citeva zile dupa ce citisem acatistul sfintului cineva pe care il imprumutasem cu bani,mi a trimis banii de la care imi luasem adio ca i voi mai primi inapoi.Iti multumesc sf Nectarie ca te rogi impreuna cu Maica Domnului la Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu pt noi.

 65. alina :

  Date: January 25, 2012 @ 9:35 pm

  Si eu am simtit ajutorul Sfantului Nectarie in mai multe randuri. L-am descoperit la manastirea Radu Voda iar nu dupa mult timp m-am decis sa fac o operatie la ochi, care implica anumite riscuri. M-am rugat la Sfantul Nectarie si operatia a decurs fara probleme iar acum ma simt foarte bine – nu am avut dureri sau disconfort de nici un fel.
  Apoi, am avut o perioada in care un gand pusese stapanire pe mintea mea si imi facea mult rau, iar Sfantul mi-a aparut in vis si mi-a spus sa nu ma mai rog la el daca nu renunt la acest gand.
  Iar minunea cea mare s-a intamplat cu sora mea. Isi dorea de foarte mult timp un copil si nu a reusit sa ramana insarcinata in 5 ani de casatorie.I-am trimis cartea cu viata, minunile si acatistul Sfantului Nectarie, iar la o luna de cand a inceput sa citeasca acatistul, a aflat ca e insarcinata. Rugati-va Sfantului Nectarie ca e grabnic ajutator si vindecator!

 66. mada :

  Date: January 30, 2012 @ 4:17 pm

  SF NECTARIE este grabnic ajutator astazi am vazut si eu …aude pe toata lumea si face minuni….multumesc sf Nectarie.

 67. Andrada :

  Date: February 9, 2012 @ 12:32 pm

  Am trecut prin momente de cumpana, de deznadejde, de suferinta sufleteasca crunta. Am gresit si am platit amarnic pentru tot ce am facut…si atunci cand nu puteam sa ma ridic, cand credeam ca greselile mele erau suficiente pentru a ma dobori, atunci am aflat de minunile Sfantului Nectarie. Fara speranta m-am rugat…iar El mi-a dovedit ca ma poate ajuta si mi-a aratat minunile Sale. Am plans ca un copil cand am vazut cu cata intelegere se coboara asupra noastra, a pacatosilor si ne ajuta, ne da putere si ne scoate la liman. Multumesc Tie, Sfinte Nectarie, mare facatorule de minuni! Rugati-va lui din toate inima! Rugaciunile va sunt ascultate! Doamne Ajuta!

 68. dori :

  Date: February 10, 2012 @ 12:55 pm

  Citind multitudinea de mesaje exista posibilitatea sa cazi in ispita necredintei, intrebandu-te daca e chiar asa cum se spune in mesaje, daca pe undeva nu sunt si exagerari.
  Mi s-ar fi putut intampla si mie acest lucru, dar sunt sigura ca problemele de viata ale oamenilor s-au rezolvat cu mijlocirea Sf. Nectarie – grabnic ajutator.
  De multe ori, Sf. Nectarie mi-a venit in ajutor, m-a sprijinit sa trec peste momente dificile, i-a ajutat pe cei bolnavi din familia mea si m-a asigurat ca trebuie cautata imparatia cerurilor si apoi toate ni se vor adauga.
  De mult, am primit de la cineva un sfat : daca nu stii ce sa faci intr-o situatie fara iesire, gandeste-te la Dumnezeu, la Maica Domnului si la sfinti!

