Un tata adevarat

5:48 am LD. Insomnii

Laurenţiu Dumitru

Am descoperit de curând o scrisoare adresată de Alexandru Vlahuţă fiicei sale Margareta când aceasta a împlinit şaptesprezece ani … Iată câteva îndemnuri din finalul epistolei …ceartă-te de câte ori te simţi egoistă, de câte ori te muşcă de inimă şarpele răutăţii, al invidiei sau al minciunii. Fii aspră cu tine, dreaptă cu prietenii şi suflet larg cu cei răi. Fă-te mică, fă-te neînsemnată de câte ori deşertăciunea te îndeamnă să strigi : „Uitaţi-vă la mine!”. Dar mai ales aş vrea să scriu de-a dreptul în sufletul tău acestea: Să nu faci nici o faptă, a cărei amintire te-ar putea face vreodată să roşeşti. Nu e triumf pe lume, nici sprijin mai puternic, nici mulţumire mai deplină, ca o conştiinţă curată. Păstrează scrisoarea aceasta. Când vei fi de 50 de ani ai s-o înţelegi mai bine. Să dea Dumnezeu s-o citeşti şi atunci cu sufletul senin de azi.

Câţi părinţi mai au o astfel de conştiinţă?

One Response
  1. Cristina :

    Date: August 10, 2008 @ 2:20 am

    Laurentiu in anul 2000 am fost in Moldova pe la manastiri.Atunci am descoperit si eu aceasta scrisoare.Am fost marcata de ea.Eu la vremea aceea nu comunicam ca acum asa usor la calculator.Si am xeroxat aceea scrisoare in ideea de a o face cunoscuta la cei apropiati.Mare scofala nu am facut.Imi pare bine ca ai postat-o!

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.