“Ecumenismul este o blasfemie” (Pr. Gheorghe Calciu Dumitreasa)

3:22 am Despre ecumenism

Cunoscutul preot-disident Gheorghe Calciu-Dumitreasa afirma ca “ecumenismul este o blasfemie”
23 Septembrie 1998

Unul dintre cei mai cunoscuti disidenti din perioada comunista, parintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa, s-a pronuntat categoric, intr-un interviu acordat Rompres dupa incheierea “Rom Fest ‘98”, impotriva ecumenismului. “Ecumenismul este o creatie protestanta care incearca sa modifice toata traditia noastra ortodoxa… Proiectul de Liturghie ecumenica publicat la Iasi este o absoluta blasfemie publicata cu aprobarea Mitropoliei Moldovei. Este o blasfemie in care se amesteca rugaciunile protestante cu parti frumoase ale liturghiei noastre si aceasta este de neingaduit… Eu stiu ca Bisericile din Serbia, Georgia si Ierusalim s-au retras din Consiliul Mondial al Bisericilor. La noi sint prea multe forte care lucreaza pentru ecumenism…. Ma refer la ierarhie, la teologi si chiar la persoane care influenteaza atitudinea Bisericii. Eu stiu ca monahii sint impotriva ecumenismului si poate va veni un monah adevarat, cind Dumnezeu il va chema pe patriarhul nostru la Dinsul, care sa puna o data punct acestui ecumenism distructiv. Sa existe relatii de prietenie, de convietuire, pentru ca, oricum, exista si ei, si trebuie sa admitem ca Dumnezeu le-a permis existenta, dar nu trebuie sa existe nici un fel de compromis dogmatic sau liturgic”.

(Sursă: http://www.evz.ro/article.php?artid=19058 )

One Response
  1. tomeciu gica :

    Date: November 6, 2007 @ 12:41 pm

    are dreptate, trebuie sa se pastreze ortodoxia asa cum este acum pentru ca ea a dat omenirii numerosi sfinti de care toata lumea are acum atata nevoiie!!!!

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.