 69. venera :

  Date: February 16, 2012 @ 9:46 am

  In decembrie m-am lovit la san. Dupa cateva zile am simtit si puteai vedea ceva. M-am adresat dr de familie care m-a trimis la specialist. Am facut mamografie, unde s-a vazut ceva, ecograf (ultra-sound) s-a vazut ceva. Mi s-a spus ca e un chist. Am hotarat sa ma adresez unei clinici private, aici in Londra. Am inceput sa ma rog si am gasit intr-un sertar ulei de la candela unde se odihnesc moastele sfantului la manastirea Vaca-Crisani. M-am uns la san si m-am rugat. Plangand am citit si acatistul pentru copiii avortati, pentru ca orice boala vine din pacatele facute si acesta este un pacat capital. De Boboteaza, in timp ce ma rugam plangand pentru ca aveam deja acea febra periculoasa etc, am simtit cum ceva se smulge din pieptul meu exact cum eu am simtit e ca o mana mi-a smuls ceva din piept. Am stiut ca era Mana Sfantului. In acel moment durerile au incetat, sanul a devenit la fel ca celalalt iar eu am simtit o usurare in tot corpul, nu va pot descrie momentul. Normal, la clinica privata nu s-a mai vazut acel chist, bineinteles am chisturi mici lichide in ambii sani dar mi s-a explicat ca toate femeile au dar acel ceva cu toate durerile si toate simtomele au disparut, datorita marelui facator de minuni Sfantul Nectarie, pe care il uitasem din suparare, caci ma rugasem la el sa-l vindece pe tatal meu de cancer si a murit. Dar ce n-am inteles atunci, am inteles acum, El m-a ajutat sa trec cu resemnare de aceasta mare pierdere pentru ca relatia mea cu tatal meu a fost cum nu cred ca multi alti copii o au cu parintii lor.
  Deci ii multumesc Sf Nectarie pentru tot ajutorul primit zi de zi, clipa de clipa, si bineinteles Bunului Dumnezeu, Tatalui Meu Ceresc acum si pamantesc, lui Iisus si maicii sale, Fecioara Maria.

 70. Alina :

  Date: February 16, 2012 @ 3:48 pm

  Sfantul Nectarie a facut minuni mari pentru mine, familia mea si cunostintele mele bolnave de cancer. Mergeam la Radu Voda si ma rugam si pt cei bolnavi de cancer pe care ii cunosteam. Cu ajutorul Sfantului toti au trecut cu bine peste aceasta boala cumplita si sunt bine. Prietenul meu Lucian este in tratament dar sigur va fi bine cu ajutorul Sfantului Nectarie. Iti multumesc Sfinte Nectarie pentru tot ceea ce faci pentru noi.

 71. ionut :

  Date: February 20, 2012 @ 12:42 pm

  cum se face un acatist la manastirea radu voda?ma poate ajuta cineva?ionut_4uu

 72. mada :

  Date: March 8, 2012 @ 12:07 pm

  abia am terminat de citit acatistul si paraclistul sf nectari astazi dupa o luna si 1 jumate de cand ma rog sf nectarie astazi in timp ce ma rugam am simtit un miros tare frumos ceva de genul cum miroase candela cand aproape se stinge si amestecat cu miros de tamaie nu stiu sa explic exact un miros frumos tare asa cum miroase in biserica …E minunat am o mare bucurie in suflet e minunat multumesc sf Nectarie k ai venit si in casa mea…aici sunt multi oameni care povestesc k au simtit miros de mir in timp ce se rugau sf nectarie ,astazi mi s a intamplat si mie…e minunat

  mada says:
  Your comment is awaiting moderation.

  8 March 2012 at 11:59
  MAI ESTE CEVA ,CAM DUPA 10 MINUTE DE CAND INCEPUSEM SA MA ROG DIN SENIN UN PAIANJEN MARE MERGEA PE PICIOR UL MEU BINEANTELES K L AM OMORAT SI APOI LA PUTIN TIMP AM SIMTIT MIROSUL ALA SUPERB …AM MAI CITIT K CINEVA A PATIT CAM LA FEL…LUAND ACATISTUL SF NECTARIE L A SCAPAT PE JOS IAR DIN CARTICICA A IESIT UN PAIANJEN…

 73. andreea :

  Date: March 12, 2012 @ 1:14 pm

  L-am gasit pe Sfantul Nectarie, intamplator,spre rusinea mea, nu stiam de el, cautand un tratament naturist pentru soacra mea, care a avut cancer de colon, hemoglobina 5, tumoare maligna sangeranda. Doctorii nu ii mai dadeau sanse mari. Intr-o zi, dupa operatia pe care a suferit-o, cautand un tratament naturist, am citit despre sfantul Nectarie. Dupa operatie, am fost cu soacra mea la biserica Radu Voda, cu ultima speranta. La urmatoarele analize, spre uimirea medicilor, s-a constat ca nu are nevoie de citostatice si ca analizele au iesit foarte bune. Multumesc Sfantului Nectarie, pentru acest lucru si, pentru, ca din momentul in care l-am cunoscut vietile noastre s-au schimbat in bine, ne intelegem mult mai bine, mi-am schimbat jobul, pe care doream demult sa il schimb, suntem sanatosi iar pe partea financiara stam mult mai bine. Am dorit sa scriu, intrucat, consider ca merita si este de datoria mea sa fac cunoscute minunile Sfantului. Iti multumesc, Sfinte Nectarie pentru tot ceea ce faci pentru noi pacatosi!

 74. Gabriela :

  Date: March 17, 2012 @ 7:11 am

  Mama mea are tumoare la creier…Ma rog la Sf.Nectarie si stiu ca o sa o ajute.Multumesc ca momentan mama se simte destul de bine.Stie cineva adresa manastirii sfantului din Grecia?

 75. mada :

  Date: April 8, 2012 @ 4:20 pm

  zilele trecute facusem comanda pe net de cartea Minunile SF NECTARIE si apoi am rugat o doamna tot de pe net sa mi trimita ulei de la candela sfantului…la catva timp mi au sosit ambele mandate si din pacate nu prea aveam bani pt amandoua …m am hotarat sa ridic doar uleiul care costa 20 de lei asa scria pe mandat …ce credeti voi k merg la posta vb acolo imi da coletul si dau banii cat credeti ca imi cere???????0.65 de banii….pe mandat scria 20 de lei …intreb pe doamna aia si imi zice k nu stie de ce scrie atat …asadar sf nECTARIE M A AJUTAT SA POT PLATI SI CARTILE PE CARE LE COMANDASEM…ALTA DATA AVEAM IN GAND SA TRAG LA XEROX PARACLISTUL sf nectarie pt a l da cuiva sa l citeasca…in drum gasesc 2 lei …ajung la locul respectiv si cat credeti k m au costat copiile?2lei…astea sunt minunile sf NCTARIE …multumesc NECTARIE …eu sufar de tahicardie si de cand am inceput sa ma dau cu ulei de la SF NECTARIE de la 3 pastile pe care le luam pe zi acum iau doar una si asta s a intamplat inca din prima zi …mare putere are SF NECTARIE si ii multumesc in fiecare zi pt tot …

 76. oana :

  Date: May 1, 2012 @ 10:16 am

  Si eu vreau sa ii multumesc Sfantului Nectarie pt ca ne-a ajutat sa ajungem la el la Manastirea Radu Voda, desi am avut o mica piedica(colegul cu care trebuia sa plecam a avut o problema de sanatate si era cat pe ce sa nu mai putem pleca)ne-am rugat Sfantului si i-am citit toti acatostul si asa am reusit sa ajungem la el si la alti sfinti de prin Bucuresti si din prejurul Bucurestiului. Ii multumesc din suflet pt tot ajutorul ce ni l-a dat de fiecare data cand i l-am cerut! Minunat este Dumnezeu intru sfintii Lui!

 77. Enija :

  Date: May 20, 2012 @ 3:22 pm

  Vreau sa depun si marturie pentru ajutorul primit intr-o problema care parea fara rezolvare. De peste 1 an doream sa vand un apartament, dar cu criza asta a fost impos8ibil sa gasesc un cumparator. Oamenii nu au bani, iar cei care au un serviciu mai bun, nu prea doresc sa ia credite de la banca, pentru ca nu se stie ce aduce ziua de maine. Atunci am apelat cu tot sufletul la ajutorul Sfantului Nectarie. Am cumparat de la biserica o icoana cu sfantul si am dus-o la apartament . Apoi am inceput sa citesc acatistul. Timp de 40 de zile am citit si m-am rugat sa imi trimita un cumparator. Vreau sa spun ca de cand am inceput sa citesc s-au inmultit persoanele care ma sunau interesate sa vada apartamentul. Si ajutorul sfantului nu a intarziat. La 40 dupa ce am inceput sa citesc acatistul, a venit si cumparatorul, am semnat un precontract si saptamana viitoare semnam contractul final. Am vrut sa scriu aceasta marturie pentru a intari credinta celor carew se roaga, nu e nimic pe care sfantul sa nu il poata face, daca ne rugam cu credinta si sufletul curat. Aveti incredere Sfantul Nectarie ne asculta si ne ajuta

 78. Mihaela :

  Date: October 14, 2012 @ 7:21 pm

  Ma numesc Mihaela si vreau sa-i multumesc Sfantului Nectarie, Domnului nostru Iisus Hristos si Maicii Sale, precum si tuturor Sfintilor, facand cunoscute cateva din sutele de minuni facute de Ei pentru mine.
  Am simtit ajutorul Divin inca de mica, la Scoala, unde timp de 8 ani am fost vazuta drept cea mai buna eleva din clasa la invatatura.
  Am obtinut cea mai mare medie de la examenul de Capacitate din scoala mea, din acel an, rezultate bune la concursurile si olimpiadele din timpul Liceului, la Bacalaureat, reusind sa ocup un loc fara taxa la facultate, si apoi sa ma mentin tot fruntasa pe tot parcursul anilor. Am obtinut Licenta cu nota 10 si am reusit sa ocup un loc la fara taxa si la Masterat, iar mai tarziu am obtinut nota 10 la examenul de Disertatie.
  Dumnezeu, Maica Domnului si toti Sfintii m-au ajutat mereu, la fiecare pas, mi-au dat sanatate mie si familiei mele, am trecut chiar si examenul de la scoala de soferi, m-au ajutat sa obtin cu usurinta un post de munca in domeniu.
  Am detaliat doar o parte din reusitele pe care i le datorez lui Dumnezeu Si Sf Nectarie, caci ajutorul Lor l-am simtit in fiecare lucru pe care l-am facut,greu sau usor, si pentru asta nu am cuvinte suficiente sa-I multumesc..
  Pe langa acestea , mai am o DORINTA mare…si sunt sigura ca Ei ma vor ajuta si de data aceasta, desi nu sunt vrednica de tot binele pe care mi L-a dat Dumnezeu in viata! SUNT CONVINSA ca Sfantul Nectarie, cel caruia i-am simtit foarte mult ajutorul in ultimul timp, ma va ajuta si de data aceasta, caci, desi eu cer un lucru mare, la El si la Dumnezeu nimic nu este cu neputinta. Caci Tu Doamne ai zis : ” Cereti si vi se va da voua!” , si “De veti avea credinta cat un bob de mustar, veti zice muntelui acestuia muta-te, si se va muta! “.
  DOAMNE AJUTA-MA, chiar daca sunt constienta ca am gresit, am cazut, eu vreau sa ma ridic! Te rog ingaduie si indeplineste cerea mea , ca astfel , multumita sufleste, sa Te preamaresc pentru tot restul vietii mele, dand lauda si cinste Sfantului Nectarie si Tuturor Sfintilor! Sfinte Nectarie, ridica-ma din pacat si ma iarta, si roaga-L pe Dumnezeu sa-mi indeplineasca cererea, ca astfel sa-I aduc lauda cat voi trai si sa-mi pot indeplini promisiunile facute fata de El.
  Multumesc din tot suflet Tuturor Sfintilor, si pe langa promisiunea cea mare facuta Lui Dumnezeu drept jertfa de multumire, promit sa citesc in continuare, pe rand, cu ajutorul Vostru, asa cum am facut de mica, Paraclistul Maicii Domnului, Acatistul Sf Nectarie, Acatistul Sf Treimi, al Sf Duh, al Sf Nicolae Si al Tuturor Sfintilor, caci Toti au mijlocit pentru mine, Lui Dumnezeu!
  INDEMN toti oamenii sa duca o viata bineplacuta lui Dumnezeu, sa faca fapte bune si milostenie, si sa se roage atat Sf Nectarie, Domnului nostru Iisus Hristos, Maicii Domnului, cat si tuturor Sfintilor.
  O ULTIMA RUGAMINTE pentru TOTI CITITORII si CREDINCIOSII de pe acest Site : Rugati-va si pentru mine ,pacatoasa Mihaela, pentru iertarea pacatelor mele si ajutor de la Dumnezeu! Multumesc tuturor, si sa va rasplateasca Dumnezeu tuturor, inzecit!
  Doamne ajuta!

 79. Elena :

  Date: October 24, 2012 @ 8:58 pm

  multumesc Sfintului Nectarie si Maicutei ceresti ,ca au vindecat-o pe mama de un ulcer varicos.Erau 9 ani de cind rana,se inchidea si deschidea periodic.Apoi in ultimii 3 ani s-a mai adaugat si o arterita obliteranta cu acutizarea ulcerului prin marirea si adincirea lui,in tesuturile profunde ale piciorului,cu hemoragii rebele.Am schimbat tratamente de tot soiul,dar tot nu se inchidea.Am inceput sa citesc paraclisul Maicii Domnului si acatistul Sfintului Nectarie.Am visat noaptea ca mama o sa se vindece ,cu ajutorul Sfintului si a Maicutei binecuvintate.Asa a si fost rana s-a inchis.Multumesc Sfintuli Nectarie ,Maicutei noastre si Tatalui nostru care s-a milostivit de noi,ca sa nu mai batem calea spitalelor ,a suferintei si a disperarii.

 80. elena :

  Date: November 15, 2012 @ 3:43 pm

  vreau sa va marturisesc ca si pe mine m adescoperit sf Nectarie,intr-o perioada grea a vietii mele,plina de ispite si de incercari,dar el saracul este bun si mijlocitor ptr noi nevrednici ,stie ca suntem plini de suferinte si ne usureaza si ne mangaie,eu sunt fara servici stau cu chirie ,necasatorita ce sa mai zic……….de toate am nevoie si el stie asta si nadajduiesc ca nu isi ia fata lui de la mine si ma ocroteste.el imi stie scarbele si necazurile si pot spune ca simt o liniste sufleteasca de acnd il cunosc pe SF,doar din 8 octombrie citesc acatisul si lucrurile s au miscat in spre bine.Domane ajuta la toti cei nevoiasi dupa mila Ta si Voia Ta .

 81. ela :

  Date: January 25, 2013 @ 5:08 am

  Sfinte Parinte Nectarie ….. nu exista cuvant indeajuns de incapator , ca sa poata spune toata multumirea pe care ti-o datorez. Am pierdut sirul minunilor care le-ai facut pt mine nevrednica si pt fiul meu cel singur vrednic de binecuvantarea Ta ! nu stiu ce sa ma mai fac ! si de data asta , tot dragostea ta e singura care ma poate ajuta ! stiu ca ma auzi . ca ne vezi . ajuta-ma sa-mi pot ajuta ingerasul dar de la Dumnezeu ! intind mana goala spre tine , pune-mi in ea banii necesari sa pot plati datoriile , sa nu mai fiu suparare nimanui . Sa ma pot dedica in liniste numai luptei pt vindecarea deplina a copilasului meu , si iubirii pe care io datorez lui Dumnezeu , Maicii Sale si Sfintilor de langa ei , care ne sunt familia adevarata . stiu ca ma auzi Parintele Nostru drag. ajuta-ma si invata-ma cun sa ies la liman linistit . iti multumesc ca il iubesti pe ingerasul meu .

 82. olga :

  Date: February 24, 2013 @ 6:43 pm

  Si eu am simtit ajutorul mininat al Sfantului Nectarie. Acum mai multi ani o colega de serviciu mi-a facut cunostinta cu Sfantul dandu-mi acatistul lui. Si asa am devenit buni prieteni. Ii faceam des actistul Intr-o seara am visat ca este langa mine si ma mangaie. a doua zi mama mi-a povestit ca ea, tata si o vecina au fost salvati de la un posibil groaznic accident.Tata conducea masina si la o intersectie la care nu s-a asigurat, au vazut in ultima secunda un tir care venea cu o viteza mare, astefel un groaznic accident a fost evitat.Am simtit atunci ca Sfantul Nectarie i-a ocrotit.
  Deasemenea Sfantul Nectarie a ajutat-o pe o prietena sa-si gaseasca serviciu.
  Iti multumesc Sfinte al meu drag si te rog din tot sufletul sa ma ajuti si pe viitor!

 83. petronela :

  Date: February 15, 2015 @ 8:03 pm

  Iata ca trebuie sa adaug o noua minune facuta de Sf Nectarie cu mine, pe langa celelalte. Sotul meu a trebui sa se opereze la picior, operatie care la prima vedere nu ar fi trebuit sa aiba complicatii. Inainte de a intra in sala de operatii sotul meu m-a sunat si mi-a zis sa aprind lumanarea de Inviere, lucru pe care l-am facut. Pe langa asta ma mai citit un acatist la Sf Parascheva deoarece s-a operat la Iasi si unul la Sf Nectarie deoarece ne-a dat mult ajutor in problemele de sanatate dar si in altele. In timpul operatiei a inceput sa i se faca rau, pulsul a inceput sa ii scada iar aparatul la care era conectat a inceput sa tiue. Doctorii si asistentele s-au cam speriat, dar pana la urma cu ajutorul Sf Nectarie si al Sf Parascheva si-a revenit. O alta problema a avut-o cand a ajuns acasa: i s-a umflat piciorul foarte tare si cu toate ca a luat cel mai scump si mai puternic antiinflamator, umflatura si durerea nu ceda. I-am promis Sf Nectarie ca daca il ajuta pe sotul meu sa isi rezolve aceasta problema voi scrie minunea. A doua zi, spre seara cand nu mai aveam nici o speranta ca umflatura va ceda, i-a venit sotului meu o comanda de vitamine pentru cartilagii care printre altele aveau si efect antiinflamator…In jumatate de ora piciorul s-a desumflat. Multumim Sfinte pentru ajutorul dat si roaga-te in continuare pentru sanatatea sotului meu!

 84. Moise Elena Cristina :

  Date: September 1, 2015 @ 6:24 am

  Vreau sa ii multumesc Sfantului Nectarie si Lui Dumnezeu ca mi-la dat inapot de dragostea vietii mele…Avem aproape doua luni de cand eram despartiti.Dar azi noapte el mi-a scris un mesaj ca vrea sa ma vada si sa vorbeasca cu mine…m-a sunat si plangeam amandoi,am vorbit si mi-a spus ca ma vrea inapoi(el a luat decizia sa ne despartim) cand am l-am auzit cum vorbea stiam ca Sfantul Nectarie si Dumnezeu mi-au ascultat rugaciunile.Iti multumesc Sfinte al meu.

 85. angela :

  Date: January 28, 2016 @ 5:37 pm

  Minunile Sf Nectarie nu au intirziat sa apara ori de cite ori i-am cerut ajutorul.Ne-a ajutat si cu copiii, cind au fost bolnavi, sau au avut somnul tulburat, ne-a ajutat si cind au fost certuri in familie si cind am avut nevoie de un loc de munca.Ii multumim din tot sufletul Sf Nectarie si il rugam ca si de acum incolo sa-si reverse mila sa asupra familiei noastre.

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.